Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
28 јули 2021
Мислења
34
Поени од реакции
118
Арнаутите и останатата багра што се спремни за америчко знаме да си ја продадат мајката и да се маваат во гради дека Америка ги штитела..

Треба да погледнат НЕ толку далечно минато и ќе видат дека Америка дава АМА сто-струко зема.

Прашање е на време кога ќе се удри по арнаутите на балканот.

Ќе биде како во Иран со бурките и полиција за морал... Еднаш-двапати ќе протестираат...и ќе дознаат дека .. Ејј па овие не се толку јаки колку што мислевме.. и после се оди на се појак и појак отпор.

Исто ќе биде и со арнаутите... Од курч во 3 држави ќе бидат на крај среќни што барем Албанија им останала читава.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.251
Поени од реакции
5.497
Тоа што доаѓаат странци ред да прават не треба никого да навредува, сепак е ова народ без државотворна историја и без традиција на живеење во заедница. Природно е друг да го управува...
Се согласувам-народ кој не го бива, има да слуша и да игра како ќе му свират.

Но она кое најмногу ми оди на нервниот систем, тоа е што сами себе, како народ, се поставуваме во позиција од државотворно неспособна багра, па кога странци ни доаѓаат дома за да ни ја зачистат „домата„, почнуваат (дома!) да не‘ третираат како недоквакано африканско племе, на кое, после „осамостојувањето„, автоматски му следи и дискретна принудна управа од бившиот им робовладетел...чисто „онака„, за да не им текне, но и за да се сетат кој им е „шеф сале„.
Автоматски споено мислење:

Вистина сдс за нова година им давала вакви капи на симпатизерите?

Прегледај го приврзокот 357748
Која е симболиката од капава?...:unsure:

Пропадна тој тендер. Ахмети ќе им испорача вакви:

Прегледај го приврзокот 357780
На кого/кои ќе им испорача, на комуњарите?...

Последно уредено:
Член од
6 декември 2022
Мислења
6
Поени од реакции
17
Се согласувам-народ кој не го бива, има да слуша и да игра како ќе му свират.

Но она кое најмногу ми оди на нервниот систем, тоа е што сами себе, како народ, се поставуваме во позиција од државотворно неспособна багра, па кога странци ни доаѓаат дома за да ни ја зачистат „домата„, почнуваат (дома!) да не‘ третираат како недоквакано африканско племе, на кое, после „осамостојувањето„, автоматски му следи и дискретна принудна управа од бившиот им робовладетел...чисто „онака„, за да не им текне, но и за да се сетат кој им е „шеф сале„.

Која е симболиката од капава?...:unsure:

На кого/кои ќе им испорача, на комуњарите?...
Kapata se vika Pileus (ili plast, chulafka, kachulka) koja e ovcarska vlaska kapa of presuvana volna od dakijsko i rimsko vreme. Nema vrska so kozoebcite, oni glumat iliri domorodni zatoa sto go krijat faktot deka se dojdeni od transkaspijska oblast navaka vo 2 branovi, eden od vizantiskata doba i eden od otomanskata. Ovaa kapa e nosena od mnogu makedonski pleminja uste od pamtivek, ne bidete selendri da ja rugate drevnata kultura na nasiot narod samo zatoa sto incestoidive tunguski si ja prisvoile.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.022
Kapata se vika Pileus (ili plast, chulafka, kachulka) koja e ovcarska vlaska kapa of presuvana volna od dakijsko i rimsko vreme. Nema vrska so kozoebcite, oni glumat iliri domorodni zatoa sto go krijat faktot deka se dojdeni od transkaspijska oblast navaka vo 2 branovi, eden od vizantiskata doba i eden od otomanskata. Ovaa kapa e nosena od mnogu makedonski pleminja uste od pamtivek, ne bidete selendri da ja rugate drevnata kultura na nasiot narod samo zatoa sto incestoidive tunguski si ja prisvoile.
Делимично си во право. Но капава ја носат и во Иран и Авганистан. Изгледа пред 1000 години била кавказско - блискоисточно - централноазиски тренд кој што сега е само дел од народната носија на едно Балканско племе.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Тоо мајсторе, заборави да спомнеш дека Господ бог ве креирал во шестиот, не, во првиот ден, па сонцето, па грмушките, шиптaрите последни ги креирал.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.457
Поени од реакции
30.976
Тоо мајсторе, заборави да спомнеш дека Господ бог ве креирал во шестиот, не, во првиот ден, па сонцето, па грмушките, шиптaрите последни ги креирал.
20221015_165051.jpg

