Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Одредена воена база, за да се нанесе штета и да не бидат спокојни, значи не само еднаш, туку и да се повтори.

Бродот Саратов, сега Москва, тоа ги охрабрува украинците и ги демотивира русите, исто како што е елиминирањето на руските генерали.

Навидум малку, али сепак значајно.

Треба да се охрабри и Нато да стрелаат ракети и да ја скријат раката.
Екстремно глуп потег би било тоа. Јасно им е на Украинците дека единствен начин да ја добијат војната е да ја истрошат Русија, а не да ја добијат во тотална војна. Помотивирани се бидејки се борат за своите градови и територија, додека Русите се километри од дома. Сценарио видено во многу војни, како Крајна и тн. Е сеа ако им дојде војната дома, тоа е друг муабет.

Одредена воена база, за да се нанесе штета и да не бидат спокојни, значи не само еднаш, туку и да се повтори.

Бродот Саратов, сега Москва, тоа ги охрабрува украинците и ги демотивира русите, исто како што е елиминирањето на руските генерали.

Навидум малку, али сепак значајно.

Какво будење од сон те чека тебе, многу брзо :)

Снимка од денес Лавов, се говори дека е ракетирана опремата-оружјето која ја испратиле САД

на 00:52 се гледа како паѓа крстаречкиот проектил

Речиси сите извори што ги пратам, известуваа дека Русиве вечерва вршат напади во Доњецк, Луганск и Харков. Работи артилерија и авиација.

U pm, nishto ne ostanuva osven da se pomolime da zavrsi ludilovo shto pobrgu. Toa sho se slucuvashe dosega e pickin dim za ova shto sledi.

Ponekogash mi e milo shto sme siromashni na balkanov i shto nemozhe da si dozvolime mnogu oruzje. Mu veruvam na klovnon koga vika mozheme deset godini da vojuvame. Partali se napravija dva meseci, iljadnici vozila unishteni i pak nemaat gajle.

U pm, nishto ne ostanuva osven da se pomolime da zavrsi ludilovo shto pobrgu. Toa sho se slucuvashe dosega e pickin dim za ova shto sledi.

Ponekogash mi e milo shto sme siromashni na balkanov i shto nemozhe da si dozvolime mnogu oruzje. Mu veruvam na klovnon koga vika mozheme deset godini da vojuvame. Partali se napravija dva meseci, iljadnici vozila unishteni i pak nemaat gajle.
а што да се прави со ...., еве самиот предложи

FQmk5xXXwAQJhn4

Не мислам дека ќе се залетаат овајпат како на почетокот, ќе одат сантим по сантим како во Мариупол. Ќе биде изненадување пак да уфрлат падобрански единици позади линиите на фронтот. Ќе мора да употребат многу повеќе артилерија за да пробијат, во секој случај ова ќе трае со месеци, којзнае колкави ќе се размерите на кризава допрва, се си мислам ќе чекаме во ред за леб и млеко.

И ја мислам ова дека треба.
Вака, испаѓа дека и се плашат на Русија. А баш верувам дека западните општества се спремни за една all-out војна со Русија.
Автоматски споено мислење:

Екстремно глуп потег би било тоа. Јасно им е на Украинците дека единствен начин да ја добијат војната е да ја истрошат Русија, а не да ја добијат во тотална војна. Помотивирани се бидејки се борат за своите градови и територија, додека Русите се километри од дома. Сценарио видено во многу војни, како Крајна и тн. Е сеа ако им дојде војната дома, тоа е друг муабет.
Ја викам нека ја нападнат Русија по цела линија на фронт. Па што му ебеш матер, нека пробаат. Може до Москва ќе стигнат.

Офанзива почнала врз преостанатите Украински сили во Донбас…

Da ne im si vo kozata na ludjeto tamu!
ova povejce od Tepih ce bidi

Пуштени се на јако Русиве.
Ќе се воочи разлика сега и што правеа до сега, после стартов на ”вторава” фаза.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom