Game of Thrones

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.825
Поени од реакции
23.031
Сега за сега најпопуларната теорија е дека Џон е Азор Ахаи т.е. the prince that was promised, поради родителите, фактот што се врати од мртвите итн. Делот дека е "ветен" сфати го на пример како Месија, Спасителот што им е ветен на Евреите. Има и теории кои наликуваат на твојата, дека Џон ќе биде главната алка што ќе донесе примирје со walker-ите.

Нели во книгите ако добро памтам Азор Ахаи ја убил жена му која многу ја сакал но ја жртвувал, да го напрае тој мечот лајтбрингер или како беше и го намчкал со нејзината крв да не се скрши.

Азор Ахаи нема да се воздигне од мртвите, туку ќе се роди пак (reborn)
Могуќе е Азор Ахаи да испадне да биде Џејми, пошто и фамилијата нивна е поврзана со лав, а и у причата за Азор Ахаи имаше момент некој со Лав.

Стариот Џејми ака кингслејер умре, сам рече кога збореше со Бран дека не е истата особа, што може да му се престави као некој вид на реборн.
И со крвта на Серсеи да го напрае мечот.

Иначе кога сме кај потеклото на Најт Кинг, нели само Таргеријан куд рајт а Драгон?
 
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Браѕ, Вори има напишано 1000+ мислења во темата за политика. Го прави релевантен а мислењата издржани? Не знам што ви е филмов со тоа дека имате некое си разбирање и се восите по убер алес агенда, како вие разбирате многу повеќе и дозволено ви е да умаратњ со теории и епизоди да ги декларирате како филер пошто вас (ЖИТИИИ СЕЕЕЕЕЕЕ) ви биле непотребни.

Досадни сте ко вонбрачни деца на Вори и Сладоледот.
Ги спореди El Ninho и Берик на темава со Вори у политика...

:busi:
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.311
Поени од реакции
57.756
Не сакам да читам теории затоа што многу од нив се спојлери спакувани како теории на редит. Има премногу луѓе кои работат на сетот и знаат работи. Ставете си во спојлер и цитирајте во спојлер, што е тешко?
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.242
Поени од реакции
8.312
A ima li nekoe objasnuvanje sto u posledno vreme mnogu se vrti muabetot na Littlefinger so Varius deka prikaznata za iron throne (sozdaden od 1000 mecevi na neprijateli na Aegon) e laga?

https://youtu.be/FG3H9E-B464




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.120
Поени од реакции
8.909
Најемотивен дел од таа сцена беше кога дојде девојчето болно од greyscale да земе храна. Се приметуваа солзи во очите на Давос бидејќи го потсети на неговото омилено девојче, ќерката на Станис.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
Дискутиравме без спојлери, и на темава, кога серијата беше зад книгите и кога летаа спојлери од помодари кои имаа изгледано 3 епизоди и улетуваа тука да пишат дека ќе го убијат Роб Старк итн.

Никад немаше напишано спојлер во темава од член кој ги имал претходно читано книгите или од член кој ги немал прочитано, ама останувал 21391 саати читајќи теории, истории на ликовите и куќите, семејни стебла и остали милиони ситници поврзани со светото на Вестерос и Есос.

Напротив, спојлерите доаѓаа од помодарите.

Затоа ако веќе спроведувате некаков ред во темава, треба да ги потседите таквите, а не да не подјебавате некои што имаме напишано по 1000+ мислења во темава и кои сме воделе одлична дискусија во претходните сезони кога наместо 10 замерки после епизода пишувавме за 10 воодушевувачки моменти од епизодата.

Кога серијата си држеше квалитет во темава имаше одлични муабети во кои се убацуваа Берик и остала компанија која веќе знаеше за приказната ама никад ни минимално не спојлнаа нешто.

Штом серијата опадна со квалитетот, очекувано е што и дојдоа критики од истите кои ги потрошивме сите можни комплименти за неа до тогаш.

Вие ќе си уживате во смешките, ама и јас иам право да ги искритикувам, исто ко што имам право да ја пофалам последнва епизода.
Aj jas ke ti odgovoram od mob nabrzina.

Toa sto temava bila kvalitetna porano e sranje, pekol bese za moderiranje, mnogu pati bese unistena epizoda ili sezona na mene, peja, dzimi, io i dzenu. Toa komplimentot bila kvalitetna za vas clenovite na vremeto... Thanks, I hate it.

Muabetot kako moze da ne ne interesiraat teorii... Ja tuka taka porasnav, so lost teoriite, io dzubreto radi taa tema go postuvam uste inace.... Crtezite u fringe koa gi praev za timelines...

