Криминалци и криминални групи во МК

faraon

БОГ
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.370
Поени од реакции
21.915
Се мислев и јас дали да објавам зошто е многу осетлива тема, ама со оглед на тоа дека претходно кога се случи напишаа и сега ти за контроверзностите што ги извадија, што е актуелна тема а и Драган Филиповиќ Топ Ган е познат лик, па се надевам дека во ред е да објавиме и дека нема да биде сфатено погрешно.

Превземено од Фејсбук профилот на Зоран Божиновски.

"УБИСТВО СО ДРЖАВЕН ПОТПИС НА ОБВИНИТЕЛСТВО

Судии и обвинители од Врховниот, Кривичниот и Граѓанскиот суд во Скопје и нивни странки, повеќе од месец дена на одење на работа или по потреба на суд, гледаат во билборд на кој се гледа фотографија од згаснат млад живот и порака:

ВОЗЕВ ПИЈАН И ДРОГИРАН, ЈА УБИВ ЈЕЛЕНА

Лани, на 14 јануари 2020, во 01:26 часот на железнички премин кај Миладиновци во насока на с. Бујковци, скопско, се случила тешка сообраќајна несреќа со смртни последици по 17 годишната Јелена Филиповиќ од Куманово. Така тврди обвинителката НАТАША КРСТЕВА ЦАЛЕВА од ОЈО Скопје која го водела увидот и ја води истрагата цела година. Обвинителен акт сеуште не подигнала. Според обвинителката и ЗЛАТКО ЈАКОВСКИ, доктор од судска медицина, присутен на лице место критичната ноќ, повредите со кои Јелена Филиповиќ се здобила имале смртни последици. Сепак, сите факти укажуваат на УБИСТВО!

Полицијата пристигнала на лице место МНОГУ ПОДОЦНА затоа што биле повикани еден час откако се случила несреќата. Доцнела и итната медицинска помош. Возачот на ситроен ,,Ц5,, НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ и сопатничката ТАМАРА ПЕТКОВСКА, другарка на починатата, откако се случила сообраќајката на железничкиот премин, по иницијатива на СТЕФАНОВСКИ останале сами 15-20 минути и НЕ ПОВИКАЛЕ ниту полиција ниту итна медицинска помош. Дури откако жителите на населеното место каде се случила сообраќајката пристигнале напомош, од страна на НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ биле замолени да не повикуваат никој, дека ќе дојде татко му БОЖО и се ќе среди, дека е ПИЈАН, дека ќе има последици. Затоа службените лица, полицијата и лекарите стигнуваат на местото на настанот ЕДЕН ЧАС ПОДОЦНА.

КОМПЛЕТНИОТ ХАОС го продуцирала обвинителката НАТАША КРСТЕВА ЦАЛЕВА. Записникот од увидот на лице место е целосно фалсификуван, со внесени податоци кои апсолутно не одговараат на вистината. Обвинителката, иако можела со непосреден увид на лице место да утврди дека возачот НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ е и пијан и дрогиран, не побарала од полицијата да го приведе и притвори, му дозволила да си замине со татко му и роднините кои му дошле напомош. Утредента наредила ситроенот да биде однесен во полициска станица Лисиче и веднаш по визуелен технички преглед возилото било предадено на родителите на возачот СТЕФАНОВСКИ а тие го однеле на плац во околина на Куманово, сопственост на Албанец, покриено со церада, подготвено за уништување, сечење и гмечење. Врз основа на револт на граѓани од Куманово, родителите на ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ добиле дојава каде е сокриено возилото. Тие се организирале и испратиле луѓе кои ситроенот го фотографирале заради прибирање на доказна фото документација. Откако родителите преку адвокат доставиле фотографии и и кажеле на обвинителката дека знаат на која локација е возилото, БОЖО СТЕФАНОВСКИ организирал трансфер на возилото во приватна куќа во кумановското село Речица.

На ден на давање изјава на мајката на Јелена во обвинителство, добиена е и информација дека таткото на НИКОЛА, Божо Стефановски со неколку лица имаат пристап до ситроенот, дека го сечат дел по дел и деловите ги разнесуваат! Мајката на Јелена барала и ја молела обвинителката да даде наредба да го земат возилото да биде обезбедено заради понатамошно обезбедување докази, таа тоа не го сторила.

Обвинителката дозволила и во записник да влезат НЕТОЧНИ ПОДАТОЦИ, како што се тие дека настанала материјална штета на: преден браник, на лев и десен фар, на предното стакло, на задно десно крило, на предна и задна врата и што е најтрагично, обвинителката не инстистирала да биде внесен податок дека НЕ БИЛЕ АКТИВИРАНИ ВОЗДУШНИТЕ ПЕРНИЧИЊА.

Страшно е кога се чита записник во кој стои дека ситроенот ,,Ц5,, бил донесен во кругот на СВР Скопје, па било однесено на технички преглед во станица за технички преглед ,,Кисела Вода,,, и дека ПОРАДИ ГОЛЕМИ ОШТЕТУВАЊА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВРШИ ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД! Ова не е точно, од фотографиите во прилог гледате дека на ситроенот ја нема материјалната штета која е впишана во записникот. Точно е само дека ја нема задната врата од колата, до која седела починатата, врата која била откината при удар во металниот столб од железничкиот премин. Ама, сите други оштетувања НЕ СЕ СЛУЧИЛЕ!

Инаку, увидот почнал на 14 јануари во 02:30 часот, а завршил на 05 март, 65 ДЕНОВИ ПОДОЦНА! Не знам дали е пракса увид на лице место да трае два месеци.

Возилото при брзина поголема од 100 км/час завршило во канал длабок околу 3 метри. Несреќата е снимена преку видео надзор на железничкиот премин, ама на снимката не се гледа ништо после пропаѓањето на ситроенот во каналот. При несреќата ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ била тешко повредена, седела на седиштето зад возачот НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ, крварела на седиштето, ама не починала тука. На седиштето имало нејзина крв, ама денес на истото место крв нема. На нејзиното тело има траги од извлекување од колата, има траги и од крв на прагот на возилото, таа не била пронајдена на седиштето, туку откако со големо задоцнување луѓето кои помагале дознале дека има и трето унесреќено лице, ја барале ЈЕЛЕНА и ја нашле на три метри зад ситроенот, во поток, со лицето во вода свртено надолу. Ова укажува на тоа дека е убиена.

НА СУД ВО СУДСКИ ПРОЦЕС, ПОРАДИ ОБЕМНА ДОКАЗНА ФОТО ДОКУМЕНТАЦИЈА КОЈА РОДИТЕЛИТЕ НА ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ ЈА ПОСЕДУВААТ, ОБВИНИТЕЛКАТА НАТАША КРСТЕВА ЦАЛЕВА ЌЕ МОРА ДА ДОКАЖЕ ЗОШТО ПОГОРЕ НАВЕДЕНИТЕ ФАКТИ ГИ КРИЕ, ЗОШТО НЕ СЕ СОСТАВЕН ДЕЛ ОД ИСТРАГА И ЗОШТО СЛУЧАЈОТ НЕ ГО ТРЕТИРА КАКО УБИСТВО ТУКУ КАКО НЕСРЕЌЕН СЛУЧАЈ!?

На увид не е пронајден мобилниот телефон од ЈЕЛЕНА, а повеќе докази кои обвинителката не ги прибрала, се прибрани од лицата кои помагале, жители на местото каде што се случила трагедијата, ама и службени лица присутни на увидот кои виделе во која несакана насока оди случајот. Па анонимно на родителите им доставуваат докази...

Возачот НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ и ТАМАРА ПЕТКОВСКА, инаку дечко и девојка во љубовна врска за која немам информација дали уште трае, соочени со факти ќе мораат да кажат што точно се случило додека да дојдат мештаните кои помагале по несреќата. За мене е катастрофално кога читам податок дека ДР ТЕОДОРА ЈАКИМОВСКА од итна медицинска помош, констатирала дека ,,смртта кај ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ настанала во 02:10 часот,, а тие дошле на лице место во 02:30 или 20 минути подоцна. Како проценила е прашање за дискусија? И нејзино сведочење во постапка...

ЗАЕДНО СО ДР ЈАКИМОВСКА ЌЕ МОРА ДА СЕ ИЗЈАСНАТ И ФАКТОРИ ОД ГРАДСКА БОЛНИЦА СКОПЈЕ, ОКОЛУ АНАЛИЗАТА НА КРВТА НА НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ и ТАМАРА ПЕТКОВСКА. КОЛКАВО КОЛИЧЕСТВО ИМАЛО ИЛИ НЕМАЛО АЛКОХОЛ И КОКАИН ВО НИВ НОЌТА!?

Инаку, мештаните дознале дека ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ е трето лице во колата кога на лице место се вратила кола со нивни другари со кои заедно биле вечерта на забава во с. КАДИНО. Кога дошле и излегол возач од колата и прашал ,,КУДЕ ЈЕ ЈЕЛЕНА!?,, настанала паника и потрага по неа. Мештаните во глас прашале:

,,А ИМА ЛИ И ТРЕТО ЛИЦЕ?,,.

Возачот кој тоа го прашал е КРИСТИЈАН, брат на ТАМАРА ПЕТКОВСКА. Се стрчал во каналот заедно со мештаните да ја бараат ЈЕЛЕНА, а НИКОЛА и ТАМАРА останале на патот погоре. Биле свесни и двајцата, иако БОЖО СТЕФАНОВСКИ, татко на НИКОЛА, од тие моменти па следните три дена во јавноста создавал лажна слика дека неговиот син е тешко повреден, дека е со повеќе скршеници, дека не се знае дали ќе преживее, дека за секој случај барал гробно место и за синот. Ама, таткото БОЖО два дена по несреќата објавил дека прави забава во кафе бар во Куманово кој го има под закуп! Забавата ја закажал и ја објавил на социјалната мрежа Фејсбук...

Ама, најтешки повреди кои неговиот син НИКОЛА ги има се трајни, синот болува од хронично пијанство и дејството на кокаин, кои ги имал во крвта во поголема количина и пред и после сообраќајката и ден денес ги има. Сторител е на серија кривични дела, познат е во кумановската јавност како инцидентен тип, склон на алкохол и кокаин. Зависност не се лекува за една година, траги од организмот не се чистат брзо...

Моја констатација од она што го читам од записникот е дека и обвинителката НАТАША КРСТЕВА ЦАЛЕВА била и уште е пијана и дрогирана, бидејќи дозволила во записник да влезе податок дека ВРНЕЛ ДОЖД И КОЛОВОЗОТ БИЛ МОКАР, а од обичен извештај од РХМЗ изваден од родителите на ЈЕЛЕНА, се чита дека со денови наназад немало ни дожд ни мокар коловоз, дека и ова е лажен податок. Само на пијано и дрогирано лице му се причинува ДОЖД кога е сонце или јасна ноќ. Нешто слично се случува и со КОРУМПИРАНИ лица, па можеби обвинителката сето оваа го прави од коруптивни причини!?

Родителите на ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ, една година бараат и чекаат правда. Бараат соодветна кривична санкција за возачот и за соучесничката доколку направила дела спротивни на закон. Родителите си ја бараат вистината. Не бараат одмазда. Божо, таткото на возачот НИКОЛА СТЕФАНОВСКИ во желба да го спаси синот од затвор, а за да му ја продолжи агонијата во која се наоѓа поради константно пијанство и дрогирање, чини се што е во негова моќ да го ,,заштити,,, ама попатно заглавува фактори кои се под морање да злоупотребат службена положба да му угодат на таткото БОЖО. Прашање на време е кога синот НИКОЛА ќе направи ново слично тешко недело...

