- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.800
- Поени од реакции
- 5.075
Затоа има голем профит бидејќи секира виси ако нема нема да има ни голем профит.Единствена награда за кризно профитерство е секира по врат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа има голем профит бидејќи секира виси ако нема нема да има ни голем профит.Единствена награда за кризно профитерство е секира по врат.
Затоа вреди повеќе мртов него жив пошто таква е побарувачка да се оддржуваат конкуренти цени на пазарот, и стабилен и пропорционален раст на пазарот во сите другите сектори и полиња.Затоа има голем профит бидејќи секира виси ако нема нема да има ни голем профит.
tokmu taka. mene ne mi smeta da dopustaat kosovarski leb ako toa se diferencira od nasiot da se znae deka ova e leb od urosevac kade do vcera bea bombardirani so uranium itn... znaci isto ko sto ni pravat na nas, nasite proizvodi u stranstvo da se znaat deka se od MKD itn, da se napravi i so kosovskite. pa koj saka neka kupuva. koj poveke saka italjanski, germanski ili kakov i da e neka kupuva takov. ako sakas mkd sto kosta kolku kosta kupi si toa...
edna rabota koja drzavata ne smee da ja pravi e da se mesa u biznisot na privatnicite. eve u stip kazaa ne im e problem ke prodolzat da proizveduvaat - super... drugite ako im e problem cenata neka ja kacat a do narodot e dali ke prodolzi da kupuva od toj leb ili ne.
problemi sleduvaat doprva, zito nema, vo afrika uste sega kukaat, cela evropa polni silosite posto jasno e deka narednite 2-3 godini minimum ke bide katastrofa. unistuvanje na mkd pekarite e najgolema glupost sto moze da ja napravime vo momentot.
Се тоа супер само што лошо е што тренираат закони и казни во каурските пекари. Од пекарите што се на членови на Дуи баш ме интересира дали воопшто влегла инспекција освен да си купи леб со 100% попуст.
Кога земале лебарите 700 евра плата? Барем мене не кажувај ми!Вистина, и згора на тоа стариот леб го продаваа по 10 денари, и трошок имаа 0.
Чист профит, кога лебарите земаа 700е плата, програмерите беа на 300е.
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 369800
Еве и слоковото за некои фирми.
Ако мислите дека луѓе влегуваа во овај бизнис за добро на народот, да има пристап до леб со нормална цена заслужувате да плаќате 50+ денари за парче леб.
Оди во помала како пекар и дојди кажи колку ќе земаш.Кога земале лебарите 700 евра плата? Барем мене не кажувај ми!
Еве јас 7 години работам во третата фирма што е на табелата па повеќе од 400 евра не земам...
Во помала пекара ќе земам едно минимум 700 евра.Оди во помала како пекар и дојди кажи колку ќе земаш.
Само се надевам дека носиш ракавициА јас во таа пекара каде што работам работното време ми е 7 часа. - Прва смена од 06.00 - 13 часот, втора смена од 12.00 - 19.00 часот, трета смена од 21.00 - 04.00...
Во помалите пекари освен пекарството се има и други активности - чистење, џогирање, метење, миење на тепсии, плехови, еднаш месечно генерално чистење со средства Arf, Ajax, Domestos, Cif.
Нема таму посебно жени што само ќе чистат...