Recent Content by fmi

 1. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  А зашто да немат?
 2. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Да, ке биде интересно Нема како сите словенски држави да си кажат ,порати политички различни интереси. Зависи и за што мислиш. 1608301755 Повероватно е во игра да е ЧЕЗ(един от дистрибутерите во БГ за струja, како вашето EVN) и проблемите им во Бугариja, а исто така и Миалков татко правеше...
 3. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Заклучоците за прошепването на ЕУ може би се поминат и е постигнат консенсус текст. https://360stepeni.mk/ambasadorite-na-eu-gi-potvrdija-zakluchotsite-za-zapaden-balkan-so-kompromis-za-bugarskite-barana/
 4. fmi

  Софиja - импресии

  Точно там е 2000 евра без ДДВ на квадрат. 1608143987 Точно там е 2000 евра без ДДВ на квадрат.
 5. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Вака е кога мегу нас постои информационен зид и македонецот знае за Бг само от патуване до Благоевград, Сандански или Софиja на шопинг. Всушност треба да те разочарам, но Бугариja купи своja прв суперкомпутар 2008 година - IBM Blue Gene,тогава без аналог во източна Европа. Тоа сега един от 8-те...
 6. fmi

  Преговори со ЕУ, отварање и затварање на поглавијата по ново

  Ставот на Захариева изразен преди Die Welt
 7. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Ако е примина обврзка ком Бугариja...таа е членка на ЕУ и сака таа обврзка да биде и во актите на ЕУ. РСМ нема да биде прецедант. Примерот коj дава Бугариja е Црна Гора, коja веке води преговори.
 8. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Бугариja не прима тоа да и биде наметното преку ЕУ ако влезе така. Затоа тоа прашане мора да се реши уште на начална етапа и тоа е легитимно право да си го бара Бугариja. Ваше право е да не се согласите.
 9. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Договорената формула от 1999 година е таа.
 10. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Реално сега сме во таа состоjба и двете страни са промашили своите карти, мора да се оди напред. 1607814922 Па буjрум...каде е проблемот тогаш?!
 11. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Сега ако треба да ти харикирам ке ти кажам - значи остана да се гушкате со Кина,Русиja и Северна Кореja - комунизам/социализам и чист антифашизам.
 12. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Бугарскиот jaзик е получил своjaта дефинициja во ЕУ. Ако сте имали претензии - до 2005-2007 година е можело да кажете нешто. Во сушност Бугариja во 70-те не е повдигнала прашането за македонскиот jaзик во ОН, еве вие до 2007 не сте повдигнали прашането за бугарскиот jaзик во ЕУ. И двете страни...
 13. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Не. Република Северна Македониja - македонски jaзик* *Согласно уставот на Република Северна Македониja.
 14. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Прво нема како да е официален jaзик на Република Македониja, а мора да е на Република Северна Македониja, поради промена на името на државата. Jaс ти кажав што е, тоа како сме подпишували от 1999 година договори до днес само со промена на името на државата во таа формулациja...
 15. fmi

  Што мислат Македонците за политиката на Бугарија

  Овде не е точно да зборуваме за процес на асимилациja. Всушност не е макенската држава, а таа е во склоп на СФРJ. Процесот настанал преди формирането на македонската држава во СФРJ,но СФРJ и Грциja го забрзуват по един или друг начин. Негирането на големите македонска заедница, што до многу...
На врв Bottom