Лебна криза и контрола на цените

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа има голем профит бидејќи секира виси ако нема нема да има ни голем профит.
Затоа вреди повеќе мртов него жив пошто таква е побарувачка да се оддржуваат конкуренти цени на пазарот, и стабилен и пропорционален раст на пазарот во сите другите сектори и полиња.

segde ima leb, ne znam sto e problemov, duri i za 29 i 30 denari ima.

tokmu taka. mene ne mi smeta da dopustaat kosovarski leb ako toa se diferencira od nasiot da se znae deka ova e leb od urosevac kade do vcera bea bombardirani so uranium itn... znaci isto ko sto ni pravat na nas, nasite proizvodi u stranstvo da se znaat deka se od MKD itn, da se napravi i so kosovskite. pa koj saka neka kupuva. koj poveke saka italjanski, germanski ili kakov i da e neka kupuva takov. ako sakas mkd sto kosta kolku kosta kupi si toa...

edna rabota koja drzavata ne smee da ja pravi e da se mesa u biznisot na privatnicite. eve u stip kazaa ne im e problem ke prodolzat da proizveduvaat - super... drugite ako im e problem cenata neka ja kacat a do narodot e dali ke prodolzi da kupuva od toj leb ili ne.

problemi sleduvaat doprva, zito nema, vo afrika uste sega kukaat, cela evropa polni silosite posto jasno e deka narednite 2-3 godini minimum ke bide katastrofa. unistuvanje na mkd pekarite e najgolema glupost sto moze da ja napravime vo momentot.

Нема никакво уништување на Македонски пекари, ако ја видиш ситуацијата во моментов баш малите и средни пекари произведуваат по препорачана цена па дури и пониска. Само најголемите прават проблем и вештачка криза оти сакаат екстра профити врз глава на сиромаштијата, тоа со пропагандата за косовски леб е исто нивна измислица а нема ништо од тоа.. домашните помали ќе зголемат производство и за некој ден ќе се избалансира дупката што се прави моментално.

Edno ne mi e jasno okolu bojkotot na pekarive, se zgolemija cenite na strujata, naftata, brasnoto ja pokacija cenata vednas, se namalija cenite na site surovini, dobivaa subvencii od vladata no cenata ostana ista ne ja namalija. Sega bojkotiraat shtitejki go nivniot ekstra profit na grbot na obicniot narod od cii pari dobivaa subvencii.
I drugo kako na nekoi im se isplati da prodavat leb po cena 33 den. a nekoi i po 30 den a na drugi ne. (ili vtorive zalat za ekstra profitot)
treto nekoi pekari nosat leb i vo drugi gradovi (pravat dopolnitelen trosok) a lokalcive nemale esap . primer od Tetovo vo Skopje, od Kavadarci vo Gevgelija.
Ushte edna rabota ovie dva dena sto primetiv pekarive shto bojkotirat gi zgolemija cenite na pekarskite proizvodi kifli i burek za 10-30 den. (da ja nadomestat zagubata od neproizvodstvo na leb)
Ovaa situacija so bojkotot na del od pekarite , smetam deka ke ima golemi posledici bas vrz bojkotiracite, lugeto ke se snajdat ke si kupat leb od pekarite koi rabotat, ke si pecat domashen leb, no veke nema da se vratat kaj tie shto im go uskratuvaat osnovniot prehranben produkt leb

Феноменална одлука на СДС.
Навистина, волку лоши луѓе, со фенер да ги бараш по светот нема да ги најдеш.
Ова е за да ги уништат локалните бизниси и да јадеме леб како во Викторијанска Англија 19ти век, со сода бикарбона, алуминиум и останато ѓубре за да може да биде доволно евтино продуциран, од Косово.
Ќе јадеме ѕид.

Последно уредено:
Се тоа супер само што лошо е што тренираат закони и казни во каурските пекари. Од пекарите што се на членови на Дуи баш ме интересира дали воопшто влегла инспекција освен да си купи леб со 100% попуст.

Македонизам: Имаш 2 крави една ја продаваш за плескавици од другата го мешаш млекото со вода и го продаваш за 33 денари литар а зимаш субвенции од 34 денари од литар преку братучед ти кој е министер од профитот купуваш стан во Центар и се селиш да работиш како молзач на крави во Германија.

Последно уредено:
Вистина, и згора на тоа стариот леб го продаваа по 10 денари, и трошок имаа 0.

Чист профит, кога лебарите земаа 700е плата, програмерите беа на 300е.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 369800

Еве и слоковото за некои фирми.

Ако мислите дека луѓе влегуваа во овај бизнис за добро на народот, да има пристап до леб со нормална цена заслужувате да плаќате 50+ денари за парче леб.
Кога земале лебарите 700 евра плата? Барем мене не кажувај ми!

Еве јас 7 години работам во третата фирма што е на табелата па повеќе од 400 евра не земам...

Кога земале лебарите 700 евра плата? Барем мене не кажувај ми!

Еве јас 7 години работам во третата фирма што е на табелата па повеќе од 400 евра не земам...
Оди во помала како пекар и дојди кажи колку ќе земаш.

Оди во помала како пекар и дојди кажи колку ќе земаш.
Во помала пекара ќе земам едно минимум 700 евра.

Ама...

Какво е работното време во помалите пекари минимум 9 часа некогаш и 11 часа некогаш и 12.

А јас во таа пекара каде што работам работното време ми е 7 часа. - Прва смена од 06.00 - 13 часот, втора смена од 12.00 - 19.00 часот, трета смена од 21.00 - 04.00...

Во помалите пекари освен пекарството се има и други активности - чистење, џогирање, метење, миење на тепсии, плехови, еднаш месечно генерално чистење со средства Arf, Ajax, Domestos, Cif.

Нема таму посебно жени што само ќе чистат...

• Хаха
Reactions: A__
А јас во таа пекара каде што работам работното време ми е 7 часа. - Прва смена од 06.00 - 13 часот, втора смена од 12.00 - 19.00 часот, трета смена од 21.00 - 04.00...

Во помалите пекари освен пекарството се има и други активности - чистење, џогирање, метење, миење на тепсии, плехови, еднаш месечно генерално чистење со средства Arf, Ajax, Domestos, Cif.

Нема таму посебно жени што само ќе чистат...
Само се надевам дека носиш ракавици :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom