Recent Content by Ч Е Н Т О

 1. Ч Е Н Т О

  Распадот на Југославија

  Глупости во боја... УДБа успевала да натера брат брата и сопружници да се кодошат и цинкарат, и да имала технички можности како што има денеска би ги прислушкувала буквално сите. Ајде понастрана од дневната политика и глупостите на бившите удбаши, ајде повеќе за темата од историски аспект. Од...
 2. Ч Е Н Т О

  Василиј II vs Самоил

  Повели, поткрепи ги тврдењата, а особено цитатот со некој извор, да видиме сите дали е така како што си напишал?
 3. Ч Е Н Т О

  Бугарија призна вина за македонските Евреи

  Темата има јасен наслов и се однесува на МАКЕДОНСКИТЕ Евреи. Но еве, ајде штом ти тврдиш нешто овде, ќе ти дозволиме и да го докажеш. Јас ти покажав дека во декември 1940 г. сте го донесле т.н. "Закон за заштита на нацијата" за којшто царчето потпишало указ во јануари 1941 г. и со тоа тој...
 4. Ч Е Н Т О

  Бугарија призна вина за македонските Евреи

  Roy Fokker, а важи и за сите други. Редовниот бугарски трол штипјанец' е одамна т.е. поточно во 2012 г. баниран од оваа тема, и нема право на учество во неа. Затоа не му одговарајте на глупостите. Чисто за потсетување КЛИК
 5. Ч Е Н Т О

  Вести: Археолошки истражувања во Република Македонија

  Вчера, на 30 декември, 2015 г. во просториите на Археолошкиот Музеј на Македонија беше отворена годишната археолошка изложба на која беа изложени најзначајните артефакти (околу 700 од вкупно 20,000) најдени на територијата на Р. Македонија во 2015 г. Влезот е бесплатен, а изложбата ќе биде...
 6. Ч Е Н Т О

  Вести: Археолошки истражувања во светот

  Во Франција на почетокот на 2015 г. беше откриена голема гробница што се смета дека е на "Келтски принц" и се датира некаде околу 5 век п.н.е. 'Exceptional tomb of Celtic prince' found in France 5 March 2015 An "exceptional" tomb from the 5th Century BC likely to be that of a Celtic prince...
 7. Ч Е Н Т О

  Бугарија призна вина за македонските Евреи

  На прагот сме на 2016 г. а бугарските наци-фашистички идиоти повторно и повторно продолжуваат со своите глупости и негирање на јасното бугарско учество во холокаустот на македонските Евреи. Ајде пак да ги потсетиме дека бугарскиот АНТИСЕМИТСКИ "Закон за заштита на нацијата" го имаат донесено...
 8. Ч Е Н Т О

  Создавањето на бугарската нација, јазик и држава!

  Нема бегање од вистината. Постоењето на модерниот Блгаристан е пред и над се руска заслуга.
 9. Ч Е Н Т О

  Здравко Цветковски

  Здравко Цветковски е македонски партизан, активен во Втората светска војна. Уште во летото 1941 г., заедно со други е директен учесник во некои од диверзантските акции против германскиот и бугарскиот окупатор во Македонија. (палење на германски авион) Учествувал и во печатењето и ширењето на...
 10. Ч Е Н Т О

  Вести: Археолошки истражувања во Република Македонија

  Откриена статуа од 2-от век на локалитетот Скупи Археолозите кои го истражуваат скопскиот локалитет Скупи вчера откриле редок артефакт од 2 век наша ера - статуа во облик на обезглавена женска фигура, со која е покриен гроб за кој се претпоставува дека е од доцната антика, 4-5 век. Статуата...
 11. Ч Е Н Т О

  Хитлер се залагал за независна Македонија?

  Безброј пати е кажано да се обидете барем малку да ги истражите веќе отворените теми на подфорумов за Историја за да не се повторуваме. Дополнително, обидете се дискусиите да ги водите во рамките на темите. "Темава" оди под клуч. Кој има нешто квалитетно да сподели околу ова тоа може да го...
 12. Ч Е Н Т О

  Даме Груев, живот и дело

  Помен и вечна му слава на Даме Груев! Македонскиот великан на местото на неговото загинување заедно го славеа Македонци и од оваа и од онаа страна на границата.
 13. Ч Е Н Т О

  Религијата и обичаите на древните Македонци

  Вторник, 23 декември, 2104 г., 19:00 часот во Скопје во хотелот Холидеј Ин, сала Милениум бр.2 ќе се одржи промоција на новата книга од проф. д-р Наде Проева: „Религијата на античките Македонци“ Промоцијата ќе биде со предавање од авторот на тема: „Македонските божества во грчко руво“ влез...
На врв Bottom