pa sega bas za toa zboruvame, kako ke im izgleda naselenieto vo idnina odnosno kako ke vlijae brexitot vrz toa. ekonomski gledano jas mislam deka dolgorocno za britancite e pameten brexitot, go tvrdev toa i pred nekolku godini, a los e za EU. koga e vo prasanje demografijata zaradi brexitot pobrzo ke se zgolemi brojot na muslimanite i neevropjanite.Океј ти се фати само за едно од неколкуте прашања. Можда и муслиманите ќе се зголемуваат, можда и не, ќе видиме. Иако и православци и католици да ја преплавуваат неконтролирано и непречено ВБ беше проблем за локалците. Друга работа е што непречено беше движењето од ЕУ-членките, додека сега ќе имаат многу подобра слика за тоа кој им влегува таму. Како и да е битката со тероризмот и екстремизмот не е за потценување, па ќе видиме кој како ќе се справи.
Како и да е, генерално ВБ немаше математика да остане во ЕУ, за разлика од ГЕР, чии концерни имаат пипци насекаде по ЕУ-членките. Дури мислам дека и на Германците и на Французите(иако на Германците повеќе) им одговара на среден и долг рок да им се мафнат Британците како кочничари за поблизок сојуз и без нив да одат кон многу поблиска соработка или поточно кон Европа во повеќе брзини, т.е. федарација во конфедерација, каде што западноевропските финансиски најмоќни држави би биле многу поповрзани од што се моментално, додека останатите би останале во оваа моментална лабана конфедерација.
i sto sakas so ova da mi dokazes?
btw ziva glupost e delot so prognozata, demek vo anglija, svedska i francija za pomalku od 30 godini 60% ke bidat muslimani a smesno e isto sto demek vo rusija ke ostanat na 10% hristijanite vo rusija imaat eden od najniskite nataliteti na svetot, a muslimanite kaj niv partal pravat. edino kaj niv sto ne se doseluvaat muslimani, ama i bez toa za 30 godini cisto radi razlikata vo natalitetot muslimanite bi trebale da imaat rast od barem 7-8%. inace: makedonija, albanija, kosovo i bosna 2050 so 20% muslimani nekoj jak fachmann esapel^^
bas toa e, a mnogu ljuge ne se svesni deka brexitot bas ke go zasili toj proces. do sega za rabotodavacite bese mnogu polesno da vrabot nekoj od polska ili bugarija, pa i da bese pomalku kvalifikuvan na takvi im davaa prednost. sega planiraat mehanizmi kade sto nema da igra uloga dali nekoj e od polska, nigeria, germanija ili pakistan, i so toa po default ke se pojavi efekt koj nema mnogu da im se sviga.Работата е што нивните муслимани мигранти им се наследство од колониите, а не од ЕУ. Најголем дел им се пакистанци. Коа ќе им се намножи тој џган (а ќе се намножи сигурно) ќе молат да ги сменат со пољаци и бугари, кој да бидеме реални за 2 генерации ќе беа поголеми британци од нив самите. Дури би рекол и Германија е во подобра позиција од нив, Турциве за овие индиски муслимани се господа.
inaku desnicarite segde se isti, potocno slabo razlikuvaat. vo istocna germanija vo nekoi pomali mesta kade sto AFD ima najvise glasaci nula razlikuvaat megu mene i nekoj arap, koga ke go slusnat moeto ime me mrazat i bi sakale so kloca da me isteraat. ne se svesni deka ljuge kako mene, poljaci, grci, italijanci itn. pridonesuvaat germanija da ne se smeni podrasticno vo los pravec. kako sto kaza vo idnina ke si ja uvidat greskata i ke se molat da im doagaat poljaci i bugari. dovolno e da se pogledne kolku ljuge od EU se imaat doseleno vo germanija i anglija poslednite 10 godini. tie da se odbijat procentot na muslimani ke im bese za nekolku % povisok bidejki muslimanite sekako se naseluvaat i mnozat.
Последно уредено: