Кајгана форум

fmi
fmi
Што те интересира поточно?
Journalist
Journalist
Па тоа како се создавала во кој околности , кој било основачи прв цар , проширувањето .. Општо во тој век , за проектна ми треба :))
Journalist
Journalist
Биле* .. Би ти била благодарна ако ми помогнеш :)))
fmi
fmi
Нешто века си згрешил. Бугарската држава се дели на 3 главни периода:
-прво б'лгарско царство от 681 до 1018
-второ б'лгарско царство от 1185 до 1396
-трето б'лгарско царство от 1878 до днес
Кажи за создаването ли те интересира или за XII век?!
Journalist
Journalist
За создавањето , извини ако погрешно се изразив :)
На врв Bottom