Recent Content by goca

 1. goca

  Што може да открие Санскритскиот јазик за Македонскиот јазик и потекло?

  Од малото обновување на темата, од 15 ноември 2013, можеме да заклучиме дека сите словенски јазици се идентични со санскритот! Но, лингвистите многу вешто ја избегнуваат дискусијата околу етимологијата на зборовите и се фокусираат на `модерниот изговор`, бидејќи не можат да се наслонат на...
 2. goca

  ТУРСКА КИРИЛИЦА ?

  ... нешто повеќе за турската кирилица :)
 3. goca

  Илинден и св. Илија - две различни работи

  ... интересно ... ... но сепак се работи за еден Бог кого разни племиња различно го именувале , а хрисјаните му го смањија рангот на главниот Бог Ѕевсе во СВЕТЕЦ и му го остапијас местото на СИНОТ РИСТО :) ... ... АВГУСТ Е ШЕСТИОТ МЕСЕЦ ОД СТАРИОТ КАЛЕНДАР . Во денешниот тоа е Јуни . Токму...
 4. goca

  Кој бил првиот антички македонски крал ?

  ... Anaveno ... да постоеле царствата ... ( обединети кралства формираат царство ) ... ... Дион е првиот МАКЕДОНСКИ ЦАР кој го има освоено светот ... ... потоа Кован ( Коен или Конан кој за Бог го имал ГРОМ или ЅЕВСЕ :) ) ... ... открив дека наметката им била ЛАВОВСКА ГЛАВА ОД ЗМЕЈ :) ...
 5. goca

  Кој бил првиот антички македонски крал ?

  ... interesno ... ... но : КАДЕ Е ДИОН ???
 6. goca

  Кој бил првиот антички македонски крал ?

  ... koj del od evreite Be More ??? белите или црните ѓупци ... па нормално дека има МАКЕДОНСКО кога си немаат нивно :) но толку многу им се допадна , та го присвоија и ни наметнаа ново ( она со синот ) неприфатливо за мене . Атлантида = татковината Атина = татковата а сеа дали е гар или ќумбе...
 7. goca

  Кој бил првиот антички македонски крал ?

  ... hm ... а зошто тогаш ПРОРАЈМА :) ... МАИТЕ ... МАРА и останатите се сведуваат на МА ??? ... ... ... ДА ПРЕТПОСТАВИМЕ ДЕКА ТЕМНИТЕ САМОГЛАСКИ ( кои и денес ги изговараме , а не ги пишуваме ) , КАКО И ДОЛГИТЕ А , Е И О ( ПЕЕ , СЕЕ , МАТКААТ , ООООООО ) ... и ако ги сведеш гласовите...
 8. goca

  Предупредувачко сценарио за промена на името

  ... дијаспората убаво им кажа ... само нека се осмелат поинаку
 9. goca

  А2- дебата Паско и Љубчо

  Kazi pet zbora sho mu se slicni, ili onaka go napisa postot za k*rozdravje da tepas vreme na forumi. ... ЕНА , ДИО , ТРИА,ТЕСЕРА,ПЕНДЕ,ЕПТА,ОКТО,ЕЊА,ДЕКА. ...ЕНДЕКА,ДОДЕКА,ДЕКАТРИЈА,ДЕКАТЕСЕРА ... ... Е ИСТО КАКО И КАЈ ЦИГАНИТЕ :) ... ... а ти ѕвездичките да си ги стаиш во задниот отвор !
 10. goca

  А2- дебата Паско и Љубчо

  ... Grcite si imaat многу циганско ( се извинувам Ромско ) оти се Ѓупци бре ... дури и јазико им е сличен ѓупски :) :) :) ...
 11. goca

  Кои се тие европски вредности?

  ... интересно согледување Националисту ... додуша ептен се сложувам со тебе :) ...
 12. goca

  Смената на името не носи во граѓанска војна

  ... таа војна нема да биде граѓанска ТУКУ ТРЕТА СВЕТСКА ... ... ЕУ добро го знае тоа , а и промуќорните Грци ... ... но Фрчковци и Црвенковци и разни Андовци и Бучковци како и нивни НОВИНАРИ бездушници си праат бајрам на мозокот , но Бог нема да им прости !
 13. goca

  Дали преговорите би оделе помазно со Јоргос Папандреу?

  ... ајде и кај нас да летат :) ...
 14. goca

  Дали преговорите би оделе помазно со Јоргос Папандреу?

  ... ИМЕТО МАКЕДОНИЈА НЕ Е НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС НА ГРЦИЈА ... ... АКО БЕШЕ ТАКА , ТАА ВЕДНАШ ЌЕ СЕ ПРЕИМЕНУВАШЕ ВО МАКЕДОНИЈА . ... И УШТЕ НЕШТО : НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА НИ ГО СМЕНИ ИМЕТО !
 15. goca

  Ќе организираме ли протест?

  ... зарем Грујо е тој што е меродавен за името ни ??? ... ... нема веза , тој утре ќе им списка на тоа ЕУ и овија ќе се извинуваат ... ајде ако не ќе му спискаме ние :) ... ... добар сон ... ... МАКЕДОНИЈА !
На врв Bottom