argenthessis's latest activity

 • argenthessis
  Антифриз зависи од колку километра се поминати, ама генерално зелениот и плавиот не е лошо да се сменат на две три години или на 40 - 50...
 • argenthessis
  Нешто е со самиот механизам на стрелката за брзина а инаку не може да ти направи проблем. Не може од тоа да изгасне или да не пали, и сл.
 • argenthessis
  Сензорот за брзина (давачот) или пак самата шал табла. Дали километражот е со дигитални бројки или онакви што се вртат механички?
 • argenthessis
  argenthessis реагираше на објавата на dace@mkd во темата EnChroma очила со Ми се допаѓа Ми се допаѓа.
  Има логика но јас сум посветен и многу внимавам кога возам, многу повеќе од некој кој ги распознава темните нијанси на зелена и црвена...
 • argenthessis
  argenthessis одговори на темата Плински уреди.
  За климата нормално е...1.4 е моторот па уште и на плин. Може да се направи да не се мачи толку ама нема да те бендиса колку ќе троши...
 • argenthessis
  argenthessis одговори на темата EnChroma очила.
  Има разни типови меѓутоа тоа за црвени-зелени нијанси е најчесто. Потпоплно слепило за бои (црно-бело да гледаш) е ептен ретко, можда...
 • argenthessis
  argenthessis одговори на темата EnChroma очила.
  Друже во тој случај не знам како е законот во МК (може да е останат некој закон од комунизмот дека не смееш) ама во многу држави можеш...
 • argenthessis
  argenthessis одговори на темата EnChroma очила.
  Далтонизмот и не е толку проблем ако имаш видна острина (ги гледаш ситните бројки). Е сега ако треба да носиш очила за да ги гледаш...
 • argenthessis
  argenthessis одговори на темата Аliexpress (официјална тема).
  Да да секако немаат, сметките преку граница стигаат. јас кај што живеам нема ни еден албанец поштар, има еден турчин (торбеш) и ТОЈ е...
 • argenthessis
  argenthessis одговори на темата Аliexpress (официјална тема).
  Јас пратки во март порачани ги чекам уште. Не работеше аеродромот во СК и се наопаку е поради коронава. А поштарите мува не ги лази, го...
 • argenthessis
  Ако ја бараш само гумицата логично е никој да не ти ја дава. Да не ја даваат комплет сосем клапна?
 • argenthessis
  Ако се дозволи dash камери да може да се користат ќе се види дека уствари еден те ист круг на луѓе ги прават прекршоците и идиотизмите...
 • argenthessis
  И репсол и тотал се каде каде подобри од ГМ масло. Јас уште не сфатив кој и што го прави ГМ маслото па толку специјално да биде само за...
 • argenthessis
  Реглерот е најверојатно, самиот реглер е околу 15 - 20 евра, е сега работна рака зависи од мајсторот и од возилото, на некој одма се...
 • argenthessis
  Друже заборавив да ти спомнам ако свети стално види добро дали каишот е ок. Да не е скинат или лабав, рачунај дека ако е, цела струја во...
На врв Bottom