SkyDriver
Поени од реакции
221

Профил пораки Последна активност Теми и мислења За мене

 • 5 del
  · void print(), ги печати податоците во редицата во редослед од предниот кон задниот крај.
  Да се креира фајл koristi.cpp, во кој ќе се демонстрира користењето на штотуку креираната класа Dek и сите нејзини функции членови. При креирањето на класата забрането е да се користат готови библиотечни класи и функции (освен iostream).
  4 del
  · int removeBack(), го отстранува податокот кој се наоѓа на крајот од декот и ја враќа неговата вредност.
  · int peekFront(), ја враќа вредноста на податокот кој се наоѓа на почетокот од декот, без да го избрише.
  · int peekBack(), ја враќа вредноста на податокот кој се наоѓа на крајот од декот, без да го избрише.
  3 del
  · void insertFront(int broj), која додава нов елемент со вредност broj на предниот крај од декот.
  · void insertBack(int broj), која додава нов елемент со вредност broj на задниот крај од декот.
  · int removeFront(), го отстранува податокот кој се наоѓа на почетокот од декот и ја враќа неговата вредност.
  2 del
  · buffer, која претставува низа од цели броеви во која ќе се чуваат податоците.
  · back, кој претставува цел број во кој се чува индексот на задниот крај на редицата.
  Индексот на предниот крај на редицата е фиксиран на 0. Да се дефинира конструктор, кој ја задава почетната вредност на податочниот член back. Да се дефинираат следните функции членови на класата:
  Pomos :/ Да се креира класа Dek во која може да се сместат одреден број на податоци (цели броеви), при што податоците можат да се додаваат или бришат од било кој крај (предниот или задниот) на декот. Креирај ја опишаната класа преку креирање на соодветни header и implementation фајлови, која ќе ги содржи следните податоци:
  Е комшо бе, растур правиш по темине, програмериште :P.
  • Ми се допаѓа
  Reactions: SkyDriver
  SkyDriver
  SkyDriver
  Абе чудово имало опција и тука да пишувам, ја дури сеа глеам :O Иначе тоа со темите не е без причина, ама причината не е за у јавност :D
  Еве... глеаш... според тоа кога одговарам :)
  Ти? Добар? Жив? Здрав? Зш дури после 5-6 месеци, што те нема?
  јас и среќата скарани сме. :ne_zboram
  нејќе паричката мене да ми се падне. :)
  Сега сум тука и ти кажувам да знаеш хахаха!
  Сречна нова и божиќ и валентајн и велигден и 1 мај и се натаму и то.
  Се што сакаш да ти се исполни и сл и сл.
  Мие арни сме, Вие?
 • Вчитување…
 • Вчитување…
 • Вчитување…
На врв Bottom