Кој се збогатувал во ЕУ од лагата за “глобално затоплување’’

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.744
Поени од реакции
33.994
Автоматски споено мислење:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.744
Поени од реакции
33.994

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.744
Поени од реакции
33.994
Плански е сето ова, не се хирови на будали... Мислам ок, будалска е работата што луѓето го прифаќаат тоа - ама се наметнува и се бутка со план.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.690
Поени од реакции
42.278
ќе немало коли, ќе ги урнеле автопатите и ќе ги претвореле у паркови.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.744
Поени од реакции
33.994
Генијална идеја? :unsure:

А ова е веќе познато, но еве уште еднаш:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.744
Поени од реакции
33.994
@Harald ако знаат овие вашиве каде тераат... :LOL:

The ban on gas and diesel vehicles is officially making its way across the globe, with Stockholm the next city in the queue.

The Swedish capital now has a plan in place to ban gas and diesel cars in part of the city beginning in 2025, according to Bloomberg. The ban is going to begin in a 20 block area around the capital's finance hub, the report says.

Што, ќе те уапсат ако им возиш со нормални аута на нивната улица?? :LOL:
Ќе треба да пазите на сообраќајни знаци каде смее а каде не смее да се вози?

@Human епа ете ти го фашизмот на кој ти се укажуваше. Не е ова само едноставно промовирање „напредок“ ова е невидено ограничување на основни работи, како слобода на движење. А ако сеуште не разбираш, тогаш само замисли што ќе се случува утре кога во цела држава ќе забранат аута на фосилни горива... Ама ќе дојде време кога електричното ауто ќе можеш да го полниш не бесплатно како сега туку само со лимити регулирани со некакви даноци за јаглерод, загадување од процесот на добивање електрична енергија, па веројатно и социјален статус (подобни/неподобни).

Ни мене не ми се веруваше пред неколку години кога почна да се зборува за ова. Сега гледам полека полека како се остварува... И го гледам уште од сега затоа што од времето ги видов најавите. Повеќето сеуште појма немате што се дешава, и тек ќе се деси. Не некогаш далеку во иднина, туку во блиска иднина.

По 100ти пат: Џорџ Орвел! ММЕ!! :unsure:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.420
Поени од реакции
9.752
@Harald ако знаат овие вашиве каде тераат... :LOL:

The ban on gas and diesel vehicles is officially making its way across the globe, with Stockholm the next city in the queue.

The Swedish capital now has a plan in place to ban gas and diesel cars in part of the city beginning in 2025, according to Bloomberg. The ban is going to begin in a 20 block area around the capital's finance hub, the report says.

Што, ќе те уапсат ако им возиш со нормални аута на нивната улица?? :LOL:
Ќе треба да пазите на сообраќајни знаци каде смее а каде не смее да се вози?

@Human епа ете ти го фашизмот на кој ти се укажуваше. Не е ова само едноставно промовирање „напредок“ ова е невидено ограничување на основни работи, како слобода на движење. А ако сеуште не разбираш, тогаш само замисли што ќе се случува утре кога во цела држава ќе забранат аута на фосилни горива... Ама ќе дојде време кога електричното ауто ќе можеш да го полниш не бесплатно како сега туку само со лимити регулирани со некакви даноци за јаглерод, загадување од процесот на добивање електрична енергија, па веројатно и социјален статус (подобни/неподобни).

Ни мене не ми се веруваше пред неколку години кога почна да се зборува за ова. Сега гледам полека полека како се остварува... И го гледам уште од сега затоа што од времето ги видов најавите. Повеќето сеуште појма немате што се дешава, и тек ќе се деси. Не некогаш далеку во иднина, туку во блиска иднина.

По 100ти пат: Џорџ Орвел! ММЕ!! :unsure:
Stokholm odamna ima restrikcii, ne e nesto novo ova (sega samo pokonkretno).
Ne e prakticno niz centar na Stokholm da se dvizis so kola - skoro i da nema parking dostapen.
Ima i nesto kako "danok" ako vozis kola (dali bese vo centralen del ili ako si vo brza lenta nekoja,
ne znam detalji, nashi vozacki ne priznavaat jas ne mozam da vozam sekako :D )

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.744
Поени од реакции
33.994
Офтопик ама само што ми испадна и едноставно мора да се посочи:

Ministry Of Bulls**t Tries To Cancel Orwell As The Telegraph Follows 'Orwellian' Formula

There aren't many 'chef's kiss' moments these days, but The Telegraph just came close.
In a widely panned article, The Telegraph, which is owned by British elites, just tried to cancel George Orwell for being a "sadistic, misogynistic, homophobic and sometimes violent" person whose life was "at odds with the "decency" of his writing."

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Зелените се на власт во Германија, а во САД демократите со Зелената агенда и 1.5 билијарда (трилион) долари.

Германија ја стигна Полска во производството на CO2, а САД произведуваат нафта како никогаш досега во историјата.

Трамп му беше крив оти излезе од Парискиот договор :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom