Recent Content by callejón de la muerte

 1. callejón de la muerte

  Сатанизам

  Ми текнува на еден интересен случај од Русија каде што група фанатични сатанисти извршиле обред со жртвување на луѓе проследен со канибализам. После долгогодишна пракса на жртвување животники во име на ѓаолот, оваа група конечно собрала храброст да му ја понуди ултимативната жртва на Луцифер во...
 2. callejón de la muerte

  Војната во Афганистан

  Не е муабетот во тоа дали и колку пари ќе се врат низ америчката економија, муабетот е за магијата на претварање на државни пари во приватни. И како што споменав не е само војската, тука се уштекаа и уште којзнае колку сектори, па чак излегоа и некои нови. Не треба да размислуваме за државитге...
 3. callejón de la muerte

  Хомосексуалност (општо)

  Интересно, не сум знаел за ова. Но се поставува прашање кој обезбедува ресурси во тоа афричко племе, дали се работи за ловци собирачи или за земјоделци/сточари? Од друга страна не верувам да има инфо каква е ситуацијата со СПБ во таа средина. Сепак ако се земат цивилизираните општества, па и...
 4. callejón de la muerte

  Втора светска војна (1939-1945) - генерална дискусија!

  Овој на сликата е 610м должина и 92м ширина што е 2,2 пати повеќе од најголемиот во WW2 (Шинано) а носивоста од 200 авиони би била сериозен гејм чејнџер. Во тоа време ретко да имало копнени аеродроми со по 200 летала на едно место. Но брзината од 7 јазли (13 км/ч) би била кобно спора. Не знам...
 5. callejón de la muerte

  Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

  Што треба уште да направи Вилипче за да попие отказ? Ајде фаца-ѓон сам не му текнува, барем тие над него да се свестат, ако ништо друго за почитички поени барем ама нема ни тоа. Татко му беше министер исто, тешко срање од лик, се издераваше на пациенти, никакво однесување, никаква култура па...
 6. callejón de la muerte

  Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

  Отворив тема во Авијација, проблемот е голем на глобален план, се повеќе огромни пожари, посебно Австралија и САД па и Русија и Балкан и Медитеран, Бразил да не зборуваме.
 7. callejón de la muerte

  Глобалниот фејл околу гасење на огромните пожари и несоодветните авиони наменети за тоа

  Да не одиме оф-топик на темата за пожарот во Тетово, да продолжиме овде. Можат да носат и вода и пена но како што реков, овие не можат да изгаснат голем пожар, не можат ни да придонесат за помош при гаснење, повеќе се за реклама, барем нешто правиме. Имам познавања околу авијација. Овој авион...
 8. callejón de la muerte

  Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

  Најбитно е, затоа што постојат драматични разлики во капацитет, можност за истовар и утовар на вода од ведени површини, брзина на реакција, отпорност и да не набројувам 101 карактеристика. Cost-Benefit. Но тоа е друга тема...
 9. callejón de la muerte

  Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

  Е па тоа не е канадер, како што реков, едномоторен авион со смешен капацитет на пена, АТ-801. Канадер е хидроавион, двомоторен со неспоредливо поголем капацитет од Ер Трактор. Луѓето колоквијано го употребуваат поимот канадер за секој еден авион за гаснење пожари. 1631181378 Вреќа со компири...
 10. callejón de la muerte

  Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

  Многу сериски убијци си имаат свои groupies :icon_lol:
 11. callejón de la muerte

  Пожар во Тетовскиот Ковид центар, 15+ мртви

  Кога и каде тоа вмро купиле канадери? Зошто излислувате вакви срања. Тоа време беа купени 3 Ер Трактор АТ-801 едномоторни авиони за запрашување со можност да носат пена за гасење во мали количини доволни за мали локализирани пожари по ниви и шумички, никакви црни канадери. Тие авиони се скромни...
 12. callejón de la muerte

  Воена и Цивилна Морнарица

  Ух ја заборавив битката скроз откако го снема форумот, деновие ќе продолжам, тек следи најинтересното :)
 13. callejón de la muerte

  Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

  Не знам колку тие апликации се мерило и дали водат евидденција за тоа кои јузери уствари креснале нешто а кои не, и кои од женските јузери се креснале со кој јузер :) На форумите инселите зборуваа нешто за incel rebellion и се восхитуваа на убијците, чак некои изразуваа спремност и тие да...
 14. callejón de la muerte

  Војната во Афганистан

  Тешка бламажа на надворешната политика на САД и нивните воени сили. Со потрошени 3 трилиони долари, настрана редовните буџети секоја година од по 700+ милијарди, настрана имањето на внатрешна петта колона (Северна алијанса, умерени, секакви паравојски), настрана апсолутната премоќ во огнена...
 15. callejón de la muerte

  Сатанизам

  Оваа е ќерка му на Ла Веј?
На врв Bottom