Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.314
Поени од реакции
6.174
Downvote за тетки и чичковци што ме имаат на фејсбук и ми праќаат Божиќни и новогодишни слики со честитка.
Плус до сликата во чатот стои > Cicko/tetka ti so go/ja gledas samo na svadbi I pogrebi forwarded you a picture.
Ја такво мирно културно дете па не ме воспитале да ги игнорирам, а не држам такви слики во телефон па редовно им враќам и редовно морам да пишувам цел текст.
Неубаво од нив ме нервираат, или нека смислат и нека напишат едно "за многу години" или да не ми праќаат слика. Повеќе ќе ми вреди и ќе ми значи да знам дека отвориле чатот и ми пишале од мерак или нека ме стават на игнор.
Додека се жалам, момци и девојки, честит Божиќ, да сте ми живи, здрави, среќни и успешни, се по желба, и на тие што прославувате и тие што не прославувате.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.702
Поени од реакции
24.161
Добро бе куриња, прво ме нарекувавте со секакви погрдни имиња, па ми пцуевте мајка, после фрчат френд риквестс на фејсбук. Мислите дека не ве знам кои сте, или што?
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
не може веќе така, замисли исти сме си христијани православни, кај нас вчера Бадник, кај другите Богојављение, Христос СЕ ЈАВИ, Крстот го фрлија ... ние кажуваме Хистос се роди, други кажуваат Христос се јави, аман да се соединиме во едно :facepalm:

parice-za-badnik-660x330.jpg -tSk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT1RJN01EQV8vYzU3NDQyYTIzODkzMGE0ZWMxOWE4MTRjNmE...jpg
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.629
Поени од реакции
33.184
Драга,

Значи дефинитивно, потврдено, старите луѓе знаат да се однесуваат бетер од деца. Убаво викаше порано мајка ми: „колку стареат, толку се будалеат“. За нив одамна знам дека ја прејдоа тенката црвена линија. Денес други. И да не можам до крај да се израдувам на празникот зашто некој 60 и кусур годишен одлучил да си игра „деца“.

Среќен Божиќ, btw. Здравје, среќа, љубов, бериќет... сФе! На сите!
 
Член од
15 март 2010
Мислења
5.862
Поени од реакции
6.369
Драга јас само ќе се придружам на честитката, на Миле Китич погоре, како може бе роднини вујковци и слично ми праќаат сликички за божиќ , или јас на некој им честитам со 1 реченица проста но според мене доволно , и ми враќа типот/типката ( пази роднина ) со ЛАЈК . Ајде сиктер таму веќе на никој не честитам , усно само кој видам , или на телефонски на моите дома .. никој не ебавам веќе , ни роденден ни бутур не честитам преку социјално усрана мрежа .. Амин , навистина се роди.
 
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Драга Деар соу колд факин кајгана: Kako i za ovaj taka i za site drugi risjanski praznici lugeto po automatizam kako navieni i programirani kazuvaat uzrecici kako Hristos se rodi pa obavezen odgovor Navistina se rodi, pa srekjen bozik na site zdravje berikej blablabla, pa za veliki den Hrisot voskrese Vajstina voskrese, pa posle toa aj u restoran na skara i tako sekoja godina na edne kup praznici isitite adetsliski sranja over and over again, nesvesno deka taka ke go izlazat ISUS da im gi ispune sebicnite ama u licemernite zelbi , kako ON da e glup i slep! Ocekuvaat milost a nemaat trunka milost preka drugite zivi bica. Zatoa ja miss fakin dear kej odsekogas sum vikal da se mocam i na biblija i na se so e biblijasko posto celi 2000 godini samo krvoprolevanja ima u imeto na Gospod , a takozvanite vernici se samo edni zombinja koi ic kur negi bole ni za ISUS ni za drugite tuku samo taka radi reda, kouku da se ima povod za proslava. Koga odat na grobista na razdavki toa mi e najsmesen teatar, site si razdavaat megusebe jadenje i na drugite do nivniot grob koi isto razdavaat, a ako im prijde nekoj skitnik, prosjak ili cigan na kraj pamet ne i pagja da mu dadat nesto.....I tako Dear Key that all I wanted to say to you!
 
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Чувството кога некој успеал од тебе да ги извлече најдобрите работи, особини, емоции, постапки, зборови - најдобрите твои вредности како човек...Мислам кај мене да успее такво нешто - тоа го може само уникатна личност и компатибилна со мене 99,9%. Ти благодарам што постоиш!
 

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Драга Кајгана,

Сум била дел од многу форуми и секогаш ми бил интересен новиот член кој оди категорија по категорија и коментира на сите теми.

Иако гледано по дата на зачленување не сум нов член - си се однесувам така ради моите годишни испади со по мислење две.
 

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
854
Среќен Божиќ веќе втор ден Божиќ и од мене.Дк посакувам членовите твои да се помалку негативни оваа година,негативната енергија да се замени со позитивна и да се намали бројот на препуцувања, омаловажувања и критикувања на форумов наместо тоа пофалби да фрчат за секое мислење,а со тоа автоматски би се намалил бројот на банови итн итн..да не филозофирам повеќе сакав да го слушнеш овој божиќен евергрин отколку да се задржиш на напишаното...
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom