Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.061
Поени од реакции
3.202
Нема шанси Зајко да си даде оставка, од неговата изјава од онаа што прочитав вели дека ако не добиеме датум ќе си дадам оставка, ама и АКО ПРАТЕНИЦИТЕ гласаат за оставката, што значи да не се будали тие пратеници (со владата) да си скратат година ипол раскош.

Единствено може да дадат избори поради тоа што бродот тоне, па ако прават избори по година ипол ќе бидат на дното од морето, до сега дрндаа ЕУ, НАТО, а во следната година што ли ќе дрндаат и они самите не знаат.
 

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Скопје - Гевгелија 360 денари во правец. Поскапо од горивото што ќе се потроши.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Хехе, еве го Заев и неговите прочуени гаранции. Веројатно кутриот не знае што значи тој збор.
https://press24.mk/zaev-100-garantiram-el-cheka-ne-puka-so-bombite-na-sdsm
Предлагам овој да објави значаен број на бомби, а после да ги предаде на обвинителството, ама не на Катица, таа е играч на СДСМ, туку ново кое ќе е „независно“, би се викало СЈО 2. Како Рамбо 1, 2, 3... ќе тераме.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.665
Поени од реакции
12.061
Нивото на клиниките во внатрешноста е неспоредливо пониско во однос на клиничкиот центар во скопје,.
треба да се запрашаме зошто е тоа така? Или јасно ни е. Истите тие доктори го имаат истото размислување-ќе одам Скопје да живеам, таму има живот театри, булевари...Затоа реков, по ВВ2, власта го натера народот да се отсели. По 2000та, луѓето сами си се доселуваа во Скопје. Јбг, државата да обезбеди буџетски места, државата да даде субвенции...све од државата.
А за трошоците како кафе, сендвич.... тоа не менува многу ствар, сето тоа што во Демир Капија цел живот ке пиеш поевтино кафе и ке јадеш поефтин хамбургер ке го дадеш за една месечна кирја кога ке отидеш да студираш во Скопје.
немој за месечни кирии те молам да не го тупиме тука у политика. Еден од северозападен регион
се жалеше па му понудив кирија во за другите градови неатрактивна (мада не знам зашто) скопска населба (одат цели куќи за 70-90 евра). Ааа, не таму. Човекот сакал Кисела Вода, Карпош...мој колега од зап Македонија зема стан Козле. Ич не му знае бојлерот, со оглед на разликата во цени по м2 (500-600 евра во однос на 1000+ евра Козле и слични населби). Па некој сакал до Универзална, те Тафталиџе била интересна населба...хехе, ич не знаат.
и никој град нема проблем од многу луѓе, има проблем од неспособни власти кои неможат да направат градот да функционира како вистински град.
Има и со канализациите и со сообраќајниците и со загадувањето, стамбениот простор, цените во продавниците, платите кои се драстично намалени со голема понуда од работна сила, здравствените услуги во Клиники...има и те како. Та субвенции та приход од земјоделие, те храна (на која одат 60-70% од трошоци), па и тоа е дел причина зашто се намалени платите.
Да не го тегнеме, луѓето овде зборат за политика.
Скопје требаше да се полни до средина на 70ти, понатаму не. Никој никому без закон не може да забрани, јас ни со закон не можам да забранам секако, но дека релативизираш проблеми на Скопје и скопјани преку овие честопати безвезни миграции, е факт.
Зашто од кумановско не се преселат Кавадаречко, Шуберт кои ли беа таму...Битолско? Енигма :unsure:
 
Последно уредено:
Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Антикорупционерите истражуваат како Адеми, Нухиу и Емрули станале доценти и вонредни професори

Зарем некој се сомнева дека е можно овие господа да направиле нешто незаконски? Одма да се најде тој што пробува да го оцрни името на нашите сограѓани.
П.С. А, во суштина и ова е од рубриката „нешто да се дешава“. И јас па срце јуначко, никако да издржам да не се фатам на ваква мамка...
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.093
Поени од реакции
5.737
Некој упатен да објасни што точно значи ова?

