пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.639
- Поени од реакции
- 9.648
- Локација
- околу светот
- Веб-сајт
- profiteri.freeforums.org
Во ред, држи место и твоето мислење, али твоето мислење е од искуство од 2 недели поминати во Белград, си слушнал мислење од дружење со локалци од белград, тоа е како да си читал курчење на фб и слично.Па сеа секој со свое мислење и искуство, јас на пример пред 2 седмици кога бев во Србија добив впечаток сосема спротивен од тебе.
Јас моето мислње сум го формирал од искуство од директни контакти со луѓе избеглици од Хрватска луѓе кој што избегале во Србија и повеќе не сакаат ни на сон да се видат таму зашто нивните исксутва се крајно негативни а и исто ги знам и коментарите од срби кој што викаат "а тие од Книн само држат тензија, не сакам со нив да има рабаота".
Да ги правевме овие муабети порано можев све да прифатам, јас во животот не сум имал многу контакти со срби, ниту сум имал некое интересирање за нив, сум ги гледал на исто ниво како бугарите и грците ама скоро година дена син ми игра фудбал за еден србски клуб така да јас поминувам во србско опкружување многу време. Јас кажувам за импресии кој сум ги добил од прва рака кој што сум ги слушнал од муабети со нив, ги знам коментарите и од едни србите во Србија и од другите срби надвор од Србија, оставм простор дека грешам ама не верувам дека сум во грешка.
Автоматски споено мислење:
И ние сами не го сменавме името, на сила ни го сменаа само што Зоран Заев тоа во Македонија го продава како компромис во кој што Грција доби све а ние славиме победа, истото сега се продава во Србија демек компромис и Вучиќ слави победа, исто курац сценарио, ама пошто ти си ослепен од србоманија неможеш да го видиш тоа, оди читај во коментари по српските поратли и ќе видиш дали луѓето слават победа како Вучиќ или осеќаат пораз во договоров.Генијалецу, Србија сама си го одзеде Косово од себе или и` го одземаа други? Дај не зезај. Нормално дека големите сили и` го одзедоја и дури ја условија да не го зема воено затоа што ќе јаде пак ураниумски бомби. И да ти го прочитав коментарот. Велиш Србија неофицијално го призна Косово. Епа не си во право. Србите со српски документи без проблем ќе си транзитираат во Србија и Косово. Ниту виза ќе има нити ништо. И не сум србоман ќе ти повторам. И да тие не се како нас. Да не лажам? Не значи дека ако ги изложуваш подобрите нешта на еден народ дека си испиен од тој народ. Еве Албанците се посложни и се држат заедно. По твојата логика јас сум Албанофил така?
Последно уредено: