Recent Content by eMilanist

 1. eMilanist

  Ножеви

  Ми одземаат многу време, што значи се поскапи од другите футроли и на крај ножот со таква футрола е поскап....а повеќето бараат нешто поефтино....или поубаво и поевтино истовремено, а тоа не е можно и на крај тешко се продаваат.
 2. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден: И малку поегзорична футрола, вакви правам многу ретко....и многу тешко е да ме натера некој да правам вакви футроли.
 3. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден дамаскус: И неколку мои работи што ги продавам: Солинген кожен строп 1500 денари: Модифициран Викторинокс од 1955-та, 1000 денари: Мора компанион карбон, како нов, 1000 денари: .
 4. eMilanist

  Ножеви

  Никогаш нема да користиш нож во самоодбрана, и недај боже да користиш, оди па докажи дека било самоодбрана е не напад, не живееме во америка, овде се одговара и за повреди нанесени во самоодбрана. Едноставно тоа е казниво дело и точка. Edc е широк поим. Може едц да биде и нож што никогаш не се...
 5. eMilanist

  Ножеви

  Тогаш фиксните отпаѓаат. Преклопен нож за приближно толку пари е опинел или Sanrenmu 710 ако уште ги прават. Преклопните ножеви се скоро секогаш поскапи од фиксните. На погрешно место секој нож е нелегален, внимавај каде се движиш со нож. Стадион, спортска сала, дискотека и слични места не се...
 6. eMilanist

  Ножеви

  Солиден нож до 500 денари е само шведската "мора" ако ја најдеш толку ефтино кај нас и ако ги задоволува твоите критериуми за солиден нож. Што подразбираш под "легален" нож?
 7. eMilanist

  Ножеви

  Со водени шмиргли гранулација 600-800-1200-2000-3000 на рамна подлога или на тврда гума па на строп. А за движењата и аголот youtube ќе ти помогне. Sharpening knife with wet-dry sandpaper се зборовите. Јас додуша во последно време користам камења за острење, ама тоа не е ефтината опција.
 8. eMilanist

  Ножеви

  Таму сигурно има :) .
 9. eMilanist

  Ножеви

  Карбонскиот полесно се остри и поубаво сече, ама ќе потемни. Стаинлес е отпорен нема да потемне (отпорен е на корозија) ама затоа малку почесто ќе го остриш. Има кај нас опинел?
 10. eMilanist

  Ножеви

  Преку knivesshipsfree.com . Малото сино=535 bugout :) .
 11. eMilanist

  Ножеви

  Ете, ќе порачам бенчмејд....одамна ќе имав ако продолжеа да го прават мини дежаву-то. Тоа убавото синото ноже ќе биде кај мене до пред НГ ;) . И ќе им побарам омеги да ми пратат да си ги имам резерва.
 12. eMilanist

  Ножеви

  Еве уште еден: .
 13. eMilanist

  Ножеви

  Фирмата не ми е позната. Интересно името на фирмата секако :D .
 14. eMilanist

  Ножеви

  Малку се работеше претходниов месец.... Овој е многу сличен на претходниот: Па еден малку чуден: И еден многу убав:
 15. eMilanist

  Bushcraft

  Сега уште нема забрани за палење оган, во јули-август обично има забрани. Место ќе си одбереш сам, каде и да биде не оставај траги (отпад). На заминување нека биде почисто од кога си дошол. Вчера почна летото, па да видиме дали ќе има доволно заинтересирани :) .
На врв Bottom