Anticki sqip, eden od brakata Kastöre i Poluxi, so poteklo od Ashqipo - denesen Stip

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.224
Поени од реакции
6.269
Арнаутите и останатата багра што се спремни за америчко знаме да си ја продадат мајката и да се маваат во гради дека Америка ги штитела..

Треба да погледнат НЕ толку далечно минато и ќе видат дека Америка дава АМА сто-струко зема.

Прашање е на време кога ќе се удри по арнаутите на балканот.

Ќе биде како во Иран со бурките и полиција за морал... Еднаш-двапати ќе протестираат...и ќе дознаат дека .. Ејј па овие не се толку јаки колку што мислевме.. и после се оди на се појак и појак отпор.

Исто ќе биде и со арнаутите... Од курч во 3 држави ќе бидат на крај среќни што барем Албанија им останала читава.
Ама пред да удрат по арнаутите треба да ги истребат москополците бидејки без нивни АМИН арнаутите не смеат да прават ништо на балканот.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.426
Линк: https://www.facebook.com/photo?fbid=716342356515498&set=a.490794199070316

ВОВЕДЕНА ПРОТИВУСТАВНА ДВОЈАЗИЧНОСТ ВО СТОПАНСТВОТО НА ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА
⚠️
Владејачката СДС, слугувајќи на нивниот национал-шовинистички коалиционен партнер ДУИ, продолжува со политики кои го деградираат значењето на македонскиот јазик и го загрозуваат унитарниот карактер на државата, наметнувајќи противуставна обврска трговците во нивното делување задолжително да го употребуваат и албанскиот јазик!
Имено, во новиот Закон за заштита на потрошувачите, донесен во СКРАТЕНА собраниска постапка со европско знаменце, на сите трговци во државата се наметнува обврска амбалажите, налепниците, сертификатите, декларациите, гарантните листови и останатата документација на производите да ја испишуваат и на албански јазик и неговото писмо.
❌
Ова претставува непотребен и несразмерен товар и трошок за микро и малите трговци, но и противуставна обврска за задолжителна употреба на малцински јазик и на приватни субјекти!
❗️
За илустрација, мала локална пекара во Берово која продава леб во Малешевскиот регион, согласно новиот закон може да се соочи со парична казна и времена забрана за вршење дејност доколку не ја напише амбалажата на својот производ и на албански јазик.
Ова е уште една во низата девастирачки мерки на владејачкото мнозинство, кое наместо справување со реалните економски и социјални проблеми на граѓаните, дополнително го отежнува работењето на ситните трговци и нивната борба за опстанок наспроти крупниот капитал и бизнис елитите, задоволувајќи ги единствено национал-шовинистичките хирови на ДУИ - кои никако не помагаат на сиромашниот Албанец во Македонија.
〽️
Левица во наредниот период ќе иницира измени во Законот за заштита на потрошувачите со цел отстранување на овие противставни и нелогични законски обврски, кои доколку не бидат усвоени од мнозинството во Собранието, ќе бидат оспорени пред Уставниот суд!
#ЛевицаОдПарламент

...

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Не постои тема, на овој форум која има политички карактер, а да македонските беневолентни граѓани и жители, во границите на Севернава, но и често надвор од неа, да не ја интоксицираат со арноутофобија, која главно е поттикната од импотентната надразливост на сопствената амбиција да се биде арнаутин во понашање, ама мудата од лабудата ги нема.
Просто форумов е одличен момент на опсервација, за тоа кога на северниот фиромец ќе му дадеш простор анонимно да јаде гомна, инсталираната програма во тиквата му реагира главно во насока на репродукција на се она болеста што ја има - неможност да направи самокритика. Кој грев е насобран во овој форум. :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Прегледај го приврзокот 357908

Anticki sqip, eden od brakata Kastöre i Poluxi, so poteklo od Ashqipo - denesen Stip
Оф топик прашање, каде му е курето на шиптaров бе дарлинг? Кај си го оставил?

