Vlatko_Gjorce
Поени од реакции
2.511

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

  • Max Payne 9.0 на Gamespot.
    Намали го потписот, да не го бришам.. Гледам фино си го скоцкал. Избриши ја сликата.
    Штета е што А Boy and His Dog не го знаат повеќе луѓе. Не сум видел нигде да се збори за него. А мене на Мтв ми беше гледан првпат. Едно време само во 3 сабајле го даваа.
    • Ми се допаѓа
    Reactions: Vlatko_Gjorce
    Tiny Tim
    Tiny Tim
    Го сакам Китон ама повеќе ми е омилен Харолд Лојд . Супер се Лорел и Харди. Секогаш кога ме фаќа сафра некоја, ги наоѓам филмовите и ги гледам. Особено тој кога се вклучуваат во легија на странци. Убаво инаку да се налета на човек кој исто сака и постари работи.
    http://img827.imageshack.us/img827/9492/preacherissue13page20of.jpg
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    не го знам Лојд :), сега на њикипедиа видов дека он е тој што виси и се држи за саатот у онаа исто легендарна сцена (ја имаше у Хуго).

    Стрипов Preacher е? ЕВе го торентов Preacher (complete), ми седи 2-3 месеци така, чека да го кликнам. :)
    Tiny Tim
    Tiny Tim
    Интересно ми е што Лојд влијаеел многу на Кинескиве кунг фу актери. А Preacher е вреден за читање. Мене во комп ми седи веќе 5 години и не се осмелувам да го избришам.
    Чекај сериозно ова со продолѓениево на Twins?
    И зошто бе шо му фали на филмот, баш лајт филмче, без многу мислење да седнеш да го гледаш и да го пустиш мозокот на пасење :)
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    и обавезно прочитај го првиот коментар, како звучи кога Шварценегер го кажува тоа :P
    Iceboy
    Iceboy
    Коментарот е моментот дефинитивно :))))
    Инаку одлично ова за Twins ќе има смеи со тројкава :)
    Сакам да се зачленам на стрип зона форумов што е, ама не разбирам каков е тој меил од вашиот интернет провајдер, треба да се јавам на кабелскиов оператор за да ми креираат или...?
    penkaloto
    penkaloto
    Уживај, ќе се јавам утре на кабелскава да прашам каков е тој меил ваљда нема да има некој проблем. А за форумов немам зборови, ја се снаоѓав преку некои сајтови што ги најдов за стрипови плус и на демоноид има доста,ама овде е толку све средено и скоцкано милина да ти е што си член:)
    penkaloto
    penkaloto
    Јеп, од Дилан Дог најдов само два броја истото важи и за Малтезе како и за други знајни и незнајни јунаци:) Којзнае зошто?
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Тие италијанските Д.Дог, Корто, само кај нас на балканов беа популарни, за америчкиов пазар пред некое време пуштија 4-5 броја за проба ама ништо. А ваму на форумов се собрале екс југословени кој што има од колекцијата да сподели :) малку ги заебаа мегааплоад што го затворија па имаат еден куп броеви сега за пребацување по други линкови.
    Пеколен портокал и фајт клуб ги немам читано,а сакам да ги земам само не знам дали ги има во библиотека, ја купив Жената на францускиот поручник (од истиот филм) па не ми се даваат уште денарос :)
    Уште тоа ми фалеше, почнав и стрипови да читам, препорачај нешто!
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Баш еден цел нов магичен свет, само штета што денeска (од финансиски причини) се чита на монитор...ќе земеш едно така поголемо пакување грицки/гумени/друго по твој избор, отвараш стрипот и - почнува да работи имагинацијата. :)))

    Алан Форд го заборавив ама сигурно го знаеш, Ронин од Френк Милер, Тин Тин да!,ако те
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    интересираат авантури брат ми него го чита(ше) + Марти Мистерија, Мистер Но, Корто Малтезе...Од хорор - Dead Space е добар, 30 Days Of NIght ме потсети на него, штета 30 Days што паѓа у квалитет после неколку броја, исто и The Walkinг Dead после некое времe се врти приказната у круг...
    Хелбој, Хрвативе почнале да го издаваат, кога глеам црно-бел! ај лузерииии.
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Од предлози, толку ми текнуваат (5 саат е ако ми стане татко ми ќе ме утепа :), се потрудив да те едуцирам на ова поле колку што можев, пффф.
    Порано се читаше свашта...многу + различни работи/стрипови....е да, Milo Manara како црта жени, свака му част. :P
    Божиќна приказна е сигурно најдобриот филм за зимскиве празници, класика. Првпат сега си го гледал? Како издржуваш 3 месеци филм да не гледаш, ја ако не изгледам барем еден у неделата се осеќам празно , ко нешто да ми фали :)
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Не, одамна ми е гледан, ми остана у сеќавање кога ќе му викаат дека ќе си го ископа окото, дека носеше наочари, и брат му дека мајка му го облакаше претерано, па прашував овде еднаш како се вика, може и ти да ми одговори :)

    Тие 2-3 месеци имам други занимации - стрипови, книги, игри... :)
    penkaloto
    penkaloto
    Најбољи божиќен филм,крај!
    Туку, препорачај ми некој стрип автор по твој вкус,што да читам, си симнав нешто ама ме интеерсира твое мислење.
    БТЊ,завчера ѕирнав од излог на стрип продавницата карши рамстор, уф, соленки цени.
    Vlatko_Gjorce
    Vlatko_Gjorce
    Порано стрип у трафика беше 70ден. сега е 120 еј! не се нормални...Ова читање на монитор како лижење слатки преку излог. Откога не сум го држел у рака...стрипот де :)
    Изeм ти ова дигитално време, ќе земам пак ВХС и стар телевизор и еден куп филмови од 80-90тите (Ч. Норис обавезно) и ќе си ги мотам со мерак :))
    Не ме замараш, уживај:) Очигледно ти си ја забележал сличноста зошто пред изгубени во преводот си го гледал кар ваи, ја обратно. Баш ќе го погледнам уште еднаш филмов на копола,сега кога сум запознаена со кар ваи.
    П.С. Го гледаше опасен метод на кроненберг? Од тебе прочитав дека и син му тргнал по стапките на тато:)
    Па добро сега, и помогнал заедно со годар за филмот, плус Кар Ваи и послужил како инспирација, не дека крадела. Сепак да се спореди филмов со in the mood for love или било што од него е жалосно.
    Еј да, и овие два ги видов, не приметив дека се од истиот режисер. Ќе ги гледам.
    Ја пак имам прочитано дека на Софија Копола како инспирација за Изгубени во преводот и послужил разводот со сопругот(режисер) кој ја варал со Камерон Дијаз, у приказнава на филмот Јохансон всушност е Копола :)
    Фала за филмот, кога го спомнавме Кар Ваи и последниов филм што ќе го снима ми дојде желба да погледнам некој таков, а освен Crouching tiger hidden dragon немам изгледано ниеден. Освен овој ќе го симнам и Hero со Џет Ли. Мене не ми пречи што нема некоја приказна во филмот, поважно ми е како камерата ќе ги фати боречките вештини.
    Добро што ми текна, како се викаше филмот што го рецензираше пред некое време... азиски со боречки вештини беше
    Земи пишуј што ти е на душа, ако чекаш на мене ќе дочекаш:) :) И онака никој нема да го гледа, освен тие што веќе го гледале :)
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
На врв Bottom