Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024


  • Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.424
Поени од реакции
3.678
Замислете Ванда Нара, ризикува да јаде корпа од Тики-Така, бидејќи главните фаци сметале дека нема што да понуди повеќе кога Икарди замина за Парис...

Ах мори курво покварена, се живо и диво да ти изнаебам, те искористија јако, и сега те ебаваат како сакаат... Успеа да му ја усериш кариерата на човекот за неполни 6месеци во тоа гомно од емисија.

Ќе бидам најсреќниот човек кога Икарди ќе ти даде корпа, се надевам ќе го дочекам тој ден, што е можно побрзо.

Денот кога некад ќе те откачи папучаров иако нема да биде играч на Интер, ќе го славам како да ми се родил сопствен син... :D
 

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.010
Поени од реакции
1.122
Ке си остане Ванда во Милано додека се врати Икарди. Ликаку ке ја '' одржава'' во меѓувреме. Само така се сложила да го пушти Икарди во Париз, па ке се жртвува Лукаку и тука, ке го замени на секоја позиција
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.156
Поени од реакции
107.581
Со оглед што заврши трансфер пазарот, можеме да даваме оценки за него. Од мене имаат 6/10 и тоа едвај. По мое мислење, ова беше лето кога требаше да искористи прозорецот, кои некои позитивни околности го отворија, за да се искачат едно скалило погоре и да дојдат во категорија на клубови кои играат за титули. За да има смисла и ангажирањето на Конте и целиот бизнис циклус од претходните две години. За жал, неможам да кажам дека трансфер тимот си ја заврши својата работата работа целосно. Тимот е подобрен, ама недоволно за сам да си ја одлучува судбината. Ако сакаат титули сезонава, ќе мора да чекаат конкурентите да потфрлат и да асистираат. Ако Јуве и Наполи, особено Јуве, си го задржат нивото, многу тешко ќе се држи чекор со нив и следната година ќе биде уште потешка за квалитативно да се стигнат. Затоа требаше сега да се удри.
Најголемиот проблем останува, тој што се влечка со години наназад, средината на терен. Тука требаше име што гарантира квалитет, што гарантира определен стандард на перформанси. Тука требаше да биде главната инвестиција. Сега се во ситуација да чекаат некој од Сенси и Барела да го направи тој скок во квалитет, што е секогаш поризична варијанта од инвестирање во гарантиран квалитет. Овој дел од теренот е многу тенок. Што ме носи до следната замерка. Давање без пари на Наинголан, во ситација кога таков играч не се купува. Не ни мораше да игра како првотимец, како опција од клупа ќе беше сосема добар, наместо да го плаќаш да игра за друг тим. Вака прва резерва е Гаљардини, глупост. Генерално излезните трансфери беа лошо менаџирани, давање по позајмици на секој играч кој замина.
Понатаму Алексис без опција за откуп, што е комплетно неповолно за Интер. Или типот ќе биде промашај, или ако биде успех, зголемување вредност на asset на Јунајтед, што може да го тргне играчот од досегот на Интер. Сите играчи се купени по пазарна вредност, никаде не добија попусти. Се на се, далеку од совршено, а тоа им требаше ова лето.
Ако клубот оствари некои резултати над очекувањата, тоа ќе биде благодарение на Конте. Он ќе треба да го изнесе на грб товарот за сезонава, што е многу неблагодарна ситуација, особено за тренер на Интер.
За целите за сезонава, не знам што да кажам. Се под трето место е апсолутен неуспех. Јас чекам 2 место, со под 10 бода заостанување во однос на прво место. Иако, прв пат после долг период верувам дека можат и до титула. Најмногу бидејќи Наполи и Јуве не импресионираат. Меѓутоа, факт е дека е long shot.
Не може да очекуваш преку ноќ да земеме 50 класа играчи и сместа да станеме Барселона и Манчестер Сити во светот на фудбалот, едноставно невозможно е. Друга ствар е што јас лично повеќе сакам да станеме екипа како Ливерпул, без супер ѕвезди до успеси. Конте мислам дека и те како може да испорача такво нешто, веќе со Јуве и Челзи го направи тоа во услови кога беше аутсајдер во лигите каде што се натпреваруваше.
Сериозен си за Раџа? Гомното што јавно кажа дека за инает ќе предизвикува немир во соблекувална за да си оди од Интер? Гомното што секој втор ден е пијано и се коцка? Очи да не му видам веќе во тимов, никад више да не облече дрес на Интер.
Како тоа Алексис без опција е неповолно за Интер? Свесен си дека едниот дел од платата (40 или 50 проценти, не сум баш сигурен) ќе му ја плаќа Јунајтед? Свесен си дека Алексис е играч кој 2 години нема гол дадено (така иде зборот) и дека е скроз потонат? Колку да му стават опција, 60м и после Марота да биде крив ако Санчез допотоне и кај нас? Таман си е позајмицата не заебавај. За Конте и пласманот подоле ќе пишам.
За се се слагам со @loophole освен за 2 нешта:
- Делот кај Икарди, за жал многу малку знаеме, го знаеме само она што ни дозволија, а најбитните ствари се дешаваат помеѓу затворени врати. Јас мислам, it's a long shoot, дека Марота оваа фрка ја има свесно направено бидејќи и претходно не го сакаше Икарди во Јуве (демантирана Ванда хехе), а сака да го усреќи новиот тренер и својот пријател Конте со Лукаку, а само за еден очигледно имаше место. Сигурно не сакал вака да тргнат работите, можда му излегле од контрола, ама не би бил маг ако не планирал нешто. Тука може да ја тегнеме на долго на широко ко што вика луп, најверојатно никад нема да дознаеме што точно го направил тој тригер кај Икарди да одбие да игра, а и секако играч што не е посветен 100% подобро и да го немаш во тимот, му требаше тој кулинг период...
Каква глупост еј.......... Абе каков Конте какви желби какви бакрачи, па Конте не ни беше тренер во февруари бе Бене, зошто и тогаш го казнуваа Икарди? Не е ниту Конте а ниту Марота будала да трга класа напаѓач од тимот за да донесе друг напаѓач. Си има причини поради кои се деси све ова со Икарди така да ништо не планирал Марота него самиот Икарди со тоа коњот што го чува дома си ги направија фрките. Нормално дека во таква ситуација ќе реагира Марота и ќе носи негова замена.
Така да квалитетот на поединецот не е ништо во споредба со уиграноста на колективот.
@loophole Овде ќе го продолжам тоа што почнав да го пишувам погоре. Апсолутно се слагам со напишаново што го цитирав. Мене не ми требаат 10 класа играчи во тим ако секој од нив носи его колку Монт Еверест и нема никаква хемија во соблекувалната. Како што реков погоре Конте првата сезона со Јуве беше тотален андердог, првата сезона со Челзи беше 3 или 4 фаворит за титула, а на крајот убедливо ја освои. Гледам и фановите на Јуве, а и некои наши фанови ме/не цитираат со ова биткава за титула, пошо реков дека Интер ќе се бори за титула годинава. Да појасниме малце, на хартија Интер нема посилен тим од Јувентус, факт, ама дали секогаш хартијата пресудува? Не. Серија А е лига со 12-13 слаби тимови, односно екипи кои ако си доволно дисциплиниран ги добиваш лесно и без многу замаранции. Спалети додека ни беше тренер ние се тресевме и на таквите екипи, со Конте се надевам дека се тоа ќе биде искоренето, впрочем првите два меча се доволен приказ. Е сега во таква ситуација па зошто да не се надеваме на титула? Јувентус последниве 7-8 години еднаш имаше вистински конкурент за титулата, односно битка, пред 2 сезони со Наполи. Све останато освојуваше убедливо, а реално лесно е кога немаш притисок од никого, нема дишење во врат, нема притисок за освојување бодови, знаеш дека си шампион и тоа е тоа. Да бидеме ние екипата што барем малце ќе ги притисне, што ќе им дише во врат ако ништо друго, што да не нели... Пак ќе кажам, да не се сфатиме погрешно, очекувам битка за титулата али и второ место нема да е неуспех туку ќе значи чекор напред за тимов кој 2 сезони по ред во последно коло се пласираше во ЛШ.
Da ne go citiram cel post na loophole, samo za delot deka Juve i Napoli ne impresionirale.. nastrana Juve, ama za Napoli zboris ne impresionirale a faking 7 gola imaat na 2 tekmi i toa protiv Viola i Juve? Ne bi rekol druze..
Ти си во принцип многу глуп. Значи имаш нивоа на глупавост кои идат вака: глуп, поглуп, најглуп, поглуп од најглупиот, па Сладоледџија. Ти си крајното ниво на глупавост, едино твојата глупавост и Универзумот се бесконечни.
7-7 имале гол разлика Наполи и импресионирале, вООООООООООООООВ. А на страна што дечкото збореше за трансферите летово, не за играта, ебате имбецилот.
 

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.054
Поени од реакции
12.517
15 милиона во плус сме го завршиле меркатово.
Толку ли немаа кинезите да додадат 50тина милиона и да донесат здраво засилување во везниот ред бе, племе ли им неебем!?
Со тој ебен класа мидфилдер едно ниво ќе бевме погоре ама истата грешка од лани...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Член од
27 септември 2015
Мислења
599
Поени од реакции
615
да подгрееме малку атмосфера у фанклуб :)

After months of negotiations, in the end Beppe Marotta managed to unravel a situation that by now seemed unsolvable just a few days after the market closed: that is, to sell Mauro Icardi, even if only on loan. "Now he and Ausilio will rest a few days, then they will begin to design the market of the future. Two names already marked on the notebook: Federico Chiesa, to contend with Juve, and Eriksen of Tottenham, released from next June “, writes Repubblica.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.156
Поени од реакции
107.581
Братот ја проби земјата :popce: Салах, Фирмино, Мане, Вирџил...
A VVD kako zvezda li dojde vo Pool? Mane? FIRMINO? Edino aj Salah da receme kako pozvucno ime dojde iako ne bese ni on super zvezda. Tie i sega nemaat status na super zvezdi sem mozda VVD i Salah, sredinata im e sostavena od fudbaleri koi se ispod radarot, ali zatoa celinata gi krasi i zatoa ostvaruvaat odlicni rezultati.

Tesko e da bides poglup od Sladoledot, za tvoe dobro ne probuvaj da go nadmines toj level.
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.508
Поени од реакции
4.331
А јас па убеден бев дека вуј над мене е Џонтра :facepalm:
Колку што паметам тој не те клизаше тебе (@Stefan-kobe ) вака..
Ептен сум ја утнал... :)

Бог зна кој повратник Је вуЈ... :ROFLMAO:
Некој ако знај нека ми јави!
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
А јас па убеден бев дека вуј над мене е Џонтра :facepalm:
Колку што паметам тој не те клизаше тебе (@Stefan-kobe ) вака..
Ептен сум ја утнал... :)

Бог зна кој повратник Је вуЈ... :ROFLMAO:
Некој ако знај нека ми јави!
8 месеци пишува у фан клубов и не успеа да сконташ кој е дуплиот јузер? :)
 

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.054
Поени од реакции
12.517
А јас па убеден бев дека вуј над мене е Џонтра :facepalm:
Колку што паметам тој не те клизаше тебе (@Stefan-kobe ) вака..
Ептен сум ја утнал... :)

Бог зна кој повратник Је вуЈ...
Некој ако знај нека ми јави!
Дарчо е овој.
Дарчо што изгуби кладба од мене ама не додржа да не се врати

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.508
Поени од реакции
4.331
8 месеци пишува у фан клубов и не успеа да сконташ кој е дуплиот јузер? :)
Дарчо е овој.
Дарчо што изгуби кладба од мене ама не додржа да не се врати

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Да бидам искрен со вас во дилема бев помеѓу нив двајца. :icon_mrgr:
Али штом се искубаа со Кобиов одма го кикнав првиот осомничен.

А ти друже @Peja989 тоа ти е работа, да ги имаш сите на видик, не за џабе си модератор ака инспектор. :cool:
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom