Recent Content by Destrum

 1. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Фала ти. Еве да им олеснам на сите!!! Гледам пишуваат можни последици биле нецелосни документи или пак проблеми со Закон. Еве ќе им кажам лично за мене... 1. Со нецелосни документи не те ни примаат на гише 3. 2. Никаде немам проблеми со Закон, а веќе година дена живеам и работам во Германија со...
 2. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Толку, јас се одјавувам. После две ипол години на Проверка од Вицепрезидентот, денес отказ. Документи од брат + доставив лична карта од прадедо со изводи со се. Нека им служи на честта, бетер од лотарија, џабе ми е потеклото.
 3. Destrum

  Работа во Германија

  Јас аплицирав за термин во септември 2018та, во октомври добив регистерски број, а во февруари добив меил за конкретна дата. Терминот ми беше во април, а визата ја добив за 2,5 недели. Што значи, за термин чекав околу 8 месеци. Ps: Најбитно е да не ти помине рокот на траење на договорот додека...
 4. Destrum

  Работа во Германија

  Ако може помош околу овие прашања во формуларот, ви благодарам. Инаку прв пат ќе аплицирам за работна виза...
 5. Destrum

  Работа во Германија

  Дечки ми треба помош па кој знае и ако сака да ми одговори..... Во AntragAuf (формуларот за виза) има едни две прашања кои ми се малку збунувачки.... 1. Предвиден престој во германија? - На ова прашање треба да напишам од кога до кога ми важи договорот или? Ако е така, befristet 2 Jahre ми е...
 6. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ова е пример на неажурност, т.е колку не си ја гледат работата! Ама аплицирај повторно, секако ќе добиеш штом процедурата ја започнеш со оригинал воена книшка...don’t give up
 7. Destrum

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Чизма владата на Заев почна да руши. Од неофицијални информации, оградата ќе ја продадат за старо железо а парите ќе ги донирале на Вицето. Евро по евро, не од еднаш. :popce:
 8. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Еве глупак како мене ќе ти даде совет, помалку кафиња у Концепт/КеПаса, повеќе учење јазик дека шо планираш да емигрираш. А измеѓу и не е лошо некоја книга за зголемување на зборовнио фонд оти такви как тебе у Европа од чистаче повеќе не им дават да работат, ризик е.
 9. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Фрустрации и трауми од детство не се лечат на форум, има посебни установи. Во ситуација на имање ум а немање разум, како твојата, и швајцарски/германски пасош да ти дадат нема да стигнеш далеку во животот.
 10. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Друже, со ваков вокабулар, јас не знам зошто не ти го одземат и тоа што го имаш. :popce:
 11. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Затоа што, сега секоја институција си има своја комисија и вицепрезидентот има своја комисија која дополнително ги прегледува документите. Ако комисијата за гражданство те оцени позитивно, не е крај, те “чешлаат” и кај вицепрезидентот и го има апсолутното право да те одбие без право да се...
 12. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Пак финален преглед! Кој датум беше на интервју, и до кој датум требаше да доствиш документи?
 13. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Де кажи ја лошата информација? Дека со несоодветни документи не дават? Ако е тоа, фала, ама знаевме.
 14. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас, само што постапка почнета преку брат, а дополнително доставив лк од прадедо. Инаку има и уште неколку тука на форумов...100% Фрлени сме у некое ќоше и заборавени...
 15. Destrum

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ништо ќе си чекаме... Инаку не си сам и јас сум иста приказна, има и уште неколку тука на форумов со скоро две години на проверка од вицепрезидентот. Ова стана бетер од дополнителните прегледи...
На врв Bottom