Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
За прослава на матура,1200 влез сам да платиш:pos::pos::tapp::facepalm::facepalm::свиркам: кој ги ебе .....

Друго иначе,

Ми дојде еден постар далечен роднина од странство ....Има 86 години .... Ама човече уште јака меморија:eek: Ми кажува за случки од негова 4 годишна возраст.За како имам починат роднина многу млад кој се дави во река и го наоѓаат покасно.Вчера за прв пат дознав мои прадедо и прабаба кои ми биле.И уште поубаво,нивни татко и мајка,мои прапра ...Ана,Оле,Спиро,Славе добродојдовте во мојот живот .....Дознав и за роднина кој завршил на Голи Оток заради комуњарите во време на Југославија,а мое семејство до неодамна немаше инфо ....Беше кажано дека загинал заради х причини после војната некое време исчезнат ....

Чудно ми е кога дознаваш доста ....
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
во право се, јеби га, ако Neil Armstrong бил првиот човек што стапнал на Месечината кој го снимал додека слегувал од бродот? :toe:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
E kako da ne bide, nikogas nema da ne bide,
se dodeka severMakedonskite devojcinja sakat site da bidat Krleusa,(ili moma-nafta) a severmomcite sakaat site da bidat Ronaldo,(ili nekoe ministerce bez resor)
a nikoe devojce ne saka da bide Stojanka snajderka vo Vinka i nikoe momce ne saka da bide Stojan stolar vo Mebel-vi.
 
D

dobramuzika

Гостин
i pak i pak i pak zhalenja samo od vas... kakoidae mr.no go zapochnav sea brzo so chitanje i mnogu mi legna, preporachuvam, serhio boneli editore rulz!
 
L

Löwe

Гостин
Македонскиот јазик е полн со нелогични зборови. Пример за таков е зборот „неопходно“. Сите знаеме што значи, дека нешто е потребно да биде/случи. Но, колку првично зборот НЕОПХОДНО сам по себе е нелогичен. Започнува со негацијата НЕ, што по дифолт може да те асоцира на нешто негативно. На пример странец кој не го говори добро македонскиот јазик, може да си помисли дека станува збор за збор со негативна конотација. На пример според мене ОПХОДНО е многу пологичен збор од НЕОПХОДНО.
 
Член од
30 август 2017
Мислења
997
Поени од реакции
1.433
Драга многу е лошо чуството кога дознаваш дека не вреди д абидеш добар со луѓето... не барам ништо за возрат но барем не истите луѓе со кои сум бил добар цело време да гледат да ме заебат е тоа не можам да го сфатам никако. Лошото е што добрината во денешница се сфаќа како слабост и наивност кај повеќето од луѓето
 
Последно уредено:

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Д.К.
Во тотална егзалтација сум. Утре го добивам кутрето кое го посакувам подолго време и кое (се надевам) ќе ми помогне во битката со моите демони. Кога ќе се разбудам од сон со моиве панични напади ќе има живо душиче покрај мене да ме смири. Сакала-нејќела ќе морам да баталам со грижливото одгледување на пивсково меше и со новово компањонче ќе се вдадам во долги дневни прошетки покрај кеј и во парк, нема лабаво. Око нема да склопам вечерва од позитивна возбуда :X3::love:
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.792
Поени од реакции
17.151
Дај одлучете се бе на избори не ви одговара дијаспората да гласа а сега зашто на Евровизија не гласале.Инаку не му ја мислете многу за Тамара ако не може да биде прва во Европа барем од Белград до Приштина никој не може да ја симне од тронот.Е сега на оваа релација може не е позната многу по пеењето ама по свирењето на дувачки инструменти...
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.514
Поени од реакции
34.557
ДК,

На вчерашен ден пред 2 години почина можеби најголемиот визионер кој живееше во последниов век, да имаше кој да го послуша барем за пола од она што го кажуваше, светов ќе беше далеку поубаво место за живеење.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom