Recent Content by Мишелинка

 1. Мишелинка

  Свадба - да или не?

  Не би рекла. Порано фустанот не коштал од 1000 евра нагоре... И порано кафаните не земале изгор многу. А по понуда/побарувачка се ставаат цените, така што.. Генрално, се согласувам дека нема потреба да се кани цело село, ама од друга страна - канењето на гости е обично за мерак на родителите, а...
 2. Мишелинка

  Струја - инсталација

  Жиците се пластични, бај веј. За коректно правење, трајно решение - чарето е мајстор и кршење ѕидови?
 3. Мишелинка

  Струја - инсталација

  Се консултирав со комшијата кој го реновираше целиот негов стан последниве 6,7 месеци и кој ми потврди дека и кај него не било по норми, па сменил се.
 4. Мишелинка

  Струја - инсталација

  Ја отварам темава за да се информирам околу една тема за која не знам ама баш ништо:) Станот во кој што сум е во зграда од 60тите и електричниот уред (сигурносна табла, жици, чуда) никогаш не е реновиран. Немав голема престава за тоа што истото би претставувало се додека на менување на штекер...
 5. Мишелинка

  Житарици и житни производи

  Корнфлекс, ваков.
 6. Мишелинка

  Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

  Ако знаеш дека грешки правиш, не зборувај. Оди, читај, научи, па врати се. Остатокот од постот ти е исто толку безвезен па не го коментирам. Да. Со историја, традиција, култура... Ни се допаѓало тоа на нас или не. Нашиот проблем не е прашањето дали се цивилизирани, тоа не е ни воопшто...
 7. Мишелинка

  Економски раст од 7%

  Да, од најголемите експерти сум (смајли што те гледа накриво) Ноуп, знам дека пари не се прават работејќи за друг ;)
 8. Мишелинка

  Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

  Не, во ниедна цивилизирана држава полицијата нема право да пука во тебе ако фрлаш камења. Толку сме заразени со тоа што се случи на Балканите што не можеме да сме реални во ниеден друг случај,а? Да, кажав, Муслиманите во поголемиот дел од случаите се извор на срања од секаков тип, ама во...
 9. Мишелинка

  Економски раст од 7%

  За се претходно - прехранбената индустрија не е слаб сегмент во македонија.. Толку. Од кај доби претстава дека работам во продажба, жити кариера? Нема врска со твоево
 10. Мишелинка

  Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

  Соу? Тоа ја оправдва полицијата, да те остави да пукаш во мене? Не е дебатата дали се Евреите или Палестинците лоши, во случајов е реакцијата на војската... Се прашувам зошто... Кога се тие така добар, фин народ... Да, Палестинците пробаа да дадат верски карактер. Знаеш зошто? Зашто...
 11. Мишелинка

  Економски раст од 7%

  Аха, висококачествени Не го, смешно ми е само, кажав дека е нелогично да се чукаш во гради со тоа колку си ти влијателен, спрема ланците на супермаркети. Има еден куп литература на темата, имаат казни плаќано, има судења... Прогуглај, ќе видиш за што зборувам... Не знам што работиш, јас за...
 12. Мишелинка

  Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

  И сеа тоа што тоа им е ветената територија им дозволува да пукаат на другите што се на неа? Јас не одам во џамија па еве, тука нешто ми смрди на еврејско срање. Зошто некој да ги прибра кај нив Палестинците, што им фали да си останат кај што се? Или кога на евреите им пречи некој треба да си ги...
 13. Мишелинка

  Економски раст од 7%

  Види, фирми како Данон или Нестле не можат да се војна со Карфур, а не пак некоја македонска фирма... :) Маркетингот е инвестиција, да - платена од ПРОИЗВОДИТЕЛОТ. Кој дистрибутер ти рекламира? За во книжето со „посебни понуди“ да им се најдеш им плаќаш... За да си на добра висина на рафтовите...
 14. Мишелинка

  Економски раст од 7%

  Уел, јас секојдневно го работам тоа. Не во Македонија, ама на исто се сведува. Нема инвеститори кои влегуваат да инвестираат преку дистрибутерот, што зборуваш? Инвеститор е кога е на лице место, да произведува тука. Инаку е едноставемн продавач кој пробува да си пласира свои производи. И едното...
 15. Мишелинка

  Вие, Вашиот партнер и дрогата

  Колку се штетни по здравјето медицински не би знаела да ти кажам - ама пак ќе прашам, си правел муабет со долгогодишен тревкач? Ти изгледа дека е тоа здравонормален човек со нечепната интелигенција? Мене не. Цигари - не се океј. Не би била со пушач. Посебно зошто имам историја на Рак на бели...
На врв Bottom