Криминалци и криминални групи во МК

Член од
6 април 2014
Мислења
4.947
Поени од реакции
6.144
Kako i prethodniot slucaj na boki za perenje pari sto bese zataskan taka ke bide i ovoj, nisto cudno da bide presudeno i vo negova korist. Daj da ne se lazame vo video nasiot zlaten premier javno si tere pari za sebe zavrsi so osloboduvanje. Za koj praven sistem nie tuka zboruvame?
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
Зоран Милески, или попознат како Зоки Кичеец прекарот го добива по родното Кичево, a во јавноста беше познат како човек близок до Сашо Мијалков, односно негов кумашин, како и до бизнисменот Орце Камчев. Откако го завршува Факултетот за туризам и угостителство во Охрид почнува да работи во ноќниот клуб „Арт плаза“, работи како шанкер и вратар, а сега е познат како сопственик на ресторанот „Арабеска“ во Скопје.

Пред да падне Владата на Љупчо Георгиевски, тој, според нашите извори, станува обезбедување во СДСМ, го напушта Охрид и заминува во Скопје како дел од партиското обезбедување.


По падот на власта на СДСМ во 2006 година Кичеец се зближува со Дејан Митрески – Урко, тогашно обезбедување на поранешниот премиер Никола Груевски, а оттаму се воспоставува и контактот со Мијалков и со Камчев.

Во 2013 година, врската меѓу Камчев и Кичеец почнува да се распаѓа, а за тоа сведочи и инцидентот во кафулето „Интермецо“ кога Орце е претепан од Кичеец.



Веднаш потоа, како што пишуваа медиумите, следувало и одмаздување, па Кичеец е начекан и претепан на паркинг од „силни момци“.



По извесно време, според нашите извори, откако тогашната опозиција на чело со Зоран Заев почнува да ги објавува таканарачените „бомби“, тој воспоставува блискост со СДСМ. Откако односите меѓу Мијалков и Камчев се нарушуваат, Кичеец останува близок со бизнисменот, но не и со поранешниот директор на УБК.

Премиерот Зоран Заев во изјава за „А1он“ вели дека само еднаш се сретнал со Милески, а во врска со инвестиција поврзана со рударство.

„Еднаш имав службен состанок со Милески во просториите на Владата, заедно со инвеститор заинтересиран за рударство во нашата земја“, изјави Заев.

На Кичеец вчера му беше одреден 30-дневен притвор откако обвинителството за организиран криминал поведе истрага против него и против неформалниот сопственик на 1ТВ, Бојан Јовановски – Боки 13 за примање награда за противзаконито влијание. Според предистрагата, во периодот од април 2018 до април 2019 година тие наводно барале рекет од Камчев од 8 милиони евра, за преку јавна обвинителка да биде олеснета постапката што се води против него за случајот на СЈО со кодно име „Империја“.

Милески и Јовановски од парите што ги барале, според истрагата, добиле 1,5 милиони евра.

Па надополнете уште ако некој знае
Убаво напишано.. Зоки Божиновски долго време тврдеше дека 1ТВ на Боки13 му ја отворил Мијалков а пишуваше и за многу случаеви каде соработуваат власта и опозицијата, со поента дека веќе не постои на Балканот власт и опозиција, туку дека секаде функционираат како едно тело. Повеќе луѓе на социјалниве мрежи пишуваат за тоа дека најверојатно целта е да пропадне СЈО и да бидат ослободени сите од претходнава влада.
 

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.019
Na tie sto imale hrabrost da kazat.
 
Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Прилепска Пивара праеле до толку дрти,за да платат 800к рекет?! ....И они се фатени у некое дело?!Чудно ми е.
Не мора да е кој знае што, да им се мафнат од глава е сумата! Да биле за кај госпожата, милиончиња ќе играле!
 
