Џорџ Флојд

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.322
Поени од реакции
3.171
Crncite pocnaa da go sakaat Tramp malku povekje odkolku sto im odgovara na elitata vo SAD. Zatoa Soros sega se obiduva da gi potseti deka treba da go mrazat belecot, i da gi potseti belcite deka treba da mrazat crnci. Klasicen divide and conquer. Ako Tramp dobie tretina od crneckiot glas nema sansi da izgubi.

Pogolemiot del od stetata predizvikana od unistuvanje na imot e izvrsena od platenici na Soros, najcesto mladi belci pripadnici na Antifa. Crncite se tamu samo za momentalna korist da ukradat sto mozat od imotot otkako antifa ke go razurne.

Tramp mu dozvoli na Soros da pravi sto saka i ova e rezultatot. Duri i sega, Tramp moze da go iskoristi ova kako izgovor da go skine Soros zaradi finansiranje na teroristicka organizacija. Osven sto bi go eleminiral eden od najgolemite neprijateli na Amerika, so ova isto taka bi ispratil poraka do crncite deka Tramp ne gi gleda niv kako neprijatelot tuka. Vaka bi postignal ogromna politicka pobeda, no za ova treba teshki kohones i mokj sto Tramp izgleda deka ja nema vo momentot.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.860
Поени од реакции
34.900
Pogolemiot del od stetata predizvikana od unistuvanje na imot e izvrsena od platenici na Soros, najcesto mladi belci pripadnici na Antifa. Crncite se tamu samo za momentalna korist da ukradat sto mozat od imotot otkako antifa ke go razurne.
Ова.

Има видео на бестгор како белци облечени цели во црно со гас маски фрлат молотови коктели во една теретана, додека 2 женски црнкињи ја смируваат ситуацијата и молат на мирни протести.

Штета шо во цела пиздарија палат имоти и бизниси на тотално невини сиромашни луѓе. Абе тргни по тоа милионските квартови наеби им се на сектата, или во Холивуд пример.

 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.311
Поени од реакции
57.756
Тргнете на страна за момент и политика, политички убедувања, теории на заговор... на кој му е останато нешто емпатија, не може да остане рамнодушен на она видео. Да гледаш на човек како му ја земаат душата за ништо... страшна работа. На сред бел ден, дури луѓе снимаат со мобилни. Зажалив што го гледав, нема да можам да го избришам од меморијата дури сум жив.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.511
Поени од реакции
9.411

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.077
Поени од реакции
21.955
Прво нешто темава слободно може да се преименува во : Злоупотребата на убивствата врз обоените малцинства од страна на екстремната левица и псевдо анархистичките и псевдо демократски групации за остварување на цели на елитни кругови


Кога во една држава имаш популација која е етнички најизмешана, финансиски најраслоена, политички најраздвоена, 40 милиони плус невработени заради корона и председател кој не ти е по избор чекаш само на најмал инцидент (макар и вештачи креиран) за целата ситуација да ја извадиш од контола и да ги свртиш работите во своја корист.

Од багер револуцијата во Србија, арапската пролет и анти Мубарак, Гадафи, анти Башар , Мајдан, Зајко и шарени административчиња, Венецуела... истата кореографија и истите пароли се вртат од петоколонашите, екстремната левица и псевдо анархистичките и псевдо демократски групации :



Секој од овие " демократски и мирен " израз на бунтот се претвори во крвав конфликт со многу повредени и загинати и со сосема различен епилог од првично застапениот.

Но да почнеме од почетокот...
Убиството од невнимание на полицаецот во нормално опшество што се води по вистински демократски норми ќе се остави на институциите да до го решат и нема да има потреба од ескалација.
Но бидејќи белец е полицаецот а жртвата црнец тогаш мора белецот да биде некој расист, фашист, нацист, ККК и да вежба полициска бруталност врз обоените...според теоријата на дежурните АНТИФА и БЛМ.

Да ја погледнеме статистиката на луѓе што биле застрелани и утепани од полицијата во САД последниве 3 години :
dsadas.png
* За неверни Тома и компанија линк за целата статија дека не е " praena u podrum tamu od vas rasistite na White Supremacy forumite kade drkate na Hitler "

Сега може да ја видиме и статистиката на меѓурасни насилни злосторства во САД за 2018 год :

*за да не биде и оваа слика "praena u podrum za da drkate na nazi forum" , најверојатно писмени се до толку левите да го изгуглаат изворот на инфото

Кој е заклучокот ?!
Белците се најголемите жртви како од полицијата така и од останатите раси и етноси во САД.
Ова треба да значи дека белците треба да почнат граѓанска војна и реактивирање на ККК на сојузно ниво од 80%+ како за време на граѓанската војна од 1862 ?!

Црнците покрај латинотосите испаѓа дека се најтолерирани во злосторствата извршени врз останатите.

Ама секако во овој случај убиецот беше белец и заради тоа треба да се ограбуваат продавници како одговор на убиството.

