I treba da ima,koj mu ebe mater, blokiraj sve tamu I taka sve e blokirano, cela drzava e nefuncionalna.Ќе има ли утре протести?
Се согласувам-народ кој не го бива, има да слуша и да игра како ќе му свират.Тоа што доаѓаат странци ред да прават не треба никого да навредува, сепак е ова народ без државотворна историја и без традиција на живеење во заедница. Природно е друг да го управува...
Која е симболиката од капава?...
На кого/кои ќе им испорача, на комуњарите?...
Kapata se vika Pileus (ili plast, chulafka, kachulka) koja e ovcarska vlaska kapa of presuvana volna od dakijsko i rimsko vreme. Nema vrska so kozoebcite, oni glumat iliri domorodni zatoa sto go krijat faktot deka se dojdeni od transkaspijska oblast navaka vo 2 branovi, eden od vizantiskata doba i eden od otomanskata. Ovaa kapa e nosena od mnogu makedonski pleminja uste od pamtivek, ne bidete selendri da ja rugate drevnata kultura na nasiot narod samo zatoa sto incestoidive tunguski si ja prisvoile.Се согласувам-народ кој не го бива, има да слуша и да игра како ќе му свират.
Но она кое најмногу ми оди на нервниот систем, тоа е што сами себе, како народ, се поставуваме во позиција од државотворно неспособна багра, па кога странци ни доаѓаат дома за да ни ја зачистат „домата„, почнуваат (дома!) да не‘ третираат како недоквакано африканско племе, на кое, после „осамостојувањето„, автоматски му следи и дискретна принудна управа од бившиот им робовладетел...чисто „онака„, за да не им текне, но и за да се сетат кој им е „шеф сале„.
Автоматски споено мислење:
Која е симболиката од капава?...
На кого/кои ќе им испорача, на комуњарите?...
Делимично си во право. Но капава ја носат и во Иран и Авганистан. Изгледа пред 1000 години била кавказско - блискоисточно - централноазиски тренд кој што сега е само дел од народната носија на едно Балканско племе.Kapata se vika Pileus (ili plast, chulafka, kachulka) koja e ovcarska vlaska kapa of presuvana volna od dakijsko i rimsko vreme. Nema vrska so kozoebcite, oni glumat iliri domorodni zatoa sto go krijat faktot deka se dojdeni od transkaspijska oblast navaka vo 2 branovi, eden od vizantiskata doba i eden od otomanskata. Ovaa kapa e nosena od mnogu makedonski pleminja uste od pamtivek, ne bidete selendri da ja rugate drevnata kultura na nasiot narod samo zatoa sto incestoidive tunguski si ja prisvoile.
Тоо мајсторе, заборави да спомнеш дека Господ бог ве креирал во шестиот, не, во првиот ден, па сонцето, па грмушките, шиптaрите последни ги креирал.Kapata se vika Pileus (ili plast, chulafka, kachulka) koja e ovcarska vlaska kapa of presuvana volna od dakijsko i rimsko vreme. Nema vrska so kozoebcite, oni glumat iliri domorodni zatoa sto go krijat faktot deka se dojdeni od transkaspijska oblast navaka vo 2 branovi, eden od vizantiskata doba i eden od otomanskata. Ovaa kapa e nosena od mnogu makedonski pleminja uste od pamtivek, ne bidete selendri da ja rugate drevnata kultura na nasiot narod samo zatoa sto incestoidive tunguski si ja prisvoile.
Ама пред да удрат по арнаутите треба да ги истребат москополците бидејки без нивни АМИН арнаутите не смеат да прават ништо на балканот.Арнаутите и останатата багра што се спремни за америчко знаме да си ја продадат мајката и да се маваат во гради дека Америка ги штитела..
Треба да погледнат НЕ толку далечно минато и ќе видат дека Америка дава АМА сто-струко зема.
Прашање е на време кога ќе се удри по арнаутите на балканот.
Ќе биде како во Иран со бурките и полиција за морал... Еднаш-двапати ќе протестираат...и ќе дознаат дека .. Ејј па овие не се толку јаки колку што мислевме.. и после се оди на се појак и појак отпор.
Исто ќе биде и со арнаутите... Од курч во 3 држави ќе бидат на крај среќни што барем Албанија им останала читава.
Оф топик прашање, каде му е курето на шиптaров бе дарлинг? Кај си го оставил?Прегледај го приврзокот 357908
Anticki sqip, eden od brakata Kastöre i Poluxi, so poteklo od Ashqipo - denesen Stip
Левица нека се занимава со реалните проблеми на државава, на сиромашниот македонец не му е грижа за деградирањето на македонскиот јазик ако е пишуван по продукти до албанскиот јазик, деградирање е да се разбираме, ама имаме поголеми проблеми ние.Линк: https://www.facebook.com/photo?fbid=716342356515498&set=a.490794199070316
ВОВЕДЕНА ПРОТИВУСТАВНА ДВОЈАЗИЧНОСТ ВО СТОПАНСТВОТО НА ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА
Владејачката СДС, слугувајќи на нивниот национал-шовинистички коалиционен партнер ДУИ, продолжува со политики кои го деградираат значењето на македонскиот јазик и го загрозуваат унитарниот карактер на државата, наметнувајќи противуставна обврска трговците во нивното делување задолжително да го употребуваат и албанскиот јазик!![]()
Имено, во новиот Закон за заштита на потрошувачите, донесен во СКРАТЕНА собраниска постапка со европско знаменце, на сите трговци во државата се наметнува обврска амбалажите, налепниците, сертификатите, декларациите, гарантните листови и останатата документација на производите да ја испишуваат и на албански јазик и неговото писмо.
Ова претставува непотребен и несразмерен товар и трошок за микро и малите трговци, но и противуставна обврска за задолжителна употреба на малцински јазик и на приватни субјекти!![]()
За илустрација, мала локална пекара во Берово која продава леб во Малешевскиот регион, согласно новиот закон може да се соочи со парична казна и времена забрана за вршење дејност доколку не ја напише амбалажата на својот производ и на албански јазик.![]()
Ова е уште една во низата девастирачки мерки на владејачкото мнозинство, кое наместо справување со реалните економски и социјални проблеми на граѓаните, дополнително го отежнува работењето на ситните трговци и нивната борба за опстанок наспроти крупниот капитал и бизнис елитите, задоволувајќи ги единствено национал-шовинистичките хирови на ЛеДУИ - кои никако не помагаат на сиромашниот Албанец во Македонија.
Левица во наредниот период ќе иницира измени во Законот за заштита на потрошувачите со цел отстранување на овие противставни и нелогични законски обврски, кои доколку не бидат усвоени од мнозинството во Собранието, ќе бидат оспорени пред Уставниот суд!![]()
#ЛевицаОдПарламент
...
Ваш проблем ви е што генерално П О С Т О И Т Е. Се што не ви штима, сами сте си криви. Идете во косово и таму расправајте се.ама имаме поголеми проблеми ние
Нека и каже некој на оваа дебилката од левица, дека на амбалажите и пред 2018, кога се гласаше законот за двојазичност, декларациите стоеја и на албански јазик. На сите производи (чипс, кока кола, смоки, кафе итн.).Оф топик прашање, каде му е курето на шиптaров бе дарлинг? Кај си го оставил?
Сакаш да кажеш дека кечето сме го зеле од вас, зошто тогаш имате алергија од него?
Левица нека се занимава со реалните проблеми на државава, на сиромашниот македонец не му е грижа за деградирањето на македонскиот јазик ако е пишуван по продукти до албанскиот јазик, деградирање е да се разбираме, ама имаме поголеми проблеми ние.
и порано имаше филмови со главна улога педер или жена или црнец, али ги снимаше кој сакашеНека и каже некој на оваа дебилката од левица, дека на амбалажите и пред 2018, кога се гласаше законот за двојазичност, декларациите стоеја и на албански јазик. На сите производи (чипс, кока кола, смоки, кафе итн.).