Политички случувања во Обединетото Кралство- Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата PloTwist
  • Време на започнување Време на започнување

Бир Мингем

Бирмингем некогаш беше симбол на англиската индустриска револуција, од таму се Ози Озборн, момците од Дуран Дуран, Џејмс Ват, Џ. Р. Р. Толкин... Неодамна во градскиот совет се одржа инаугурација на Закир Чоудри кој ја понесе најважната церемонијална титула во градот, „Lord Mayor“ и „Прв граѓанин на градот“. Соодветен верски клерик го поздрави со пригодна, тоест божја реч.

1779907782277.png

Шкотскиот парламент го поддржа одржувањето на нов референдум за независност од Велика Британија.
▪️72 пратеници гласаа за соодветниот повик до Лондон, додека 55 гласаа против.
▪️Иницијативата ја иницираше првиот министер на Шкотска, Џон Свини, лидер на Шкотската национална партија (SNP), која се залага за одвојување на регионот од Велика Британија.
▪️На почетокот на мај, SNP стана најголемата политичка сила во Шкотскиот парламент по петти пат по ред, освојувајќи 58 места. Свини потоа ги нарече резултатите од изборите потврда за поддршката на политиката за независност на партијата.

The head of the GCHQ intelligence agency has warned that Russia is going after critical infrastructure and democracy in the UK.Anne Keast-Butler also used the inaugural GCHQ annual lecture at Bletchley Park to say the threat of this "daily hybrid activity" leading to a wider conflict is as "high as I’ve ever seen it".Her warning comes days after an RAF jet carrying the UK's defence secretary John Healey had its signal jammed near the Russia border.Why is Moscow allegedly carrying out these hybrid attacks and what is being done to tackle them?Gareth Barlow discusses how severe the Russia threat is with Sky's military analyst Professor Michael Clarke.

Русите сметаат дека ВБ е моментално изолирана посебно после излезот од ЕУ а е дел од петте очи и со тоа се надеваат на продор во тој систем.

Испадна и видеото од безбедносната камера на полицаецот.

За што се работи ?? На интернет кажува ама во Северна Каролина, УСА....

https://apnews.com/article/uk-stabb...-knives-race-26af31dfd5b39a37f1c27cf5cda2c7ce

Говнокожец боде белец.

Жртвата лежи на земја.

Доаѓа полиција.

Говнокожецот вели “овој ме вреѓање на расна основа“

Жртвата вели “прободен сумн не можам да дишам“

Џандарите му ставаат лисици на избодениот кој искрварува до смрт легнат на земја.

Велика Британија е дефинитивно најкритичка точка во моментов, посебно по ова убиство, дали од таму ќе почне бранот на ремиграција или ќе биде почетокот на крајот на европската цивилизација, доста е тензично а ништо не се споделува по медиумите, но нема да можат уште доста да кријат, дефинитивно британците се на работ на некој вид на граѓанска војна, после која светот нема повеќе да биде тој што го познаваме денес.

Велика Британија е дефинитивно најкритичка точка во моментов, посебно по ова убиство, дали од таму ќе почне бранот на ремиграција или ќе биде почетокот на крајот на европската цивилизација, доста е тензично а ништо не се споделува по медиумите, но нема да можат уште доста да кријат, дефинитивно британците се на работ на некој вид на граѓанска војна, после која светот нема повеќе да биде тој што го познаваме денес.

Истата приказна ја кажуваа со години и сеуште ја кажуваат и за Франција, па и таму ништо не се случи и сеуште ништо не се случува што би придонело до промена не само на власта, туку и на внатрешните и надворешните политики на државата.

И истата приказна важи отприлика за сите европски држави, а и пошироко, Канада, Австралија и Нов Зеланд, па дури и САД не се нешто поарни.

Истата приказна ја кажуваа со години и сеуште ја кажуваат и за Франција, па и таму ништо не се случи и сеуште ништо не се случува што би придонело до промена не само на власта, туку и на внатрешните и надворешните политики на државата.

И истата приказна важи отприлика за сите европски држави, а и пошироко, Канада, Австралија и Нов Зеланд, па дури и САД не се нешто поарни.

ne lupaj aus i nz se daleku od ova a i kanada moze ne tolku ama pak drasticno razlicno e od eu i britanija momentalno.

za razlika od mnogu mesta ovde multi kulti sranjeto si rabotese prilicno dovro do nekade 2010 koga imase kontrolirana migracija. integracija ne samo na evropski nego i na aziski vkluvuvajki i indijci i bese na prilicno dobro nivo. ovde poslednite 15 god e malku poopusteno ali veke ima radikalni promeni, ONE NATION, desnicata sto bese von parlamentarna partija momentalno e najpopularna partija vo aus i nisto cudno od 0 pratenici (doduse sega imaat 1, odvoija vonredno) da dojdat do moznost da formiraat vlada a oni se jasni 5 god zamrznuvanje na migracija, brkanje sekoj sto ne doprinsuva, kratenje na site dodatoci za ne drzavjani itn...

od nz se seli narodot oni imast sosema drugi problemi ama gi resavaat so olabavuvanje na nizi za istocna i juzna evropa. tamu edino vo porast e maori patrotizmot ali pa oni i nemaat problem so mnogu so krunata... za razlika od aboriginite ili indijancite u usa oni bile obedineti koga bile kolonizirani i cel toj proces tamu e dozivean razlicno, uglavno so mirovni pregovori, so integracija itn... ne bilo sjajno ali sosema razlicno i den denes tamu si ima multi kulti plus maori sistem sto funkcionira odlicno za drzava na krajot na svetot so populacija kolku bosna.

ovde ke ima namaluvanje na migracija na nepozelni i obid na integracija na site sto se ovde so toa sto ke bidat drzeni na marginite i ako ne se prilagodat ke bidat ekonomski izbrkani... nema da moze da opstanat bez da se integriraat. za razlika od usa ili eu ovde nema 1e kuki i ili za ic pari zemja pa makar i u sred pustelija...

Последно уредено:
Се слагаме: не тврдам дека овие војни случајно се случуваат, напротив, убеден сум дека една од причините е за да се дестабилизира ЕУ. Како економски и политички апарат ЕУ e единствена сила која може да им парира економски на САД и Кина.
Ова е илузија на европејците. ЕУ има огромен гап во економски потенцијал со тие што ги споменуваш.
Еден Израел има поголем економски потенцијал. Да не ги спомнувам арапските земји.

Ова е илузија на европејците. ЕУ има огромен гап во економски потенцијал со тие што ги споменуваш.
Еден Израел има поголем економски потенцијал. Да не ги спомнувам арапските земји.

prviot del da vtoriot ne... ni izrael ni arapite ne se blisku od prvite.

rusija za 5-10 god moze da se prikluci na usa i kina ako ja ostavat na mira ama nema da gi ostavat.

eu za 10tina god ako ja ostavat na mira ama nema da gi ostavat.

indija za edno 50 godini mozebi ke stane 3tret igrac i eventualno togas so eu i acean da im se prikluci na prvite 2. ovie ke sklucat primirja so site koga togas i ke uspeat. pokraj toa sto 95% se cigani imaat dovolno covecki kapital koj moze da rakovodi so nivnite cigani a ona slab narod jaka drzava drzi voda.

Франција нема толку силни протести против ремиграција како во Британија, посебно што немало реакции од таков тип на убиство на белец од страна на друга раса, така да Франција е далеку од тоа ниво.
Британија има покомплексна миграција, ако во Франција се црни африканци муслимани, кај Британија се најлоша сорта муслимани од Пакистан и околина, индијци, сики, сомалијци, јамајка од цел свет, кои ќе се требат и меѓунив за влијание, а во Британија веќе имаш градоначалници, функционери од нив на највисоки функции, што во Франција сеуште го нема, многу повеќе гори на островот и ситуацијата за нив е to be or not to be, па само може да пратиме што ќе се случува перидот што следува.

Франција нема толку силни протести против ремиграција како во Британија, посебно што немало реакции од таков тип на убиство на белец од страна на друга раса, така да Франција е далеку од тоа ниво.
Британија има покомплексна миграција, ако во Франција се црни африканци муслимани, кај Британија се најлоша сорта муслимани од Пакистан и околина, индијци, сики, сомалијци, јамајка од цел свет, кои ќе се требат и меѓунив за влијание, а во Британија веќе имаш градоначалници, функционери од нив на највисоки функции, што во Франција сеуште го нема, многу повеќе гори на островот и ситуацијата за нив е to be or not to be, па само може да пратиме што ќе се случува перидот што следува.
ма јок
истите исламистички говна се
исто смрдат и исто го усеруваат општеството кај што дошле

од Пакистан и Сомалија или од Мауританија и Алжир, исти курац

Back
На врв Bottom