Загриженоста на црната заедница во врска со убиството на нивниот сограѓанин :


Бидејќи секако инспирирани се од првиот црнец кој имал храброст да се спротистави на расната дискриминација :


Meanwille како правдата за смртта на Џорџ Флојд се задоволува во САД :
Со убивање на недолжни полицајци, со палење на објекти, со ограбување, со убивање на граѓани заради обид за заштита од уништување на нивниот приватен имот, палење на автомобили на полицијата и на недолжни граѓани и КИДНАПИРАЊЕ НА БЕЛИ ЖЕНИ ?!?!

Клик
Клик 2
Клик 3

А сите што кликнавте на третиот линк најверојатно горе десно ја приметивте оваа статија дека полицаецот белец и жртвата црнец предходно се познавале и заедно работеле како обезбедување :
клик
Од ова слободно ќе може да се заклучи дека целиов случај можеби е базиран на личен реваншизам и одмазда заради лични причини секако пропратена со злоупотреба на службената должност а не никакво расно мотивирано убиство.

А во меѓувреме Џо Бајден (дежурниот спасител на демократијата во Македонија, Украина и останатите банана републики) со изјава во свој стил :
" Во меѓувреме со огласи и Џо Бајден кој ги осуди немирите, но револтот на протестантите го нарече оправдан бес кон неправда.Очигледно ваквото сценарио на настаните пред престојните претседателски избори им одговара токму на Бајден и на демократската партија во САД за да го обвинат претседателот Трамп дека земјата ја води кон хаос.Меѓу граѓаните се погласно се зборува дека во САД се случува обоена револуција позади која стои Џорџ Сорос кој има големо искуство во припрема и реализации на голем број обоени револуции ширум светот. "

Клик за повеќе
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Убивањето Индијанци, бафала, Црнци, Мексиканци е дел од начинот на живеење на поголемиот дел од белите луѓе од САД, кои длабоко во себе чувствуваат дека тоа е нивна цивилизациска, граѓанска и расна должност. Всушност, дискриминацијата таму никогаш не прекинала, само добила некои поинакви форми и била прилагодувана на актуелните состојби.

Не е првпат полицијата во САД вака нечовечки да се однесува, посебно кон Афроамериканците. Само сега се во криза и сите се малце понервозни, па ѕверското во човекот (полицаецот) е понагласено. Не го гледав видеото (видов фотографии, за жал), затоа што сакам да се поштедам себеси и затоа што ова што се случува кај нас ми е доволно.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.524
Поени од реакции
26.013
Интересна работа е што во цел тој хаос на дел местата на протестите иако нема никакви градежни работи има истоварено бекатон плочки кои протестантите ги користат против полицијата... Заедно со видеото каде што ретардот од антифа ги потплаќа црнците да прават нереди, ова ти чиста политика.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.524
Поени од реакции
26.013
Иначе CNN ги подржуваат протестиве...
 
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.554
Поени од реакции
13.885
Треба ова и во пракса да се примени, баш да видиме дали фолира или ќе оди до крај. Ако го спроведе ќе добие огромен буст пред избори.
 

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.719
Поени од реакции
18.455
Зошто мора да има тема за ова? Не разбирам.

Остај ги нив нека игра мечката и на нивна врата малку, не верувам дека САД некогаш ќе се среди комплетно и ќе се врати во нормала, поминува нивното време.
Дека баш ми е жал и сум потресен од целата ситуација... тешка работа, премногу терор, војни, збрки и мизерија имаат направено во светот декади наназад.
Ваквите сценарија воопшто не ме изненадија, имаше слични немири претходните години, луѓето се во право што се бунтуваат полицијата има премногу овластување и заебувања години наназад, но не е само полицијата за ремонт туку целиот систем.
И не разбирам вакви стресови и секиранција од наши сограѓани.
Тема има затоа што е актуелно случување, и заради тоа што без разлика на фактот дека тука повеќето знаеме какви лицемери се црнците, гледајќи го видеото беше ептен трогателно и создаде гнев кај многу, како што кажа @Io Sono Interista, ако немаш емпатија за случајот, тогаш имаш проблем многу поголем од тоа дали имало или немало тема, да гледаш човек како се бори за живот е заебана работа.
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.665
Кога сме кај политичката злоупотреба на вакви настани, зошто некого би го изненадило тоа? Нормално е дека некој ќе сака да ќари поени на оваа случка, а на Црнците не им треба многу поттикнување.

Историска иронија е што Црнците спаѓаат во онаа, помала група доселеници кои стапиле на американското копно без сопствена желба, без нова надеж и верба во подобар живот...
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Зошто АНТИФА да ја прогласува за терористичка. Па зар таа организација не е иста како оние момци кои се шетаа по Шарлоствил, зар нема „добри луѓе и на двете страни“, ваљда не се терористи и сите во АНТИФА?

Не ми е јасно, да ми објасни некој :confused:
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.366
Поени од реакции
38.343
Зошто АНТИФА да ја прогласува за терористичка. Па зар таа организација не е иста како оние момци кои се шетаа по Шарлоствил, зар нема „добри луѓе и на двете страни“, ваљда не се терористи и сите во АНТИФА?

Не ми е јасно, да ми објасни некој :confused:
зошто се терористи затоа, се маскираат и прават антидржавни работи
 

Kajgana Shop

На врв Bottom