Драга Кајгана (виртуелен дневник)

M

Macedon1um

Гостин
2020 година

Сеуште има машки што мислат дека е кул слика, како зборуваат на телефон (камионите на граница им заглавиле) додека некој „случајно“ ги слика од страна
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.507
Поени од реакции
1.722
ДК,

Искористив една недела одмор - од 5 работни дена во неделата буквално секој ден имав барем по еден повик и којзнае колку мејлови. Мислев ќе бидам попаметниот па изгасив уште вторникот службен телефон, но тоа не ги спречи колегите да ме најдат на било каков можен и неможен начин. И не е проблемот шо сум кренал на телефон, не е проблемот шо сум прочитал порака, секако не сум се ангажирал по содржините. Проблемот е шо се факинг 5 дена во годината кога треба мозокот скроз да одмори од работни обврски и луѓето не знаат да го ценат тоа. Една работа сменив ради непочитување на приватно време прикриено под маската на 'Ама знаеш како работата не може да трпи'. Ќе да мењам уште една - и онака трпение за глупости во областа во која сум немам веќе.
Остарев пред време, мме.

Поздрав43 :busi:
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.815
Поени од реакции
7.504
Fake news ти е кога пример за 5г ќе кажат дека е штетно


Или пак кога некоја руска свадба ќе ја претстават како македонска
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.198
Поени од реакции
27.503
Kratka horor prikazna

The year is 2050
Vo svetot skoro sekade e implementirana avtomatizacija, zamenet e fizickiot trud so mashini, a intelektualniot so sofisticirani AI.
Severna Makedonija e seuste zemja so najgolem broj vraboteni vo administracija.

Vo zapad se pojavuva Rogue AI koe gi potchinuva lugeto.
Severna Makedonija e posledniot bedem na covestvoto.

P.S vo poslednata recenica e hororot.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
To_the_Hilt_SB5_big.jpg 98.jpg

Кајг,
моментално гледам филм со Тони Михајловски, навистина е добар актер, односно заебан тип е, значи човеков дефинитивно не глуми, просто соживеан е со сите улоги, тој ги живее улогите :bravobe:
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.637
Поени од реакции
27.838
Познавам разно разни зависници од дрога,коцка,курви,алкохол али сите овие можат вода да им носат на овие што паѓаат у несвест на одмор ако не одат.Вака луѓе да паѓаат у депресија и да се тресат од мука затоа што годинава не можеле да одат одмор....Не можам да поверувам дека тоа повеќе ги засега од тоа дали наредниот месец ке земат плата или ке ги отпуштат од работа.Болесници во вистинска смисла на зборот
 

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.536
Поени од реакции
14.669
Колку crushing puss се деси карантинов шо мислам дека другата година пола фирма на породилно отсуство ќе заврши.
 
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.126
Поени од реакции
17.914
Драга опасноста од 5G е вистина, вчера возев точак и начекав барем два мртви ежа покрај патот. Кизнај колку енергија збираат преку боцките. Чим покрај патот има толку умрено во полето кизнај колку се испоумрени.
Страшно ...

Не дозволувајте да го ебиме ежот заради 5G, не носи маска со желевце!!!
 

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.358
Поени од реакции
19.189
Драа Кајгана

Кд ке ми каже некој како моеш да пиеш кафе без цигаре, дали му да му га набутам у уста ссфе дим или јајца.
Извини, не знаесмо дека коза у Етиопију прва се хранила сс кафе за да ву одговара сс цигаре.Како Европа издржала без цигаре док га пила кафе, сфе до откривање на Америку. Глеам ја кд ке наручу еспресо, у тацну и цигарче ми донесеф.
Не, прашање е како моеш ти да пушиш цигаре и да се труеш,најглуп порок,уживање и ефекти нула,стотче на дн фрљени за ништо,жути зуби,гнасан мирис, за здравје да не зборимо. Још па буниф се, сакаф унутра да пушиф, е нема, ке си се мрзнете пред кафане и кафиќи сфаку зиму.Што е дужан некој непушач да се усмрдуе како вас.Најбољи закон у државу е тј за пушење.
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Дк

Пред извесен период со стариов гледаме една реклама на Тв оди и се работи за фасади:И го гледаш ти тој градежен работник/фасадер се опнал на скеле на 8кат,и рола камера и он работи и се врти кон камерата насмеан,весел,расположен работи со задолство,исполнет до немај каде,у еднава рука шпакла некоја со другата покажува палец thumbs up.У реалноста ова е нормално класичен булшит изложен на секакви временски услови од +40 сега на овие тропски горештини(поздрав Ник слотер) до -10 степени у зима,работно време од 07-16-17 часот,работна фарса и тн.
Бидејќи не можев да ја најдам рекламата најдов слично па да го разглобиме и овој булшит.На фотографијава се дадени 3ца мажи и една жена демек да биде по рамноправна сиутацијава иако на градилиште никогаш немам видено жена освен архитектки.
Пазете ги сите четворица делуват да не речам позитивно,насмеано не се оклештени ама има развој за поширока насмевка небаре го гледат Sam morril или Andy Haynes(вооедно препорака од мене закон се),следна ситуација е што носат товар кој и да носи,значи без разлика од било каков карактер е ТОВАР ме разбирате.Значи не може,не може едноставно да носиш вреќа како овој од 20-30кг на рамо,и да бидеш хепи,освен ако не си смотал еден џак на скеле па сеа ти е се рамно.Значи едноставно не може.Пазете ја женскава со колкава леснотија ја носи таа кофа освен ако не е празна значи освен ако не е празна пред извесен период кречев дома буквално истата ја носев (УМРЕВ) мислам дај да не се заебаваме луѓе фејк шит е фејк шит.
Да се разбереме јас немам ништо против овие луѓе,го ценам нивниот труд,мака,они се борат во животот исто како сите нас,ама ова реклама што ја видов онаков бев као jesus fking christ.

 

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.612
Поени од реакции
31.817
Пат Боран - Малограѓански живот
Соседите спроведуваат
тело по улицата,
жена спакувана
во алишта - првиот и последниот
подарок од општеството.
Венците навестуваат врска
меѓу смртта и убавината,
додека куклите,
со очи отворени, сонуваат
во излозите на стоковната куќа,
носејќи ги алиштата за кои велиме би умреле,
и во кои, кај и да е,
може ќе нè закопаат
 

Kajgana Shop

На врв Bottom