Драга Кајгана (виртуелен дневник)

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
2.965
Поени од реакции
6.788
Разговарајќи онака на работа темата беше како денес децата одат на училиште, почнаа да ми се враќат спомени како ние одевме на училиште од мое маало, како глутница, 12-15 деца и правејќи разни нешта по пат, ако училиштето ни беше на 10 минути од маало и тоа одејќи бавно , нас понекогаш ни требаше и по 25.
И добро тоа но што ми текна во истиов момент да размислувам кој каде е, увидов дека од цела таа глутница во државата останавме само 3ца, сите фатија штрафта од државата, по што ме облеа едно такво чувство кое никогаш претходно не сум го почуствувал, тешко да се опише.

Таман се совземам од тој шок денес се научив сабајлечки на кафе дека уште една блиска личност со која се зближив летово и поминав квалитетно време ја напушта државата, бидејќи за неа нема иднина во неа.

Ми останува она горко чуство и да се запрашам по кој знае кој пат, кога на овој народ ќе му дојде ум да расчисти со онаа багра што е на власт од двете страни.
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
d.....denes po biznis,sum naredil dve tezgi so igracki od se i sesto i sto sakam da ti kazam.
Sluka 1. Mladi roditeli odat i doagaat do tezgata i razgleduvaat,deteto samo si zema edna od naredenite igracki a roditelite velat>
- sakas uste nesto,odberi nesto od ovie gore,vidi ova kolku e ubavo i t.n.
Sluka 2. Mladi roditeli odat a deteto gi vlece do tezgata, toa saka da zeme edna poskapa igracka od naredenite a roditelite velat>
- ne toa vidi odma ke se skrsi, eve vidi ovaa malecka ama e ubava ama samo ovaa i neli poveke nema da baras druga it.n.
REZIME ,slucka 1. roditelite dvajcata se zaposleni vo drzavna administracija vo opstina, pa gi poznavam od moja naselba se komsii
REZIME ,slucka 2. eden od roditelite e zaposlen vo privaten konfekciski sektor drugiot vo gradeznistvo kako malterdjija.
--------------
Deca.... ne moze sekoe dete da ima skapa igracka, ili kako bese ne moze sekoj da ima masina za perenje,nekoj ke pere na reka.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.641
Поени од реакции
27.890
Од ситимол до соборна 45 минути,тргни застани си ибаа мајката и колите и воздухот не се диши,имај г'з па отвори прозор,вентилацијата џабе ставив полен филтер со активен јаглен пак на очи штипе.Бемве кец,чади плаво константно исфрла по литро уље секое утро до работа ние што го дишиме.Возачот се знае,една цицка 30 кила а ги дигнала до заби,ваљда имаше држачи специјални на тапацирот од кровот на колата монтирано па со сајли да и ги држат.Прв семафор залепена на ретровизор и sensual blowjob му прави на карминот,се пали зелено тек на жолто тргна.Свират коли ја боли дундата нејзе за тоа.Втор семафор легнала накај сувозач селфи си прави пак свират сите пак поминаа само две три коли на зелено наместо 10тина.Си застана подоле кај буњаковец у најголемата гужва на прва лента,4 жмигавци да си ја собере колешката што ја прерипуваше партизанска протнувајки се низ зеленилото облечена како за звезде гранда финале у 8 саат сабајле.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Сабота попладне, пијам кафе со најдобриот другар и дискутираме на тема колку вреди да се остане во државата. Тој со намера да се сели во најскоро време, јас уште со намера да успеам тука да изградам кариера. И тој има можност да остане тука и да заработува добро за наши услови, ама вика не може да ги издржи простотилукот, некултурата, и општо се’ што се случува во нашето ни општество. Јас па пробувам да дадам контра аргументи дека не е се’ толку сиво и дека ако човек се дистанцира од некои работи, може и тука да живее пристојно.

Недела сабајле, излегувам пред куќата и гледам дека некое тешко говедо ми ја оштетило колата. Скршен ретровизор и брисачи, веројатно „од забава“.

Добро бе универзуме, па веројатно има и посуптилен начин да ми покажеш дека не сум во право...
 
Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Ова е се што треба да знаете за посраниот народ што живее овде. Се истепал на времето да купи стан во најстрог центар и му пречи бучава од типот на интернационален настан кој колку толку не става на некаква си мапа во светов ама како да сум сигурна дека не му пречат собири за митинг.

picturemessage_jagvd2rc.anb.png

72 саата дома од кои видов слична случка како на Наќо погоре, мртвак застанат среде излез од паркинг, не мрда и му текна да мрдне баш кога тргнав да го заобиколам, ретарди паркирани во Веро Џамбо на места за инвалиди, комшија што урла на полицијата зошто баш сега и текнало да дојде да го провери (во куќен притвор е), ѓупци и вест на денот како македонски ретарди спамале кај Сара Џесика Паркер да го смени името.

Жими се мислам дека пештерскине луѓе што до ден денес ги откриваат по Амазон и не знам каде имаат поголема когнитивна способност од нашата.
 

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.256
Поени од реакции
1.966
Кајги,многу ме нервира прекршувањето на уставните права на форумите.Нема да молчам повеќе.Нема ни на она во реалниот живот.Тоа прекршување е казниво со закон и тие кои се виновни ќе мора да одговараат.
 
Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
ДК,

да ти кажам право мразам понеделници. Секогаш се сиви, па дури и ко ќе имат сонце. Ама овој денес, ми се свиѓат. Сонце немав видено 2 недели а денес е пуштено на најако. Прв пат после 2 недели се смеам, и заборавам на се. Заборавам дека можда ќе требит да се вратам МК во Јануари,заборавам дека 8 месеци сум Германија и освен данке абер неам шо друго да кажам...па дури и контрола ко дојде за билети не напрајв фаца као "аман бе, морат ли секој ден да не провервите."

Во возот карши мене седеше кореец и јадеше некој чуден сендвич. Мирисаше на туршија,со некој црвен сос шо личеше на ајвар. Денес сфатив колку ми фалит ајвар. Ама то не е ради сонцето,веројатно дека немав доручкувано и бев мртов гладен. После работа ќе одам во REWE да си купам една тегла, чисто колку за иштаф шо викаме ние охриѓани. Па утре ќе ти кажам колку беше лоша..
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.899
Поени од реакции
17.542
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.540
Поени од реакции
34.702
Кајг,
...зарем нема друг израз на новинарите освен „излевање на мозоците од државата“?

1570457864882.png 1570458073435.png

...ај разирам „излевање на вода“ од коритото, ај разбирам „излевање на крв“ во мозокот, ај разбирам „излевање на радиоактивни материјали“...„излевање на нафта“ од танкерот во море... „излевање на пари“ од банките...„излевање на фекални маси“, ама излевање на мозоците од државата? :toe:
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Ајде вака значи ќе одам на семинар у Белгија и ќе ме нема на 2 недели за да не дојде до преплавување на поштенското сандаче со пораки од типот ''Te nema vatomir hehee'','' Pisuvaj smeski u dk'',''Legendo se gubis'' морам вака да реагирам јавно бидејќи последниот пат коа ме немаше,ми има стигнато над 70 пораки не ни успеав да ги дочитам сите и морав сеа со најава.
Љубов и почит како и секогаш ваш whatto.
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.095
Поени од реакции
16.291
Драга К,

Се поделија на Македонци и Северџани. Ги жалам, за грев. Едните антички другите предавници, а кутрите немат лебче да јадат крпат од 1ви до 1ви. А вусшност таквото ги боли и за Македонија и за сите си ги гледате партиските работни места а најчесто се со дупли партиски книшки. Не мие само јасно со кое лице и право некој осеќа квалификација и право да дели некој на патриот и предавник и да му вика Севераџан а исто се во се исто се до вчера заедно кафе пиеја и уште истото ама нели тое патриоти и предавници. На два милиони слепци едноокиот е водич.

Ти гарантирам К, војската на Самуил сами очите си ги имат изваени а не некој друг...

За греој, чиста беда сме....

ДН
 

Kajgana Shop

На врв Bottom