Член од
1 мај 2019
Мислења
122
Поени од реакции
136
Така оди тоа нели кармата е бич, очекувам дека криминалново владиче после некое време ќе падне баш поради мега скандалов(а и други што се изнагледавме до сега) и тоа што нивни високи функционери се во криминал влезени и накрај ќе ги затворат сите до еден. Некој спомна дека криминалциве од ВМРО по градовите се префрлиле во СДСМ. Не се, тие поубаво живеат од тие што се од СДСМ :pos:пошто се поискусни, не се вакви аматери. После да не се чудиме зошто партијата е 10 години во опозиција, од вакви гафови секој ден.
 
Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Матна е целата работа.
Не бе,интересно е што те удира логика ....ППивара си вртат добар профит и други фирми ....Е сеа,ако си ок,чудно ми е,што далавери праеле за педерче да ти земе милион евра ....Смешно
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
Околу пукањето на ул. Џон Кенеди, овој со Иницијали А.А. (40) најверојатно е Адем Белаја (Белаја е прекар не презиме), инцидентот бил поради лихварски долг. Белаја и неговата група биле блиски со Петрит Аме, а денес многу луѓе сметаат дека се незначајни криминалци.

https://m.kajgana.com/raspravija-za-pari-rezultirashe-vo-pukanje-na-ul-dzhon-kenedi
 
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
"ORCO NARAČATELOT

Kolku jas što znam, a znam, ZORAN MILEVSKI vikan KIČEEC vo period koga trgnale kontaktite so BOKI 13, bil vraboten kaj ORCO KAMČEV vo SISTINA. KAMČEV baral od KIČEEC da mu obezbedi kontakt so BOKI 13, ovoj poslušal kontaktiral i gi spoil KAMČEV i BOKI 13.

Naračkata od KAMČEV bila za da si obezbedi sloboda preku BOKI 13 koj i vo toj period i podocna imal vlijanie i bliski kontakti so KATICA JANEVA. Ama imal i skriena namera da go rasturi SJO vo sorabotka so bugarska ekipa operativci koi gi pratil BOJKO BORISOV za da gi dokumentiraat sredbite. KAMČEV samo baral, dogovoril i platil usluga so VALKANI PARI, oti čisti nema. Ne se ni sekjava deka nekogaš gi imal. Vo ovaa igranka KAMČEV svesno žrtvuval svoj vraboten, KIČEEC i ostanuva da vidime kako toa kje mu se odrazi, oti ovoj znae podosta delovni tajni na kriminalniot klan KAMČEVI.

Bugarija i Bojko Borisov pak si go iskoristile svoeto vlijanie i preplašeniot premier ZAEV, čija partija do grlo e vmešana vo ovaa afera. Pa Bojko samo go iskoristil ZAEV kako spoter, go ispratil sam da si gi prijavi svoite ludje i sam da si ja rasturi partijata koja ionaka od poodamna e raskurcana...

Za celiot slučaj da dobie zabrzuvanje se pogrižija i nedemokratite od SDSM na koi im prečeše BRANKO GEROSKI pa na krajno ladnokrven način preko BEOGRAD go isčistija od SLOBODEN PEČAT i go nateraa da im se revanšira. Iako nepriroden sojuzot medju KAMČEV i GEROSKI, sepak e logičen, oti sred uragan se združuvaat i kuče i mače za da preživeat...

Pa ti vidi..."



"НА ИСТОКУ СТАРЕ ПРИЧЕ, НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО...

Кај Боки 13 е пронајден хард диск од 1 тб на разговори на Мицкоски и сите пратеници на Вмро-Дпмне како и партиски функционери од Белата Зграда. Се однесуваат на периодот од 2010 до 2016.

Чудовиштето ги снимало своите. За Мицкоски има 804 снимени разговори. Тој нема да оди на средба дури Зоран Заев не му гарантира дека овие разговори нема да се објават и нема да бидат предмет на истрага....

Па ти види"


(Зоки Буревесник)
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom