Recent Content by slafko

 1. slafko

  СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - предлог име на Љубчо Георгиевски

  Дали има потреба или не, не расправаме тука. Факт е дека името на Македонија е веќе променето и таа во меѓународните односи се нарекува Бивша Југословенска Република Македонија. Таа промена на името не ја направи Љубчо, а сегашниот предлог на Љубчо е промена на привременото име од Бивша...
 2. slafko

  Дали партијата ДПМНЕ има право да го носи името на МРО?

  ВМРО ДПМНЕ нема никаква допирна точка со историското ВМРО, ниту пак ја спроведува политиката на историското ВМРО. Ставањето на кратенката ВМРО во името на партијата е злоупотреба и треба да го отстранат и да си се преименуваат во ДПМНЕ. Истото се случува и со партиите со имиња како ТМРО или...
 3. slafko

  Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

  Најпаметно е да си ги гледаме сопствените интереси, и да имаме предвид дека 25% од Македонците се со албанско етничко потекло и дека речиси и не граничиме повеќе со Србија. Половината од границата кон Србија отпаѓа на Косово, а голем дел од другата половина е делот на јужна Србија, населен со...
 4. slafko

  СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - предлог име на Љубчо Георгиевски

  Ги читам коментарите и се чудам на слепоста на повеќето. Плукаат по Љубчо оти "сакал да го смени името". Боже, боже... слепци невидени:tapp: Па кое име носиме сега во меѓународна употреба, нели сме БЈРМ? Името е веќе променето, а не го променил Љубчо. Предлогот на Љубчо е да се промени...
 5. slafko

  Сведоштва за македонските војници од првата светска војна

  Не спомнав јас никаде збор "купил", но ти секогаш си сфаќаш по твое. Проблемот е во тоа што една вртелешка како Владимир Милчин ќе го презентира тоа. :pos2: Се читаш ли ТИ што пишуваш по форумов? Постои ли поголем "бисер" од овој: Не е врат, туку шија. :kesa:
 6. slafko

  "Рамка" или "Јамка" за името Македонија?

  Нели можеш и на кирилица да пишуваш? Така ќе покажеш дека си поголем Македонец :helou: И напиши нешто свое, наместо да потшишуваш некакви си цитати со мое име. :pos2: Ова само умните како тебе можат да го кажат. Значи не било врат, туку шија :tapp: Дали да плаче човек или да се смее на твоите...
 7. slafko

  "Рамка" или "Јамка" за името Македонија?

  Забораваш ли дека името е веќе променето? Во организацијата на НАЦИИТЕ ние се водиме како ФИРОМ и тоа самите си го прифативме, бидејќи во тоа време тоа "Југословенска" беше мевлем за душата на некои и ги потсетуваше на убавите спомени поминати во србизација :kesa:
 8. slafko

  Сведоштва за македонските војници од првата светска војна

  Многу подобро ќе беше некој друг да го сторел тоа, а некоја вртелешка и пропагандист како Владимир Милчин. Со тоа вредноста се намалува.
 9. slafko

  Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

  Се поставува прашањето, како е можно "најстариот народ" во Европа да си го смени милениумското знаме без око да му трепне?!? Па, самиот факт на промена на знамето покажува колку стара нација сме. Тие, кои се и малку постари од нас, на пример, Албанците, со каква жестина си го бранат националното...
 10. slafko

  Гркинката ми ја скина лентата со Македонија

  Што ли не ќе доживееме!
 11. slafko

  Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

  Наместо да млатите празна слама и да се пишувате ступидни и офтопик муабети, често провоцирани од некои модератори, подобро би било да се вратите на темата и да напишете збор два за тоа. Вака само покажувате слабост и немоќ да се соочите со реалноста, па забегувате во друг правец. Но, има и...
 12. slafko

  Во моментов....

  Во моментов се одлогирувам од кајгана... чао! :)
 13. slafko

  БЦ до Владата на РМ: ’Деца не си играјте. Ситуацијата е сериозна.’

  Нешто кое не би го поверувал беше дека има некоја будала која ќе се шегува на сметка на земјоделците и ќе прашува дали влечеле рала. Некои не почувствувале што значи да не можеш да го поминеш месецот и да обезбедиш дури и храна, затоа си кажуваат празни муабети. Колку и да не чини Бранко, во...
 14. slafko

  Вие - политичар

  За да бидеш политичар треба да си човек без чувства, човек кој знае да гледа во очи и да лаже, човек кој нема да го јаде совеста што си ги наполнил џебовите, за сметка на некој кој умира од глад итн. итн. Но, ако зборуваме општо, тогаш од сите наведени функции, мислам дека најдобра е...
 15. slafko

  Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

  Со тоа дискусијата доби поинаков правец. Значи, бладањето по античката историја од некои кругови во Македонија било поради тоа што се љубители на хеленството? Значи, зошто хеленизмот да и припаѓа само на Грција, нека ни припаѓа и нам. Не можам да поверувам дека некој наметнува хеленизација на...
На врв Bottom