 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Некако ми делува како, овие, сега да го буткаат процесот за добивање на датум, а што за нас Македонците значи продолжување на окупацијата и агонијата!?
Мислам дека што поскоро членство во ЕУ, секако, како РСМ, е интерес на МК. Тогаш би имале рамноправен статус, за евентуално продолжение на борба за бришење на Северна, макар дома. Но, мислам дека нема никогаш да станеме член на (оваа) ЕУ.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Секој за себе држ недај да ви поткажит саветникот.

 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова го пишува Шаше Проливтико:
ГРЦИЈА И БУГАРИЈА ГРАДАТ ГАСОВОД ВРЕДЕН 220 МИЛИОНИ ЕВРА СО ЦЕЛ ДА СЕ СПАСАТ ОД РУСКИОТ ГАС

Да се спасат... ееејјјјјјј. Кое ниво е човечево, ни грам мозок. Нека му каже некој на Шаше каде оди рускиот гас преку Украина? Европските држави дали се спасиле од рускиот гас? А нам на јужниов Балкан ни наметнуваат правила...[DOUBLEPOST=1559827048][/DOUBLEPOST]
Ама затоа не плаќаш радиодифузна такса.
А дневна евтина струја?
 

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.061
Поени од реакции
3.202
Некој упатен да објасни што точно значи ова?

Пред околу месец дена прочитав еден натпис на МКД.МК не се сеќавам насловот ќе побарам и ако најдам ќе постирам, во кратки црти заклучокот од натписот беше дека Кочо сака/дава на богаташи да произведуваат струја од сонце, додека ситната боранија не смее да произведува струја и со тоа да заработува.
Ама затоа не плаќаш радиодифузна такса.
Така е и од сега ако профункционира ќе може да си зима поврт на ДДВ на 360 денари цели 9,72 денари.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.148
Поени од реакции
21.197
Лиле ДОМ цмиздрела у собрание.
Вика, ги продадовме македонските идеали, а може нема да добиеме датум за преговори. Направивме се што беше побарано. Побарано!!
Се мисли демек од тие што нема да ни даат датум.

“Со гласањето за смена на името и за смена на Уставот ние ги пpeдaдовме нашите идеали, и ќе биде голем cpaм, ќе пpeдизвика голем политички потрес и фpycтрации во државата доколку сега ЕУ повторно нe ни додели датум за почеток на пристапните преговори“, истакнала дpaмaтично Лилјана Поповска и се извинилa за coлзитe.

Ова чоек да го каже признава дека е предавник. А за тоа се лежи затвор. На улица треба да ја ркаат, кај ке помине.

Двајцата копретседавачи со состанокот, пратениците Емил Димитриев и Домагој Милошевиќ, биле малку зaтeчени од ваквиот настап, но конверзацијата продолжила во пријателски и смирувачки тон, при што хрватските пратеници истакнале дека мора попрагматично да се разберат околностите во кои се наоѓа ЕУ и дека оплакувањето на cyдбината нeмa да пoмoгнe. Од страна на хрватската делегација било подвлечено дека официјален Загреб ќе лобира Македонија да добие датум, но дека главниот збор сепак ќе го имаат Франција, Германија, Холандија и Данска.

На оваа треба сеа забрана за професионален ангажман доживотно за било каква јавна функција, одземање право на глас, забрана за бавење со политика, невладини и граѓански здруженија, истрага за велепредавство и домашен притвор во текот на истрагата.
Lile babicava e sepak posikusna politicarka i realno se prasuvam dali navistina mislese deka ke ima napredok za vo EU? Mislam, stvarno?

1. Ne gi ispolnuvame uslovite sto gi bara EU ni 10%.
2. Sme na rab na nefunkcionalna drzava.
3. Vo mnogu clenki od EU ima javni izjavi deka zasega nema prosiruvanje opsto i deka konkretno ne se raspolozeni da pocnat pregovori so RSM.

Na koi drogi treba da si da seriozno mislis, deka ke ima start na pregovori?

EU si resi eden Problem so "resenieto" za imeto i si e raat. i Grcija iako sega malce galamat vo globala se zadovolno. Samo RSM dobi edno golemo nisto. Realno, skoro sekoj so malce gram mozok znaese deka vaka ke bide, isto i Zoki i kompanija.
 
D

Deleted member 12196

Гостин
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom