Бла бла бла.Ти Бафра мислам дека воопшто не ги ни читаш луѓето. Да напишам сега еден пост да имам 99% идентично мислење со тебе, ти ќе речеш НЕ!. Па уште Кујтим те буцка тука. Мора да се осеќаш претерано многу информиран и запознаен за све што постои на планетава, па си мислиш си докторирал по Метерологија,, Биологија, Хемија и сите можни приородни науки плус политички науки. За да ти го објаснам и пишам со равенки процесот, треба и ти и јас да сме хемичари и биолози, све друго е мачка у вреќа. Тебе да ти дадам проста делба на атом да ти дадам нема да знаеш да ја изведеш, а не пак некоја си обична атомска маса да пресметаш. Се дотогаш, додека не ги разбираш работите на тоа ниво, си верник, веруваш во тоа што ти кажал некој попаметен од тебе, дали е тој во право или не е, кај тебе зависи од твојата логика и твоето ниво на познавање, кое е може да е во најдобар случај, малку подобро од познавањето на некој лаик, пошто ете гледам се трудиш бараш некакви си објаснувања.
Што треба да се докаже нешто, што е очигледно? Треба да ја најдеш причината за тоа. Ајде кажи ми која е причината што на Скопје му се изменила климата?
Јас споделив објаснувања од термодинамика, од НАСА, а ти, глуп сум бил, ваков онаков сум бил.
Не знам што ти е толку тешко да споделиш од каде прочита како СО2 има големо влијание врз затопловувањето, а не ти е тешко да пишуваш километарски празни постови. Можеше и да кажеш тоа во видеото што што се објаснува според термодинамика е грешка поради ова и ова, тие од НАСА не се во право, а може па не ни прочита, ни па слушна видеото.
Се шалам, знам намерно пишуваш глупости, оти не сакаш да споделиш знаењето, за да си останам глуп верник. Ако бе, биди буљаш, ама кога тогаш ќе најдам објаснувањето за тоа што го тврдиш.
Што е со климата во Скопје, потопло е од претходни децении ли... потопли ли се другите европски градови во споредба со пред неколку децении кога јаглен користеле за се и сешто. Прочита ли низ темава дека официјалните институции за обработка на податоците признале дека ги промениле претходните бројки од мерењата на температурата, со објаснување дека не биле точни. Локациите каде биле поставени им влијаела околината да покажуваат малку повисоки бројки, па они самоиницијативно си ги намалиле...Ајде кажи ми која е причината што на Скопје му се изменила климата?
Сега не им е проблем да земат бројка од уред поставен до писта, каде на секои 2 минути полетува или слетува авион и да јават, историски рекорд