Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

  • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

    Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

    Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

    Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

    Гласови: 0 0,0%
  • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

    Гласови: 0 0,0%

  • Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 октомври 2017
Мислења
69
Поени од реакции
72
искрено и не жалам поради отказов, пошо некако знаев дека е се џабе... уште кога почнаа проблемите со 2013 па навака, се беше само продолжување на маката!

Да, ЈНА воена книшка-Националност Македонец. Кога ја носев убаво ми кажаа дека ако пишува во неа дека служел во Бугарската армија ке го најделе низ архивите и дека поминава книшката како веродостоен доказ... очигледно не поминува! Или незнам шо би можело да биде проблемот...
vo pravo si deka i jna kniska pominuva iako pisuva mk a sto sakaat da pisuva vo toa vreme vo jna kniska? nema jna knisna ne sum sretnal sto pisuva nacionalnost bg..i ima slucaj kaj mene vo familija so samo jna knisna kade sto pisuva narodnost mk. vo 2014god koga bese najgolemiot zastoj so bg pasosite kade sto se dava samo so strogo poteklo dedo pradedo ili tatko, on zema pasos so takva jna kniska kade sto pisuvase deka bil bg vojnik odreden period...i malku nanazat clen na forumot moze nekoi go pamti Spicot on zema bg pasos pred nepolna godina bas isto so takva jna kniska.
 
Член од
3 мај 2018
Мислења
47
Поени од реакции
38
g

greska si,jas sum dekemvri 2015 na intervju i uste sum na dopolnitelna!!!
Дали имаш некоја информација зошто е прескокнат твојот предмет, зошто и мојот е прескокнат, на интевју бев на 02.02.2016г. , на многу после мене им се смени од дополнителна на финална а мене не.
 
Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
Дали имаш некоја информација зошто е прескокнат твојот предмет, зошто и мојот е прескокнат, на интевју бев на 02.02.2016г. , на многу после мене им се смени од дополнителна на финална а мене не.
nemam informacija sto e rabotata a i ne veruvam mnogu na lugjeto sto pisuvaat tuka,taka da mi ostanuva samo da cekam!!!
 
Член од
3 мај 2017
Мислења
42
Поени од реакции
19
Фала многу на одговорот , ама не си го знам егн бројот , најдов некој генератор на интернет за егн проверив и кај сите пишува дека тоа егн нема поднесено пд 2010 шроверив околу 20 матични.
Како и да е фала многу.
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
40
Поени од реакции
71
Pozdrav na site. Edno informativno prašanje, otkako ke bide potpišan Ukazot za kolku vreme od prilika se zema Bg pasoš i Lična karta?
 
Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Zdravo, dali ima nekoj so promenet status koj bil na intervju vo maj 2018?
Fala

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 
Член од
21 октомври 2015
Мислења
399
Поени од реакции
364
Sto dokumenti treba da se podnese i kolku pari? I jas sakam da podnesam


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jas sam si brkav rabota.Si ima na sajtot na ministerstvo kolku se placa na uplatnica i taka natamu isto kako kaj nas koga se vadi.Se si e regularno ova sega sto se slucuva e nekoi mafijasi davale pari za pobrzo da izvadat i taka natamu.
 
Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
ednostavno e ke sednes pred komp i po broj na prepiski ke pravis kombinacii ke zgolemuvas po 7 ili 10 prepiski i ke stignes do posledniot sto zemal za toj den mislam deka teraat vo eden den po 150 brojcinja samo ima denovi kaj sto ne mrdat najcesto vtornik i cetvrtok izgleda tie denovi vo sistem gi azuriraat jas sum tuka nekade pocetok juni preku ambas.sk samo za info najdobro da se proveruva okolu 12 i direkt zakazuvanje sofija posto preku ambas. sk ke se ceka uste pola godina do pass. Uspeh.
Na mene i na bratmi vo avgus mesec ni enpotpisan ukas i uste ne e stiganato udostoverenieto vo ambasada sk sekoj den se javuvam
 
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
А ти @Brunhilda срварно незнам што ти е целта?
Ти твоето го заврши и сега ајде шири тука негативна енергија како и секогаш.Ако имаш нешто корисно да споделиш кажи, а не како да се ситиш на сите нас кои чекаме овде на форумот. Секој може да мисли негативно, и што понатаму? Остави да се надеваме дека се ќе биде ок, па макар тоа и да не се случи. Со време ќе видиме дали ќе се влоши или подобри ситуацијата. Незнаеш какви се судбини има, и што значи државјанството за многумина од нас! Затоа те молам воздржи се од било каков негативен коментар.
Имам јас мои блиски роднини кои се во процедура па се интересирам, а и да немам зошто не би ме интересирало како стојат работите, посебно после овој голем скандал. Не знам зошто мислиш дека се ситам на некого и ширам негативна енергија, зарем не гледаш што се случува во бугарија или па си се тешиш самиот себеси или пак третото?
А тоа дали ќе се влоши ситуацијата еве да те информирам, денес неколку души уапсија во Димитровград/Пирот во врска со ситуацијава, вчера исто така беа спомнати по бг медиуми Петар Колев и Ванчо од Охрид така да следниов период кај нас ќе заигра мечката тоа биди сигурен. Сите знаеме кој е ПК (лигло, дудлач, потрчко...) и како е поставен од страна на Каракачанов околу кој се стега обрачот и око нема да му трепне да го пушти курбан и него и уште кој ли не за да си го извади газот од целава ситуација.
Всушност ај да не ширам негативна енергија, еве се си тече како подмачкано, секој ден се потпишуваат укази, во ДАБЧ удостоверенија ги даваат како никогаш досега без разлика што сите ги уапсија и никој да му ја мисли за да започне процедура за државјанство, нели за македонците никогаш немало проблем и нема никогаш да се откажат од нас. :facepalm:
 
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
хаха да така иде тоа
глупости
интернет и на него све и свашта
и лани и полани имаше параноја
ај бе доста толку многу на форумов
шо ви е луѓе ајде шо треба да биде ќе биде
скандали секаде и секогаш имало
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom