Фан Клуб: Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.533
Поени од реакции
52.307
Аман бе Сари бе, сам ќе си се избрка со тврдоглавоста. Ептен ми е криво за Одои и Ампаду.
 

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.117
Поени од реакции
1.570
Браво!
Алонсо, Луиз, Жоржињо - мочајте му се на глава на Сари.
 
Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Каде бе со овја инает каде запнал со Луиз и Алонсо па после ќе бегаат Одои и Чик е не ќе го трпат жабаров да си пркоси дека е експерт
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.533
Поени од реакции
52.307
Прв пат од кога навивам за Челзи, при ваква сотуација поима немам што да мислам. Секако сакам да остане Сари, и глупо би било да го бркаат, ама од друга страна никако не можам да го бранам за форсирањето исти играчи кога гледа дека не оди, и непокажување било каква флексибилност. Не сум видел до сега тренер кој и кога губи и нема што веќе да изгуби, не ни помислува да проба да промени нешто во играта. Повторно истите измени, повторно инсистира да се остане до крај со истата формација, иако нема никакви индикации дека ќе се промени нешто во натпреварот.
Ама не смее само Сари да сноси последици, туку и играчите, и управата, па и Роман.
 
Член од
24 октомври 2014
Мислења
2.803
Поени од реакции
2.446
Pregolem e kvalitetot vo Premier liga, vekje go prochitaa Sari i fudbalot shto go saka, ostaj im ja topkata i neka si podavaat na sredina Jorginho Kante i ostala bagra, chekaj si gi na kontri. Site timovi se strashno fizichki spremni, mozhat da trchaat po 3 saati ako treba. Ne e ova Italija so Napoli da si igrash viktorija na Bologna i Chievo, pa koga togash da pomine edna topka.
I igrachite se isto krivi kako i trenerot na kraj kraeva, oni se tie shto igraat na teren, ne Sari. Odbranata vi e katastrofa, skroz se nadvor od forma povekje od pola tim.
 
Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Кажав јас глупоста на Сари е невидена исти замени исти минути при разни резултати инаетот со Алонсо, Луиз и Жоргињо е невидена и ради тој инает или глупост он ќе летне
 

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.117
Поени од реакции
1.570
Chelsea je jedina ekipa iz liga petice koja ni u jednom trenutku nije mijenjala formaciju ove sezone. Oko 2500 minuta igrali smo istih 4-3-3.

Od kako je trener Chelseaja Maurizio Sarri je uradio 124 izmjene, a najviše je mijenjao ovim redosljedom:

13x Barkley umjesto Kovačića
8x Pedro umjesto Williana
7x Kovačić umjesto Barkleya
7x Giroud umjesto Morate
6x Willian umjesto Pedro
:facepalm: Се` е кажано
Халф сизн Сарибал wондер.
Поразителни бројки кои јасно покажуваат дека станавме едносмерна улица.
Со ваков лимитиран тренер и играчи чудо ќе биде ако некако успееме да освоиме и ЛЕ. Преферирам пораз од Сити во Лига купот ако тоа е условот да се избрка Сари. Потоа, со Зола да запнат колку толку да ја спасат сезонава.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.987
Мислам дека Чик наместо Ковачич (Чик- Канте- Баркли) би бил идеалниот среден ред за остатокот од сезонава. Конечно и Одои да заигра и баш сакам да ги видам заедно Кристенсен и Рудигер. И 2цата имаа одлични настапи на светското, после тоа Кристенсен и да не заигра 3 поврзани натпревари и тоа доведе до пад во неговата форма, додека Зума пак игра на речиси секој натпревар за Евертон. Мораа да го дадат Кристенсен на позајмица, а да го повлечат Зума. Со ваков Алонсо и Луиз тешко било која сезона за титула, во кое било натпреварување. И да, Вили на гол. Знае да направи по некој кикс, но е многу подобар од Аризаблаблага. Останативе веќе многу ги гледавме оваа сезона и знаеме колку се способни (т.е. неспособни). Се надевам на добра партија на Емерсон затоа што веќе не можам да го гледам “брзиот“ трк на Алонсо кога се враќа во одбрана од напад, каде пак заебал некоја шанса.
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.533
Поени од реакции
52.307
Интересно :D
Не пишував на оваа тема, ама искрено сметам дека може да е blessing in disguise, доколку со жалба го одложат банот за од јануари, па летово колку толку да се среди тимот и после да се потпрат на академијата. Ако веќе вака нема шанси да направат нешто такво, нека бидат принудени.

Од 13 денес ждребот за Европа Лига.
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.533
Поени од реакции
52.307
Против Динамо Киев во ЕЛ.

Најбитното сега е дека следи финалето во Лига Куп во недела. Може пресуден натпревар за Сари да е ова затоа што се повеќе муабети има дека ќе го избркаат доколку изгуби. Со оглед на моменталната ситуација, стварно чудо е потребно за да извади Челзи нешто од натпреварот, посебно ако пак играат истите играчи. Ама Челзи е, се може да се случи. Да се надеваме дека ќе успеат некако да освојат.

Јас са зал (или за среќа) нема да можам да гледам во недела. Прво финале што го пропуштам.
 
B

Beginner

Гостин
Финале играме умрена темата инаку Сари да не планира на пенали да го освои купот :D

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
 

Kajgana Shop

На врв Bottom