Recent Content by truckerinsoul

 1. truckerinsoul

  Колку си ја сакате работата?

  10-14 сати дневно држам волан од камион дневно, слободен еден ден у недела, и си викам ај кај да е уште 34 години па пензија :D али,ќеф прај
 2. truckerinsoul

  Секавања како и со што пораснавме

  Македонски народни приказни, големи и мали, не се секавам како се викаше исто на мтв беше со дарко, бушава азбука,балтазар, ну пагади, си до...
 3. truckerinsoul

  Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

  фејсбуков некако демо де ми е, задња слика сум стаил можда пред 2 години :ROFLMAO:
 4. truckerinsoul

  Македонци насекаде од светот јавете се овде

  некој во шведска?
 5. truckerinsoul

  Живот и работа во Шведска

  зависи во која населба сте даница, според мене, нека биде и подалеку школото али немојте во школо каде ке е со премногу имигранти, немојте во gårdsten, lövgärdet, hjälbo, biskopsgården, се надевам оти сте на друга локација.
 6. truckerinsoul

  Битола

  треба иницијатива името да си биди Манастир, ова битољ е србизам невиден некако
 7. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Бев да извадам т.е да се сликам за пасош по итна постапка, и ми вика жената во собата “ама ти не ке да си од тука/не ке да живееш тука, и викам па да, дали ми вели имаш мк лична карта? “Па да”одогварам, извадов лани лична карта, т.е пред 2 години, не ја зедов на време, и тек после една година...
 8. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Даа, доаѓам со автомобил, али пак зезната е ситуацијава, ако им дадам кај нас лична карта, а сакам да излезам на богородица по една недела за солун, пак еве проблем, неможи кај нашите да им дадам лична карта а на грците шведски пасош, пошто нели со тоа што влегуваш, со тоа излегуваш:unsure: Пс...
 9. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Сега тоа МОРА колку држи вода незнам, едни ми викаат ке можам али да се пријавам како странец во мвр
 10. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Имам двојно државјанство, мк пасошот ми е истечен, шведскиот ми важи уште, сакам да патувам за македонија, дали ке е проблем дека немам мк документ? Може ли да влезам со шведски пасош? Проблем ли ке е? А нема да престојувам толку време и нема да имам време да поднесам за нов, незнам на пасошка...
 11. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Тој е......ми бараат негде да пишело долг 0.00 му кажувам господине ова е официјален документ од држава, не е желботека па како сакаат да пишат од ујп.....затоа е образец, темплејт, ама ми вика германија франција вака така...го стопирав му викам господине не споредвај оти разликата од тие земји...
 12. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Каде да извадам уверение дека не должам никакви даноци во државава? Ми треба за странство, извадив едно али ми го одбија, ми викаат не пишува јасно, требало со цифри 0.00 итн.......моево е уверение за платени даноци и придонеси.....таму каде го поднесувам (странство) ми викаат НЕ, уверение дека...
 13. truckerinsoul

  Драга Кајгана (виртуелен дневник)

  Заглавен мегуу дали да идам на одмор у северџанија, или да си платам ко господин некаде надвор? Домашни ко домашни, еласи стари крај да видиш, тешка одлука
 14. truckerinsoul

  Каде може да најдам? (Општи прашања)

  Некој од ск дали знае за кожен лекар коста сега дали догчев или дохчев се викаше некаде кај соборен храм имаше ординација приватна ова пред 9-10 години, дали е жив дали работи ординацијата било каква информација е добредојдена.
 15. truckerinsoul

  DJ Marte Naumoska

  Што е финтата со типкава? Ми излезе на фб безвезе како кади чипс нешто пред 10 минути
На врв Bottom