Тој ,,процес,, на угодување го раководи обвинителката НАТАША КРСТЕВА ЦАЛЕВА, според мене, таа удира државен потпис на очигледно убиство по сообраќајна несреќа. ЈЕЛЕНА ФИЛИПОВИЌ практично е убиена два пати, еднаш по несреќата и втор пат од обвинителката...

На денешен ден прекинува молкот на институциите во поглед на заташкување на вакви случаи. Има и премногу докази дека ова не e сообраќајна несреќа..."

Прегледај го приврзокот 292556
А зошто да ја убијат односно да ја удават во потокот,кој би можела да е причината?
 
Член од
12 април 2021
Мислења
75
Поени од реакции
187
Ova Dimce Dzic li e mnogu se mladi tuka? Ova od vremeto koga za Ljo ripaa i mu bea grb i Vojkan Galic ama bogami i Orce seljak. Dzic kolkavi tupanici imase, a i francusko ponashanje. Kakvi ljudini da go mavas so puna flasha pivo po glava Orce u tepacka so nego ljo i vojkan i ne pagja samo ke klekne i pa ke se ispravi. Ova pred 40 godini mozda , u stara musandra.
Raskazi podetalno za tie skopski mangupi i kriminalci od osumdesettite i devedesettite. Interesno e. Procitav mnogu od tvoite postovi i se gleda deka tvoite poznavanja i informacii se od prva raka. Se prepoznava deka si ulicno dete. Mnogu slikovito i interesno pisuvas.
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.294
Поени од реакции
5.853
А зошто да ја убијат односно да ја удават во потокот,кој би можела да е причината?
Кој би знаел... Некои па викаат дека нема врска останатото, односно дека случајот е пијана работа па фамилиите се препукуваат на ниво, едни сакаат правда други сакаат да не им лежи во затвор детето.
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.406
Поени од реакции
61.999
Фамилиите немаа никаква закачка до пред сообраќајнава несреќа. Проблемот е што никој не излегува со одговор на најбитното прашање, зошто некој би бил толку луциден по преживеана сообраќајка, да изнесе преживеан патник, и да го удави во каналот, како што тврди семејството. Никаде, ама баш никаде, никој не го објаснува мотивот, ако девојчето навистина било живо по сообраќајката. Малку ми е бизарно затоа што со аутопсија многу лесно може да се утврди дали навистина испаднала од кола пред да паднат во каналот, сигурно би имало траги на телото, и која е причината за смртта.

Од тоа што се збори низ чаршија, делува дека дечкото што возел, дека сепак во најмала рака имал алкохол во крвта, а можеби и други супстанци. Ништо од тоа нема влезено во записникот, што претпоставувам дека само предизвикало гнев кај семејството на Јелена. Таткото на шоферот е изгледа поранешен џандар од сообраќајна полиција, па ова му било добро познат терен.

Од тој аспект, имаат право да бараат правда, затоа што шоферот во тој случај ке лежи повеќе доколку се утврди дека бил пијан. Семејството на девојчето се обидуваат да го преквалификуваат случајот како убиство со умисла, каде што казната е уште повисока.

Не сум упатен во последните дешавки од пред некој ден, иако поминав покрај местото каде што беа застанати колите што наводно ја следеле мајката на Јелена, и е доста бизарно, затоа што е доста блиску до местото каде што им е бизнисот, и блиску до куќата на родителите на Јелена. Претпоставувам дека на Стефановски не им се допаѓа тоа што медиумски го ескпонираат случајот, и шоферот веќе пола држава го знае како наркоман и пијаница.

Таткото на Јелена е урбан лик, кој дур бев средно, беше пријател со цела Кумановска клапа од тоа време, а мислам и дека се во кумовска врска со Мујо, кој палеше и гасеше во тоа време. Ако ова што го зборат е точно, дека им поминуваат пред куќа со џипови, и навистина ја следат мајката на Јелена, страв ми е дека нема добро да се заврши, зашто родителите на Јелена се екстремно богати (имаат возен парк над 300.000Е), а таткото претпоставувам дека има уште врски од претходното време и се може да се случи.

Да не си во кожа на родителите на Јелена. Изгубив внук на 18 години, и знам што направи на целото семејство тој несреќен случај.
 
Последно уредено:
Член од
6 декември 2019
Мислења
47
Поени од реакции
68
Devojcevo e kerka na izvesen Topgan ili kako go kazavte? I koj e covekot ustvari.
Neka i pociva dusata vo spokoj. Storitelot nezavisno dali bil pian ili trezen treba da odgovara, i site sto go zataskuvaat slucajov a imaat dokazi im posakuvam da gorat vo pekolot, zalno
 
Член од
5 март 2018
Мислења
14.886
Поени од реакции
16.199
Сличен случај беше и со моја роднина која за жал го загуби животот во сообраќајна несреќа,млада 18 годишна.
Пред повеќе од 20 години,шоферот, инаку тогашен дечко на покојната беше пијан,се заби во друга кола и девојката почина на лице место.
Дојдоја полиција, ама татко му на дечкото беше многу моќен тоа време, фатија врски, платија паришта и наместо тој неговиот татко даде крв и мокрача, случајот се заташка. Родителите на покојната тужеа ама џабе, кај шо буши парата таму бургија не буши.
Да не земам грев ама на гла им дојде по некое време.
Инаку сегашен функцинер е шоферот.
 
Член од
5 март 2021
Мислења
36
Поени од реакции
44
Дали има некои детали за убиството во Топанско Поле? Имаше шпекулации, дека Оки е вмешан во тоа.
 
Член од
2 јануари 2020
Мислења
4
Поени од реакции
1
Дали има некои детали за убиството во Топанско Поле? Имаше шпекулации, дека Оки е вмешан во тоа.
Spored bliski izvori bile vmesani oki i afrim i isturile po cela ramka kursumi vo glavite so avtomatska puska na krvnicki nacin
 
Член од
2 декември 2020
Мислења
127
Поени од реакции
140
Дали има некои детали за убиството во Топанско Поле? Имаше шпекулации, дека Оки е вмешан во тоа.
Па дека 4 лица биле во колата, и наводно едно лице во Фејсбук, имаше пост во врска со случајот, и дека некој ги наместил, и дека едниот од нив долго време бил следуван, и имаше фотка како едниот од лицата, кој бил со убиените во возилото, седи во кафичот “Cha Cha” во Топанско.И во колата во која биле, била позајмена.
 
Член од
12 април 2021
Мислења
75
Поени од реакции
187
Добро до толку нема друг човек па сето ова преку овој Нефи да оди?

Мислам срамота е толку малку шипaри да има во градот и ваква моќ да имаат.
Ne odi se preku Nefi Huseini. Ovde na forumov mnogu se preuvelicuva negovata mokj. Ne e tolku mokjen. Mnogu drugi gradat zgradi vo Ohrid, ne e samo toj. Vo ohrid ima vkupno okolu 4000 turski,albanski i egipkjanski glasovi. Nefi kontrolira do 1500 od tie glasovi. So toa toj gi ucenuva i vmro i sdsm vo Ohrid. Za lokalni izbori tie glasovi mozat da bidat presudni. Zatoa tolku go toleriraat. Osobeno ovie od sdsm. Vo vreme na grujovo vmro 2006-2017 nemase Nefi tolku sila vo Ohrid. A vo vreme na Ljubcovo vmro 1998-2002 Nefi se izdigna. Go koristea za presmetki i za lokalnite izbori 2000. Realno Nefi ne e tolku opasen kako sto go prikazuvaat.
Ke raskazam samo edna situacija.

Vo maj 2004 Aleksandar Farmakoski i Cane Milosheski brutalno gi pretepuvaat bratot na Nefi Ibro Huseini i negoviot najlojalen vojnik Djeki pred nokjniot klub Napoleon. Bez pricina. Farmakot vo toa vreme bese golem nacionalist. Gi gleda vnatre vo Napoleon Ibro i Djeki zastanati so Makedonki. Gi povikuva da izlezat nadvor i pocnuvaat da gi tepaat. Ibro i DZeki se pretepani. Na beganje Ibro frla so kamen i mu ja ostetuva kolata na Farmak. Farmakot i Cane ne mozat da se smirat. Sobiraat golema grupa i upagjaat vo Bingoto na Fiat Canoski kade sto se obezbeduvanje Nefi i Ibro so nivnata grupa. Ne go naogjaat Ibro tamu, toj zavrsuva na hirurgija taa vecer po tepanjeto pred Napoleon, ama gi pretepuvaat site Albanci sto se tamu i go demoliraat bingoto. Mu pravat steta od 10 000 evra.
.

Dve godini podocna proletta 2006 Cane lezi vo struskiot zatvor teferigj. Navecer spie tamu, a preku den e sloboden. Edna vecer Cane i Robert Bilbiloski Roshe parkiraat pred zatvorot. Gi napagjaat 7 maskirani. Dvajca od niv so kalasnjikovi. Roshe go udiraat so palka po koleno, go kleknuvaat, mu stavaat pistol na glava i mu velat da sedi miren. Cane krvnicki go pretepuvaat so palki i kundaci. Nakraj Nefi i Djeki gi vadat maskite za da znaae Cane deka tie go pretepale. Farmakot posle toj nastan napagja i tepa Albanci niz Ohrid za da go provocira Nefi. Do den denes Nefi ne mu vrati naFarmak za tepanjeto na Ibro i drugi ohridski Albanci i demoliranjeto na bingoto. Samo Cane go izede kjotekot. Vo poslednive godini Farmakot duri i reketira dileri Albanci vo Ohrid. Im zema kokain i pari. Mnogu smrka. Mu se plasat, a Nefi bega od Farmak kako od gjavol.
 
Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
14.886
Поени од реакции
16.199
Колку и да ви звучи иронично Албанците имаат моќ оти се поддржани од Македонците. Како свински црева се испреплетени во криминалот, не постои криминал без да е вмешан некој љочка, ние тука можиме да ги напаѓаме до утре ама фактот е дека во бизнисот се учкур и гаќи сите, Македонци, Албанци, и така се дури не дојди до некоја препирка.
Заедно спијат, заедно крадат, заедно дилаат.
 
Член од
3 јануари 2020
Мислења
86
Поени од реакции
242
Колку и да ви звучи иронично Албанците имаат моќ оти се поддржани од Македонците. Како свински црева се испреплетени во криминалот, не постои криминал без да е вмешан некој љочка, ние тука можиме да ги напаѓаме до утре ама фактот е дека во бизнисот се учкур и гаќи сите, Македонци, Албанци, и така се дури не дојди до некоја препирка.
Заедно спијат, заедно крадат, заедно дилаат.
parite o drugar :) koga igra keshot nema kinezi minezi
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.904
Поени од реакции
14.595
Сличен случај беше и со моја роднина која за жал го загуби животот во сообраќајна несреќа,млада 18 годишна.
Пред повеќе од 20 години,шоферот, инаку тогашен дечко на покојната беше пијан,се заби во друга кола и девојката почина на лице место.
Дојдоја полиција, ама татко му на дечкото беше многу моќен тоа време, фатија врски, платија паришта и наместо тој неговиот татко даде крв и мокрача, случајот се заташка. Родителите на покојната тужеа ама џабе, кај шо буши парата таму бургија не буши.
Да не земам грев ама на гла им дојде по некое време.
Инаку сегашен функцинер е шоферот.
извини...ме потсети на еден случај од тоа време....слично погина и една братучеда на ,,Паспалот,,...кој кога му кажале за несреќата и тој умрел моментално од удар

да не е тој случај?
 
Член од
5 март 2018
Мислења
14.886
Поени од реакции
16.199
извини...ме потсети на еден случај од тоа време....слично погина и една братучеда на ,,Паспалот,,...кој кога му кажале за несреќата и тој умрел моментално од удар

да не е тој случај?
На кое место се случи несреќата ? Ова беше пред 28 години отприлика
 

Kajgana Shop

На врв Bottom