Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232
Член од
5 март 2018
Мислења
16.510
Поени од реакции
18.771
Да ве чита некој а да не го гледаше натпреварот ќе помислеше изгуби Челзи а не дека 4 гола му пукна на Тотенхем @Mad_Coko
@The xx

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
не ми е јасно оти и со 8 играчи играа со висока одбрана до центар?
глава оставам дека ако се повлекоа во бункер Челзи немаше ни еден гол да даде.

Затоа што Постекоглу е доктор. И секоја чест за тоа.
Доследен на своите принципи. Овој па неискусен тим на Челзи, ептен тешко се носеше со високата линија, дури и со двајца играчи повеќе.
Даер да беше милиметар поназад и Бентакур или Сон да беа поприсебни, резултатот ќе беше друг и никој немаше да му забележи на Гркот за тоа.

Ретко е да се види дека некој во незавидна ситуација е излезен толку високо и не игра бункер. Загуби, во ред. Имаш и право, да играше бункер, Челзи немаше да ги пробие никогаш.
Но, вреди да ја задржиш филозифијата. Ќе видиш каков кредит кај своите играчи ќе добие понатаму

Тотенхем не можам да ги смислам, ама Постекоглу ми е симпатичен уште од Селтик. Несомнено одличен тренер со топ, топ начин на гледање на фудбалот.

На Челзи очајно му беше потребна ваква победа, особено на овие млади играчи. Од друга страна, мислам дека Тотенхем одовде ќе оди надолу. Без двајцата стопери, можеби и Медисон, очекувам да кикснат дури и со Волвс. Секако, според мене остануваат во игра за топ четири. Никако за титула. Таму, Сити, па после Сити е Арсенал.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Доследен на своите принципи. Овој па неискусен тим на Челзи, ептен тешко се носеше со високата линија, дури и со двајца играчи повеќе.
Даер да беше милиметар поназад и Бентакур или Сон да беа поприсебни, резултатот ќе беше друг и никој немаше да му забележи на Гркот за тоа.

Ретко е да се види дека некој во незавидна ситуација е излезен толку високо и не игра бункер. Загуби, во ред. Имаш и право, да играше бункер, Челзи немаше да ги пробие никогаш.
Но, вреди да ја задржиш филозифијата. Ќе видиш каков кредит кај своите играчи ќе добие понатаму

Тотенхем не можам да ги смислам, ама Постекоглу ми е симпатичен уште од Селтик. Несомнено одличен тренер со топ, топ начин на гледање на фудбалот.

На Челзи очајно му беше потребна ваква победа, особено на овие млади играчи. Од друга страна, мислам дека Тотенхем одовде ќе оди надолу. Без двајцата стопери, можеби и Медисон, очекувам да кикснат дури и со Волвс. Секако, според мене остануваат во игра за топ четири. Никако за титула. Таму, Сити, па после Сити е Арсенал.
ок си е филозофија, ама зорле да се прави Зденек Земан не бива, Челзи имаше 3 спид мерчанти, он фанал игра со 8 играчи до центар излезени.

Да имаше подобра хемија кај играчите на Челзи имаше 10 да им дадат.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
ок си е филозофија, ама зорле да се прави Зденек Земан не бива, Челзи имаше 3 спид мерчанти, он фанал игра со 8 играчи до центар излезени.

Да имаше подобра хемија кај играчите на Челзи имаше 10 да им дадат.
Абе, секако си во никаква положба, со осум играчи во поле. Челзи имаше брзина, ама колку пати беа фатени во офсајд? Плус, овој напад на Челзи, неефективен, вреди ризикот. Знаеш дека повеќе ќе промашат, одошто ќе дадат.

Одамна не сум видел некој вака да се постави и тоа ми е главна импресија од овој луд натпревар, а не тоа што умрениците победија со четири гола постигнати во лондонско дерби.

Со Сити сигурно ова би било дебакл, ваква одбрана. Со Челзи, до последните минути стоеше резултатот активен. Вредеше да се обиде. Најдобро е тоа што играчите го слушаа и беа предисциплинирани. Друг би се изгубил.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.604
Поени од реакции
22.608

Фан на челски се враќа на темава после јубилејната 5та победа на гости во 2023та

:unsure:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Не замарај бе, Филе. :pos:

Челски пишал. Џабе, да замрзнат на 100 години човек и да се врати на темиве после тоа, вијугите во главата на одредени ликови, кои случајно навиваат за одреден клуб, остануваат оштетени. Нема лек.

