Recent Content by Bafra

 1. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Не мешај сеа баби и жаби. Капитализам одамна нема, освен на ТВ, напишав нацистички мерки, а после ни следи комунизам, ако им успее се ова. Медицинарите требаше први да излезат и да речат СТОП за ваквата пЛандемија, а на форумов освен ти и Гиговит, никој не се ни дрзна да напише спротивно од...
 2. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Овде тоа ли дискутираме, како да го победиме системот, кој со децении не лаже, краде и држи во тиња или друго... Постот мој беше дека и претходно умирале луѓе со дијабет, претходно умирале млади луѓе, умирале по 200 бебиња, па никогаш немало вакви нелогички тврдења како на Кулирис и други...
 3. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Јбг, не сум како тебе, 1000+ постови каде офкаш од системот, потврдуваш дека системот е катастрофален, корумпиран, а упорно следиш упатсва од таков систем и се надеваш на позитивен исход. :tapp: Еднаш-двапати да те излажат, ај срам да им е, ама толку години и пак да им веруваш и надеваш, тоа...
 4. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  После колку децении... Има некој златен стандард или се е индивидуално... Таквите, после неколку децении живеење, пред 2020 сигурно има што умреле така, па нема разлика од сега и претходно.
 5. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Вакви случаеви претходно немало ... пред 2020, луѓето со шеќерна болест не умирале ли...
 6. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Ќути, тек колку ќе починат од мерките на системот, воведени зашто умирале луѓе со повеќе тешки дијагнози. Претходно луѓе со такви дијагнози спортуваа и тераа до 100ка. Сега уствари прогледавте дека сме нездрава нација, дека здравствениот систем не функционира. За починати 200 новороденчиња во...
 7. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Или работат 100% или не вршат работа. Ако не штитат целосно, тогаш зашто присилно, кој сака нека си носи и скафандер .... посебно па во затворени простории, подолго време каде седат, 0 помагаат, бидејќи аеросолното ширење, маска НЕ го спречува. Не е можно ти вакви контрадикторности да пишуваш...
 8. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Јасно де, твоите се наука и факти, јас тие што ги презентирав се кафански муабети, иако се од официјални институции и пред имињата имаат др. со долгогодишно искуство. Ако е поради што е нов, затоа има толку контрадикторности, тогаш не смееш мерки да носиш, кога 100% си сигурен дека тие мерки се...
 9. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  И пак ќе те прашам, зашто до толку се разликуваат научниците/докторите во научните студии, зашто на твоите да верувам, а не на оние другите мета анализи .... Кога ќе бидат согласни, како што се согласни за бактериите, тогаш секако ќе почитувам, а за сега кога сте контрадикторни исток - запад...
 10. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Се извинувам што ќе повторам информациите, но очигледно е дека темава не си ја прател, а кажа дека си ја :cautious: Ако за тебе тврдењето од Фаучи (ваљда знаеш кој е тој) е извадено од ракав, тогаш си слабо информиран, па да те просветлиме: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387 А...
 11. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Бидејќи е твитер и често пишува дотичниот, дај сподели што научи ти од него за маски, кога помагаат, колку помагаат, има научни мета-анализи каде што тврдат дека НЕ штитат, па зашто тебе да ти верувам, што научи од него за ПЦР тестовите, што може од пцр тестовите да се заклучи... Бидејќи си...
 12. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Па ти ако си толку многу информиран, не биди себичен, сподели некои научни информации, сподели некое научно истражување. Како ги делиш изворите на точни и погрешни, врз основа на што... СЗО, медиумите, Фаучи кажи ова е точен извор поради ова и ова, овој извор досега нема утка направено. Изгледа...
 13. B

  Македонска берза

  Едно 100 пати повика да пишуваме, но ќе може ли да споделиш ти што имаш напишано и до кои институции го имаш испратено, па кој сака ќе препрати жалбата до истите мејлови. Добро е што си освестен дека системот е целосно корумпиран, но корумпиран систем со пишување не се оправува, има време, ќе...
 14. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Фашистите кои бараат карантини, изолации, казни за луѓето, а никако и никогаш за вработените во системот, слободно нека се пријават за волонтери на ковид редари. Најсреќни ќе се, ќе имаат моќ да одлучуваат за туѓи животи, одговорност никаква, а оправдување ќе им е, слепо следеле наредби. Врска...
 15. B

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  После толку време, сеуште во игра се зборови како " is thought to be ", " may be", "If true" и слични, па Бетмен излегува дека истовремено е, и опасно смртоносен, и семоќен, и пи*кин дим :confused:. Затоа нелогични и неефикасни мерки, конфузија насекаде, па народ ќе си го сфати како лотарија да е.
На врв Bottom