Recent Content by ace-bitola

 1. A

  Што добиваат и што губат оние кои ја напуштаат Македонија?

  иии пријателе малку да не ја претера ќе те замолам да ми објасниш на која работна позиција мислиш дека ќе примаш толку плата годишно нето пошто велиш најдам таква работа и какво искуство и образование имаш а бе во австрија ако земаш 10 000е бруто, 5 500е се нето твои ма да што таква плата...
 2. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ти како прво го немаш прочитано законо и сега ми кажваш овде сум кажал еден куп неточни работи или мислиш дека е како ти што сакаш да биди аман колку ве има такви по светот. Согледувајте реална ситуација, а не живејте со мисли дека нештото е како што вие сакате отвори закон за бугарско...
 3. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Гледам дека повеќето на форумот не знаат каде е точно проблемот со издавањето на бугарски државјанста и мислат дека овај закон е трајно решение за тоа. Луге државјаство се издава според закон за државјанство, а не според други закони. Јас за ова имав пишано и порано сега ќе го цитирам и објаснам...
 4. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Малку околу законо дури стој ова во законо кој ќе биди на власт ако сака ќе го спори издавањето ЗАКОН за б'лгарското гражданство ДОП'ЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ § 2. По смис'ла на този закон: 1. "Лице от б'лгарски произход" е лице, на което поне единијат в'зходјашт е б'лгарин. претходно ова се...
 5. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ај ако можи малку поубо објасни ја врската и точно кај е проблемот и за какви имиња станува збор напиши ги имињата дали се работи за некого кого нагалено ги викале и има дел од вистинското име и друг дел додадено или се работи за скрос различно. Колку што разбрав овде се работи за твоја врора...
 6. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ако се мисли на рокот што го дава ДАБЧ како што претпоставувам тој е две недели
 7. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Документот поминува на совет за тоа не му се плаши поминуваат секакви документи пишани на бугарски со бугарски печат но тоа што сеуште не е влезен во процедура не е до документор што е од тој тип него некој внатрешен проблем зошто има многу кој подале документи и пред тебе, а сеуште се на...
 8. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Drugar sigurno i nesto drugo ne e vo red vo molbata ili nekoj dokumnet ne e vo red ili nekoj potpis fali cim pisi deka prepiskata e neredovna. Vie izgleda ne se imate razbrano dobro preku telefon. Mu go kaza brojcero i od koja godina si ? A da koga ke gi podnesuvas dopolnitelnite dok ke treba...
 9. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  koga ke se javis vo ministerstvo ke ti recat deka ke treba i dopolnitelni dokumenti za poteklo da predadis ete ti veke si imal bg sveditelstvo(koe sekako treba so izvodi da dokazis deka toj ti bil dedo) no podobro e prven da mu odnesis toa sto baraat tie, toa sto ne e vo red pa ke te pustat vo...
 10. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  nema podrska na ovaj ps zatoa pisuvam latinica pismoto stiga na adresa koja ti e na pasosot, te izvestuvaat preku telefon ili meil ili nikoe od niv, a mozis da proveris so ne e vo red da se javis vo ministerstvoto ili direktno tamu na salter vo ministerstvo vo Sofija najdobro javi se ke ti...
 11. A

  Бугарски пасош - Да или не?

  другар и јас бев на интервју ноември 2012 исто однесов дополнителни документи крајот на април крштеница од бугарска егзархија и дури некни ми се смена статусо од дополнителна во редовна процедура по повеќе од 40 дена.Ме интерсира кај тебе за колку време се смена статусо од дополнитела во редовна...
 12. A

  Бугарски пасош - Да или не?

  Од 9 до 4 мислам така нешто беше не ми текнува точно и пауза имаат кај 12 негде
 13. A

  Бугарски пасош - Да или не?

  Пред месец дена ги закажваја за 40 дена од кога поднесуваш сега незнам како е ама тука треба да е негде +-5 дена. Можи ќе фатиш да појдиш на интервју пред да заминеш Германија.
 14. A

  Бугарски пасош - Да или не?

  Не се зафркавај другар бришење на осудата посотои во кривичен законик глава деветта рехабилитација види член 104 и 105 ќе ги видиш условите. За 20 години да си лежал и да ти ја избришат треба 20 години да поминат од кога ти завршила казната и за тоа време да не си направил друго кривично дело. И...
 15. A

  Бугарски пасош - Да или не?

  Дали знај некој која е разликата помеѓу "С'вет'т по гражданството не е уважил молбата" и "Молбата Ви е отхв'рлена" гледам на некој бројчина го пиши едното, а на некој другото
На врв Bottom