Последно уредено:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.604
Поени од реакции
22.608
Оправдано е, ќе истрпиме.
После 2 месеци криење, излезе од подрум откако челзи сврза 2-3 натпревари без пораз. Уживај во моментот, нема да трае долго.

П.с.
Честито 5та победа на гости во 2023та :aplauz:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Оправдано е, ќе истрпиме.
После 2 месеци криење, излезе од подрум откако челзи сврза 2-3 натпревари без пораз. Уживај во моментот, нема да трае долго.

П.с.
Честито 5та победа на гости во 2023та :aplauz:

Ај, ќе ти каже некој. :pos:

Врзал Челзи натпревари без пораз, не дека Брентфорд ги попари пред една седмица.
Господе, Господе.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.882
Поени од реакции
12.989
Да ве чита некој а да не го гледаше натпреварот ќе помислеше изгуби Челзи а не дека 4 гола му пукна на Тотенхем @Mad_Coko
@The xx
Лол.

Па баш тие што не ја гледале, а изгледа ти си една од тие. Резултатски убаво стои 4-1. Ама Челзи изигра очоболие.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.564
Поени од реакции
66.221
Искрено, не можам да се сетам на меч каде екипа останала со 9 играчи во поле, и се бранела вака високо, а не па со 8, како што направи денес Тотенхем, а фудбал пратам скоро 2 децении. Тотенхем милиметри ги делеа од луд резултат, прво офсајдот на Даер, а потоа шансите на Сон и Бентакур. Тотенхем згрешија што ја поместија таа висока линија на центар. Дур беа десетина метри зад таа линија, се бранеа, иако на граница да примат гол, ама успешно им беше. Штом застанаа на центар, почна потопот. Инаку, овој Тотнхем делува сосема поразлично од било кој претходен. Тука делува дека играчите имаат верба во она што го играат, и иако најверојатно ке заредат лоши резултати, со оглед на тоа што пола тим им се повреди или е суспендиран, ке биде интересно да се следат со уште еден трансфер период, кога ке донесат плус играчи.

Интересно е што Челси ми беше подобрата екипа 11 на 11, се погубија кога имаа двајца играчи повеќе на терен.

Од неутрална точка, еден од топ 5 натпревари, драма, голови, картони, ВАР.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.400
Поени од реакции
113.895
Интересно е што Челси ми беше подобрата екипа 11 на 11, се погубија кога имаа двајца играчи повеќе на терен.
Тоа е поради неуиграноста и недоволниот квалитет на играчите што ги поседува. Буквално не знаеа што да прават луѓето, збунети дека со 2 играча повеќе, збунети дека Тотенхем игра толку високо. Не знам дали примети дека Стерлинг го оставаа претежно да води топка и да биде плејот, убеден сум дека ова е инструкција од тренерот на Тотенхем затоа што Стерлинг е изгубен во свемирот и не знае основен пас да даде а не пак нешто повеќе. Што викаш и ти, за малце ќе им упалеше оваа луда поставеност ама не издржаа за малце. Многу интересен и луд тренер е овој Постекоглу, баш би сакал да видам дали годинава ќе фатат ЛШ пошо очигледно сега им следи некој период на слаби резултати со оглед на тоа дека им се повредија 20 играчи и уште 20 добија црвен картон. Патем кога сме кај картоните, Ромеро е еден обичен приватен глупак, уште од самиот старт на мечот се виде дека индиректно го моли Оливер да му даде црвен, 20 очајно глупави фаули направи, сите на работ на жолт или црвен. Деген. И во Аталанта беше исти куртон, еве и сеа во Тотенхем продолжува со глупостите.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.510
Поени од реакции
18.771
Лол.

Па баш тие што не ја гледале, а изгледа ти си една од тие. Резултатски убаво стои 4-1. Ама Челзи изигра очоболие.
Очоболие е друго а дно да пробиеш е сосема трето. На крајот резултатот е битен.

Kajgana Shop

На врв Bottom