Сакаш да кажеш дека кечето сме го зеле од вас, зошто тогаш имате алергија од него?

Линк: https://www.facebook.com/photo?fbid=716342356515498&set=a.490794199070316

ВОВЕДЕНА ПРОТИВУСТАВНА ДВОЈАЗИЧНОСТ ВО СТОПАНСТВОТО НА ЦЕЛАТА ТЕРИТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА
⚠️
Владејачката СДС, слугувајќи на нивниот национал-шовинистички коалиционен партнер ДУИ, продолжува со политики кои го деградираат значењето на македонскиот јазик и го загрозуваат унитарниот карактер на државата, наметнувајќи противуставна обврска трговците во нивното делување задолжително да го употребуваат и албанскиот јазик!
Имено, во новиот Закон за заштита на потрошувачите, донесен во СКРАТЕНА собраниска постапка со европско знаменце, на сите трговци во државата се наметнува обврска амбалажите, налепниците, сертификатите, декларациите, гарантните листови и останатата документација на производите да ја испишуваат и на албански јазик и неговото писмо.
❌
Ова претставува непотребен и несразмерен товар и трошок за микро и малите трговци, но и противуставна обврска за задолжителна употреба на малцински јазик и на приватни субјекти!
❗️
За илустрација, мала локална пекара во Берово која продава леб во Малешевскиот регион, согласно новиот закон може да се соочи со парична казна и времена забрана за вршење дејност доколку не ја напише амбалажата на својот производ и на албански јазик.
Ова е уште една во низата девастирачки мерки на владејачкото мнозинство, кое наместо справување со реалните економски и социјални проблеми на граѓаните, дополнително го отежнува работењето на ситните трговци и нивната борба за опстанок наспроти крупниот капитал и бизнис елитите, задоволувајќи ги единствено национал-шовинистичките хирови на ЛеДУИ - кои никако не помагаат на сиромашниот Албанец во Македонија.
〽️
Левица во наредниот период ќе иницира измени во Законот за заштита на потрошувачите со цел отстранување на овие противставни и нелогични законски обврски, кои доколку не бидат усвоени од мнозинството во Собранието, ќе бидат оспорени пред Уставниот суд!
#ЛевицаОдПарламент

...
Левица нека се занимава со реалните проблеми на државава, на сиромашниот македонец не му е грижа за деградирањето на македонскиот јазик ако е пишуван по продукти до албанскиот јазик, деградирање е да се разбираме, ама имаме поголеми проблеми ние.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
ама имаме поголеми проблеми ние
Ваш проблем ви е што генерално П О С Т О И Т Е. Се што не ви штима, сами сте си криви. Идете во косово и таму расправајте се.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Оф топик прашање, каде му е курето на шиптaров бе дарлинг? Кај си го оставил?

Сакаш да кажеш дека кечето сме го зеле од вас, зошто тогаш имате алергија од него?

Левица нека се занимава со реалните проблеми на државава, на сиромашниот македонец не му е грижа за деградирањето на македонскиот јазик ако е пишуван по продукти до албанскиот јазик, деградирање е да се разбираме, ама имаме поголеми проблеми ние.
Нека и каже некој на оваа дебилката од левица, дека на амбалажите и пред 2018, кога се гласаше законот за двојазичност, декларациите стоеја и на албански јазик. На сите производи (чипс, кока кола, смоки, кафе итн.).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.473
Поени од реакции
84.894
Нека и каже некој на оваа дебилката од левица, дека на амбалажите и пред 2018, кога се гласаше законот за двојазичност, декларациите стоеја и на албански јазик. На сите производи (чипс, кока кола, смоки, кафе итн.).
и порано имаше филмови со главна улога педер или жена или црнец, али ги снимаше кој сакаше
денес, е задолжително такви да бидат филмовите

Kajgana Shop

На врв Bottom