Најдобра вода во Македонија?

Која е најдобрата вода во Македонија?


  • Вкупно гласачи
    151

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Normalno toa ako lupas cel den teska fizicka rabota, baska na zesko deka ti bara dusata voda. Ili ako se napram zemja vozduh prethodnata vecer pa utroto nema nisto poslatko od voda. Nema ni da prasas sto ima vo nea. Ama togas samiot organizam ti bara voda, ne deka nekoj ti rekol deka treba da pies po 3-4 litra. Pies oti ti se pie. Od druga strana tuka za drugo pravime muabet, kako deka e normalno da pies po nekolku litri na den. Ne deka ti se pie, ne deka organizmot ti bara, ne deka si rabotel cel den utovar rastovar tuku bas onaka deka bilo zdravo. Sosila dujaj se ko nekoj krkac.
Се разбираме. Треба само урината да е светла, тоа е и медицинска препорака, се повеќе е како што кажав филмање за на Инстаграм.

не само за вода, општо, за многу работи треба да се слуша телото.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.289
Поени од реакции
15.490
Мене на вкус највеќе ми лежи Изворска, евентуално Роса, не ми лежат води како Ладна/Пелистерка/Горска, не би знаел да кажам што е тоа што ми одговара кај Изворска, а го нема кај другиве или пак го има додадено кај другиве. Сум споредувал доста ама не сум дошол до некаков конкретен заклучок. Најлоша убедливо без конкуренција е водата Евина од Кам, која патем 8 денари беше пола литро шише до скоро, ама многу лош вкус, тешка вода не знам да опишам...

П.с. Оваа Визијана има неверојатен состав на Мг, имам слушано дека и била тестирана и се утврдило дека не е маркетинг трик, т.е. дека стварно е точен составот на Мг, вода што стварно се исплати за таа цена и за луѓе што магнезиумот им е дефицитарен на дневна база. Е сега на вкус мене не ми се допаѓа, дека ми е нешто како газирана вода, а газирана вода не можам да поднесам, освен со многу лимон на сила.
Same here, Изворска можам да пијам неограничено, не знам зашто, ептен е питка.
Визиана не можам баш да ја поднесам иако сакам природно газирани води.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom