Драга Кајгана (виртуелен дневник)

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Двајцава цимери пошо си имет лаптопи се расправет како сме успеале да споебиме 300 гига интернет... а ја си ќутам пошо нели неам лаптоп а мобилен не трошит многу... нели? Screenshot_20190525-193916.jpg
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.405
Поени од реакции
9.279
Кучето мое е попаметно од сите до еден комшии. Не плаќал лифт не се возел со него по скали се качувал. Не плаќал за струја не му требала не палел сијалици. Не плаќа за чистачка си чистел пред врата. Не дава пари за некој дефект, тој што бил најблиску со станот до проблемот негов си бил тој да си средел. После секои врнежи вода извира во подрумите, мојата визба одма прва е, се собираме на состанок да решиме проблем и решија дека проблемот е мој, јас да решавам. И тоа што е можно побрзо да не паднела зградата. Да важи секако. Како не се родив во околина со нормални луѓе. 10 години од животот си скратив со овие комшии.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Ќе беше поубаво да можевме сами да си ги бираме роднините и комшиите како што си ги бираме пријателите, ама кога веќе не можеме ни останува само да ги игнорираме и да се одалечиме од нив. :toe:

„Крвта не е вода“ ама и не мора да се трпи нивниот товар и не мора ни да постојат тие врски кога веќе и не се силни како порано. Некаде не се ни знаат кои се и што се.
Порано роднина беше некој кој може да ти помогне во било кое време и да го побараш и да не бара ништо за возврат, а сега е оној кој ќе те одбие или гадно ќе те заебе и на крај ќе ти се смее или ќе треба да му вратиш 10 пати повеќе.

Не се потпирам на никој и не очекувам премногу, ама не очекував и до толку ниски удари. Долги години ја барав грешката, ама изгледа е до мене. Научи го да плива и ќе те удави.

Сега ќе бидам лош, ама сакам некои да го поминат истото, па да видам што ќе прават. :свиркам: :sleep:
Тоа што последно време го направивме за едни пријатели кои ги знаеме кратко време, за блиски никогаш. По што знам и за тоа ќе најдат некаква маана. :pipi:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
eve D....da si znaes, oti ti samo za BUTEL si cula i razbrala. Ama SKopje si imase poveke grobista ,jas mal sum bil ama se sekavam na pravoslavnite grobista vo Birarija( za novoskopjanite toa tie kaj MVR i ofisot na SDSM) pa potoa gi preseliva vo Kisela Voda koja vo toa vreme bese daleku od Skopje. Ama Imase i Evrejski grobista tuka blisku posle osmi kolosek. Ama i turski koj moze da gi vidis na slikive bas kaj sto e sega sobranie pa nakaj zena park i Gradska bolnica.Ene ja feudalna kula(treta slika) slikana od kaj sobranie, a ene go i parkot na taa ramnica so grobovi (vtora slika).A go vide Evrejskoi maalo i Kale, ene gi.


 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.122
Поени од реакции
15.937
Драга,

Стресна недела беше ова.
После еден фин анксиозен напад, неколку дена повеќе дремење неголи спиење, битно пројде и таа замаранција.
Се јави и алергијата конечно, that bitch.
Еднаш вежбав во цела недела, обично ми помага во енергија, али ај што немав време, ај што ептен се осеќам исцрпено. Сакав да надокнадам вчера и денес, али решив наместо тоа да надокнадам со некој филм и сериите што бааги ги иам запоставено. На ред е Мастершеф џуниор, па тоа значи дека ќе се огладне за брзо.
Од утре нова недела, пак истите причи.
 

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.789
Поени од реакции
6.992
Мариуш Шчигел, еден од најјаките полски современи писатели/репортери и генерално една од појаките фаци од Полска со една од поубавите кафе-книжарници во Варшава (доколку некој оди и сака да ја посети, слободно нека ми пише пп, според мене едно од поубавите катчиња во Варшава) има напишано една книга репортажи која се вика ,,Направи си себеси рај''. Што е за мене рај? Како го замислувам идеалниот спокој? Да играм фудбал во четврта италијанска лига, во Месина. Да бидам растеретен од притисокот кој го чувствуваат играчите што играат во силните тимови. Не знам зашто Месина, единствено ми се допаѓа дресот и ми звучи, не знам...идилично? Никогаш не сум бил таму. Не играм фудбал. Ама, веројатно, рајот е таму оттаде, мора да искочиме од нашето секојдневие, од нашите можности и патишта за да стигнеме таму. Рајот или идеалниот спокој е нешто што не можеме да го постигнеме. Барем, повеќето од нас не можат.
 
Ф

Флеш

Гостин
Смислата на камиказа бомбаш ја сфаќам сега ....Таа кауза .....И да те чекаат после девици у рајот ....Моите девици се ОВА ....

Avengers-Endgame-Female-Cast-Set-Photo.jpg
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.540
Поени од реакции
34.703
Кајг,
ги гледам двајцата качени без кацига, едниот на цел глас „брат гледаш како го летам моторчево, а ?“...„а бе брат цар си, ама можеш побрзо? “ :confused:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
vaka-taka D.... samo poradi pocit na godinite na edni komsii vikendov otidov Lazaropole(a i nemaat kola a trebase baagi raboti da se odnesat tamu).
I cel pat do tamu , le le komsii samo da vidis koja ubavina,ama ubavina,polinja so narcisi,abe ubavina,golema ubavina ne vadea od usta,samo ubavina.
vaka-taka i stasavme tamu se istovarivme i ja se vakam za gjebot,i op iznenagjenje livceto spremno ama ne sum go uplatil,sum zaboravil.
I tie dodeka se raspakuvat i smestat vo kukata kako pola nasa zgrada,jas trk niz toa Lazaropole so livceto vo race.
vaka-taka gi pominav i dolno i gorno maalo, i site cesmi i zadrugarski stari domovi i napusteni kooperacii i prazni plevni i ambari ama kladionica nikade.
I ni traga od Sportlajn, ni od Evrotip, ni od Mocart, ni od Zlatna kopacna, ni od nisto..... a ubavini, komso da vidis koj ubavini
KOJ UBAVUNI bre , kako moze da kazes ubavini a nikade na vidik sportska kladionica,,,i sto se znae livceto dobitno ama ne uplateno od premnogu ubavini.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom