Recent Content by Boro1918

 1. B

  Пресвртница за Украина

  Од една страна е доста лесно да имаш презир за Украинците заради многу причини, али на крајот тој презир доаѓа во најголем дел од фактот дека се за жалење. Навистина за жалење. Ние поминавме лошо али они поминаа катастрофално. За 30 години стигнаа од еден од најиндустриските региони во Европа...
 2. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Да ама и пропагандниот ефект на еве имаме 20-30-40 земји не е незначителен. Одеднаш наместо индивидуално размислување, почнува да се размислува како "стадо". Еве сме сите ЗАЕДНО тука. Мислам никој не очекува и Литванија, Естонија и Латвија ќе имаат каков било ефект освен како терен за војна, па...
 3. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Зошто тоа е центарот кој ги доведе и ги одржува на власт. Без нив они би се распаднале за 3 месеци. Имаш група идиоти ( со по некој уфрлен манипулатор) на која и е дадена клиентелска мрежа од 100 000 + гласачи и они немаат никакви знаење или способност да ја одржуваат или водат без центарот на...
 4. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Не верувам дека ќе има каква било поголема војна, освен што ќе ги натераат кутрине Украинци да си извршат самоубиство и да ги распарчат за повеќе да не мораат да им ги плаќаат сметките зошто од таа држава испумпаа апсолутно се и се што е останато се сметки за плаќање. А притоа ќе ја искористат...
 5. B

  Левица - Политичка партија

  Не знам он колку не разбира дека ништо не се менува без улица, а колку е едноставниот факт дека е потребен и кадар и организација за истото а и не е секој човек способен да биде револуционер а драстично е помал бројот на истите кои се подготвени да бидат водачи на една. Револуции и улица знаат...
 6. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Абе северџан не ми се куропецај многу. Не сте никаков фактор за дискусија повеќе, толку сте небитни што ланците веќе не ви ги ни држат странците туку во Мала Речица ви е господарот. За европа ќе одеа, името го држело назад :pos:, завршија во Косово. Мислам дека тоа не зависи од моделот колку...
 7. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Да ама замисли какви ќе бидат тие избори организирани од Артан Груби и во тие 100 дена што се ќе потпише и направи. А во моментов и не сме толку далеку и ДУИ и да оформи влада директно ( а не вака преку марионета од СДС). ДУИ (15) + АА(12) + ДПА(1) + БЕСА(4) од минативе избори се веќе 32...
 8. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Ниту сме заедно во нешто, ниту сме биле ниту ќе бидеме.
 9. B

  Блам држава

  Кога ќе каже некој се изнакрале за 100 животи, овие сите се таква интелектуална сиротиња што и 10 години на власт да ги оставиш да крадат 99% од нив ќе бидат без пари после 5 години ако останат без некаква функција или позиција ( макар и во партијата). Како влезе така излезе. Држава руинираа за...
 10. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  И што викаш името и историјата не држат назад за да не можеме да имаме добар квалитет на живот. Па не знам ајде ако не да го смениме пак името, може четврта среќа ќе фати ќе тргне работата. "Путуј игумене и не брини о манастиру". И таму те молам не се декларирај како Македонец, кажи си...
 11. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Точно и глупите, неуките, луѓе без заби, небањати, со искинати монтки, итн ... . Еве баш вакви како на сликата. Али вие Македонци не сте, ниту пак ќе има какво било "обединување" или "заедно сме во ова". Се надевам само дека мојата генерација ќе дочека за да ви ги спакуваме куферите и да ве...
 12. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Никој не ти бараше објаснување туку ти се бараа твоите постапки. А јас немам за што да се тешам зошто за моите постапки не е потребно никакво објаснување зошто немам од што да се срамам од тоа што го имам направено. И не не сме дел од истиот колектив, ниту пак имаме нешто заедничко. Нема нас...
 13. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Тогаш не викај дека во "НАС" бил проблемот. Или кажи што си направил во животот за да видиме кои се тие НАС.
 14. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Чисто информативно онака да те прашам, како имаш гласано 2016 на парламентарни избори? на претседателските 2019? и на парламентарните 2021? Чисто да видиме што мислиш под НАС?
 15. B

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Тоа беше до пред некоја година, сега становите со парно се побарани од тие без а и има и закон каде што секоја ново изградена зграда која може да се приклучи на парно греење дека мора да се приклучи. Дозволувањето на индивидуални станови да се исклучуваат од парно, дека вакцините со кои се...
На врв Bottom