Македонска берза

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
eve gi najgolemite 100 spored prihodi za 2018 . nekoi iznenaduvanja, nekoi totalno ne poznati za mene ali super nekoj sto sortira vakvi informacii. korisno i za sporedbi. skopska pivara vs prilepska, pucko vs okta vs makpetrol vs detoil vs lukoil itn. https://analitika.mk/analitika100/
p.s gi nema bankive posto e spored prihodi
p.p.s ovoj pekabesko mnogu jak :).
 

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.064
Поени од реакции
3.211
Mislam deka intencijata na Faktor e ova da ne prerasne vo stalna praktika kaj ostanatite firmi na MSE

Ne veruvam deka mnogu gi zasega konkretnata kompanija. Tamu ima minimalen malcinski udel
Баш така, кој утре би ги спречил оние што имаат 51% од акциите да си земаат цела добивка, не мора и еден да има 51% може да се и група која нема да сака да дели со останатите 49%, а може да се случи и со 26% на едно собрание да се здипли се.
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.454
Поени од реакции
1.883
Иако Кутревски најавил некакви разговори за спуштање топка и тајмингот за текстовите на Фактор можеби е и лош, сепак и покрај личната штета ми е мило што вака јако го запердашиле. Разговорите веројатно би биле само за да не' испипа и да одолговлекува да ги испуштиме роковите за тужба. Не ми пречи да претрпам малку штета заради општото добро, посебно знаејќи дека со изгласана одлука в џеб е у прејака позиција којашто може само судски да му се поништи!
 
Член од
2 април 2018
Мислења
92
Поени од реакции
105
Последно уредено:
Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Steriev familija po site presmetki godisno raspolaga so 400.000 - 500.000 evra po ova sto moze covek da procita i mislam deka ako se zeme vo predvid deka od doma nisto ne donele se najdohodovni biznismeni i treba da se proglasat za biznis par na stoletieto kako najuspeshni vo svojata struka poedinacno !!!
Sega samo fali da iskoci nekoj da objasni kade ovoj kapital e vlozen za da vidime dali istite so tolku umeshnost go imaat oplodeno za da ne bide deka se nesposobni ?
 
Член од
10 април 2013
Мислења
1.107
Поени од реакции
705
Stopanska poleka no sigurno UP!!! Nekoj sto znae nesto poveke gi sobira site ponudeni kolicini. Toj nekoj ili ocekuva dividenda ili ponuda za prodazba. Nie ostanatite ostanuva da cekame i vidime.;)
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.120
Поени од реакции
8.909
Stopanska poleka no sigurno UP!!! Nekoj sto znae nesto poveke gi sobira site ponudeni kolicini. Toj nekoj ili ocekuva dividenda ili ponuda za prodazba. Nie ostanatite ostanuva da cekame i vidime.;)
Мене ова ми се чини дека е поради Пелагонија, зошто растат и СТБ и НЛБ (најголемите кредитори).

Вројатно некој знае или очекува да се намалат резервациите кои беа доста големи во првиот квартал.
 
Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
STB ne isplati dividenda sto znaci pogolem obem na rabota ako se zeme informacijata za TTK obvrznica UNI obvrznica znaci deka site banki se super i deka cekame novi rekordi na polugodie . Fakt e deka se povtoruva istorija ako porano lugeto ziveea od cekovite sega ziveat so po dve plati vo minus a 10% kamata zatezna na minusno saldo so 0% kamata na pozitivno saldo e ogromna dobivka :)
 
Член од
31 август 2017
Мислења
237
Поени од реакции
164
Reket ,perenje na pari -1.5 milioni i tolkava fama ....a TETO BEG TPLF za 40milioncinja......Ruskoska ???
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.792
Поени од реакции
15.697
можеби боки13 го рекетирал и кутрето, па овој скратил денда да плати рекет, а и други исто :confused:
 
Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
И Берзава и Форумов се тапа . . . Ги изедоа преголемите очекувања . . .
Единствена добра работа е што СЈО се приземји, А Ката изгледа ќе оди во ќорка :) ...
Добра работа е и тоа што оние политички полтрони кои етикетираа сега ќутат, па човек може трезвено и во мир да носи одлуки . . . .
Јас мојата одлука ја кажав пред некоја недела . . . Прва акција во странство што ја поседувам е Societe Generale SA . . .
https://www.bloomberg.com/quote/GLE:FP
Слободно споредете со македонските банки и видете што е ефтино, а што скапо..
Единствена лоша работа е што врска немам околу СГ и малку на слепо играм . . . за разлика од македонските банки кои одлично ги познавам . . .

А еве нешто околу СЈО и КАТА . . . Што сум пишувал пред некој месец . . . Ги нема оние политички полтрони кои ги воспеваа СЈО и КАТА да осудат нешто, а за Камчев и Империја нема обвинение . . . . Само истрага, етикети и РЕКЕТ . . .
Изгледа бројчаникот на Заев ќе заврти за 8 милиони евра :D:D. . . .

Како што гледате ЗК Пелагонија уште егзистира, вработените земаат редовно плата, а све било до РЕКЕТ . . . . КАТА ни ја сјеба акцијата од 2800 на 1500 и стаи некој милион во џеб . . . . А КРИМИНАЛОТ каде е????


Ајде жити мајка кажи како ЗК Пелагонија правела криминал ????
Наброј некој случај ???
........................
Ни Камчев, ни Мијалков, ни пелистерка не би се откажале од ЗИКот ако не им виси ЗАТВОР над глава . . .

СЈО е вистинска напаст за економијата во МКД, ама комуњарите тоа не го разбираат. Но ќе го видат тоа догодина кога БДП ќе им биде пак НУЛА,1% . . . Ако мислиш дека некој бизнисмен ќе инвестира кога гледа како лесно затвораат други поголеми ѕверки... Се ќе биде закочено со години.
Зошто кога ги нашле тие тешки милионски сметки не ги заплениле, а луѓето не ги остават да ги работат бизнисите . . .
Ова е типичен бизнис напад полош од оној што го правеше Мијалков . . . ЗК Пелагонија е влогот.
p.s.
Искрено мене најмногу ми одговара да се договорат, па ЗК Пелагонија да ја превземе некој друг газда.
Но интересно ми е кога гледам дека на некои им е подраго што Камчев и Мијалков се во затвор отколку портфолиото да им расте.
Малодушноста, лицемерието, лигавењето и пушењето нас ни се во менталитет вградени и затоа сме на ова дереџе . . .[DOUBLEPOST=1543063371][/DOUBLEPOST]И интересно ми е како некој комбинат кој имаше приходи под 20 милиони евра во 2011 година можеш реално да инвестираш над 60 милиони евра (се гледаат изградени се) и да украдеш 50 милиони ЕВРА во исто време . . .
Па тоа е земјоделски комбинат не е рудник за злато.
А има ли некој од овие експерти за Фамилијата, Здравје, ЗК Пелагонија што знае каде е седиштето на ЗК Пелагонија, Фармите, Здравје, Биоцентралите. Видел ли некој од вас барем нешто од тоа што ЗИКот поседува што вака гласно судите . . . .
И на крај има ли барем некој од вас една акција од ЗИКот што сте толку загрижени ????
Како и Зедд и ја сум на ставот да ги оставиме да прават уште криминал, за да проспериират и останат на Форбс листата .

Горе линкот што го постирал Бошко е за Здравје радово овде станува збор за ЗК пелагонија, таа ја нема никаде да се јави одбива да врака кредити,таа треба да вракја пари за кредити што ги земала да го купи здравје, а сега престанала да ги плаќа поефитино е да земат извршители и да расцепкаат се.
Каква политичарска логика он се секира за кравите и лепешките, а не за здувани 50милиони евра од депозити на некоја банка.

п.с
Сево ова се случи откако ги пикнаа мијалков и камчев у притвор, наеднаш пожар. Никој тоа не го очекуваше дека се ке падне како кула од карти у 4 работни дена. Дополнително,Ката им ги замрзна сите фирми полни со кеш и секна вртењето на парите од шупло у празно затоа настапија извршители.
p.s.
СЈО и Ката ги закопаа комуњариве и нивните полтрони на форумов . . .
Кога ќе ги правите следните политичките процени, влијанието на политиката врз берзата слободно рачунајте дека СДС е следни 12 години во опозиција . . .
Немој да испадне пак не сум кажал ;);)... Ајде може и клинички ќе се изгради :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom