within
Поени од реакции
12

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

  • Ej zdravo, jas zaboraviv na postot. Canonot ne go prodavam sega za sega. Imav u plan da zemam Canon 5D ama vo momentot nemam finansii. TI preporacuvam i na tebe ako navistina si zainteresiran za fotografija, da si zemes nekoe bolje aparatce, ovoj mojov brzo ke ti go zadovoli apetitot. Mozebi drugite ti licat preskapi, ama eden den eve kako mene ke sakas nesto podobro i duplo ke te kosta. Pozdrav! :)
    Ти избришав мислење од темата Што читате во моментов, бидејќи беше прекратко, извини ама нишо не си кажал. :S

    Сепак, бидејќи се поглавја, и се лесно читливи, и ќе се пронајдеш најмалку во едно од нив, силно препорачувам да почнеш, поглавје по поглавје, натенане, не мора многу. :)
    С
    Така зборуваше Заратрустра. :)
    Инаку, ако сакаш поезија, земи ја Тhe bell jar на Sylvia Plath, јас ја читам моментално, една од најбрилијантните поетеси на сите времиња. :)
    јап, зависи од чувствителноста на нашиот јазик и на што е осетлив :). Иначе хесе и не го сакам пошто ми е некако мек, или штознам, а планирам да ја земам оваа познатава книга од Ниче, секогаш ја заборавам дамн :D
    С
    Немаш потреба од компромис кога станува збор за него, он е ... филозофски досаден и интересен во исто време, јас пре би Ниче и Хесе за целосно уживање. :)

    But, everything is about the taste.
    Всушност, имам личен проблем со читањето на кундеровиве дела. Ја читав лани ШЕГА, и почнав и одвај стигнав до 80та страна и поради тој социјализам таму ми беше неинтересна и досадна.. па после некое месец дена почнав пак од ново го поминав тоа и после ми беше интересна книгата.

    И пред некој месец, незнам по која причина (веројатно од тоа што често ја сретнував на нет, по муабети и сл.) имав некаква јака желба да ја читам Неподнослива леснотија.. иако незнаев ништо за неа буквално, и ја купив, и почнав да читам и после 50тина страници нешто изгубив желба.. па пред недела дена пак одново почнав до некаде и пак прекинав.. незнам што е мојот компромис со кундера :D
    С
    Хммм ... го читаш Кундера? :)
    Одлична книга кога ќе преминеш преку едноличноста на дејствијата.
  • Вчитување…
  • Вчитување…
  • Вчитување…
На врв Bottom