E sega zaso ovde ne funkcionira? Oti site teorii magicno iskacaat tocni. Eve koja e satisfakcijata da procitas teorija koja bese iskopirana od knigata... Ili teorija kade leaknalo slika od odreden lik koj e sega na severot, e u kings landing... Ne site raspoznavaat teorija od teorija. Ti sto i da pises ja ke go procitam ama od kaj da znam vori ne nasol neso na tviter i sea mi pisuva teorii... Zatoa najsiguren nacin e, osven da se zabranat teorii sto e smesno, koj saka za toa da diskutira da bide vo spojler staveno. 2 klika e, ako e tesko jas ke ti gi editiram site postovi na svoja raka, ne mi e problem. :)

I ja bi go pratil pejo i kobe da si igraat fantasy liga dodeka cekaat da pocne arsenal na tv ama prav e... Se soglasuvam so nego, taka se i dogovorivme samo jas sum mrzliv da vi pisam, najmnogu poso nemase bas i ispadi tolku do sea :)

Kritiki i komplimenti e veke druga tema


Сега што правиме? :D
So da praime, na martin ne go svigjal krajot.
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.487
Поени од реакции
5.963
Буквално незгодно ми беше да ја гледам сцената на Арја со Гендри и во галава ми се вртеа мисли јеботе натерале малолетно девојче да снима секс сцена кога таа 22 да ти имала :eek:

FB_IMG_1556003278921.jpg
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Мораше да се појави тоа Гили, тоа Кирацовски во гот универзумот.
15 мин петинг со Сем би закачил само за вас и после уште 20 мин буцето да се жали оти го болат јајцата пошто не свршил. Додека траат тие две сцени, некој со тап пресмет да ве удара по глава, онолкубпати колку што сте помислиле/пишале "аман бе пак овие Сем и Гили".
 

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.536
Поени од реакции
14.669
Замислете оваа да беше првата епизода од сезонава, да траеше 20 минути повеќе ќе беше топ.
Глумата беше добра, дијалогот многу подобар од претходната, немаше форсирање на хумор.
Тормунд ко за комик релиф е поарен од Брон.
Ми се допадна атмосферата односно промената на атмосфера кога дознаа дека имаат уште 1 ден живот, дека, самата атмосфера пред кланицата што треба да се случи наредна епизода е лудница. Целата поента на ГРРМ е анти-воена филозофија и ХБО ја доловија многу добро.
сега знаеме дека ХБО се мајстори за продукција и очекувам јака акција и вооглавно мн. добра епизода да биди следната.
 

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.089
Поени од реакции
9.000
Потребна беше ваква епизода пред големата битка и генерално го добив тоа што го очекував но епизодата можеше да помине без тотално непотребните Grey Worm и Missandei. Исто и Tormund кој ми е еден од најомилените ликови во книгите и серијата, имаше ОК хумор но сметам дека сцената со млекото беше over the top.

Најдобро изграден лик низ сезоните до сега е Jaime Lannister. Немаше некој што не го мразеше за она што му го направи на Bran и што беше total dick кон сите ликови. Седум сезони подоцна, верувам на повеќето им прерасна во омилен лик затоа што неговата трансформација беше искрена, постепена и одлично напишана (и одглумена).

Тотална спротивност на Jaime, за лик со можеби најлоша трансформација ја имаме Daenerys која од омилен лик на чии сцени сум се ежел и навивал, ми прерасна во Queen Cringe Targaryen. Унаказана од лошо напишано сценарио со плитки one line-ери и вештачки наметнато непријателство кон сите страни.

Јас за Night King ќе навивам наредната епизода, што кој кур.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.037
Поени од реакции
106.833
Мораше да се појави тоа Гили, тоа Кирацовски во гот универзумот.
:pos::pos::pos:
Жими се го исплукав екранот, ме задави да ти ебам тоа. :ROFLMAO:

Инаку топ епизода, увертира за она што следи. Не дека сум експерт ама искрено очекував првите епизоди да бидат вакви, не знам што очекува широката јавност, одма ли сите битки во една епизода да се случат?
Никад немаше да и простам на епизодава ако дадеа комплетна секс сцена од Арја и Гендри, пре би гледал како кучето го ебе Тирион отколку Арја како има секс.

Мене Тормунд ми е прејак лик, онака во секој аспект, и хумор и ликот целокупно. Дени гледам многу луѓе ги нервира, ама мора и такви ликови да има, сеа цела серија главна цел и е да го освои тронот и сеа откако и кажа Џон дека е Таргеријан што требаше да направи, да му каже: Ок бато твој е тронот, ме боли дунда за све останато...
Преочигледно е дека Црвот ќе умре, сцената со Мисандеи апла го наговестува тоа. Иако ич не ми се допадна што го протнаа расизмот во епизодава, апсолутно никаква потреба немаше за тоа.

Иначе преку куров со теориите аман веќе, убаво вика Пеја стајте у спојлер и дискутирајте, или преку ПП, остајте не нас што не не занимаат до толку теории да гледаме на раат без несакајќи да испиеме некој спојлер.
 

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.342
Поени од реакции
3.120
Цццц....Кога Кал Дрого ја тртеше Дани секоја вечер - добра ви беше, сега кога треба да кулира на престолот....кучка, изгубена, ваква - таква....срамота !
Сцената со Џејми и типката витез :neetaka:- патетика невидена -
аматеризам невиден. Ако сакаше да ја направи НАЈСРЕЌНА личност како за последна вечер се знаеше што, како и колку пати...( дури и Ајра ја зезна ).
 

Kajgana Shop

На врв Bottom