Влада на Македонија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.198
Поени од реакции
27.503
Црвенковски и Груевски зборат за предавството на Заев.
:lolzz:
Ej samo oti te skokotkaat i ti odgovaraat retoriktite na zaev kon bugarija, ne znaci oti ne e predavstvo.
Ako dvajcava se predadoa samo na Albancite, ostanaa samo na toa, ovoj od kolenici ne stana.
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.477
Поени од реакции
4.283
Ej samo oti te skokotkaat i ti odgovaraat retoriktite na zaev kon bugarija, ne znaci oti ne e predavstvo.
Ako dvajcava se predadoa samo na Albancite, ostanaa samo na toa, ovoj od kolenici ne stana.
Па само тоа ни останува нели, да мериме кој помалку зло направил. Таа ни е клетвата ...
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.273
Ej samo oti te skokotkaat i ti odgovaraat retoriktite na zaev kon bugarija, ne znaci oti ne e predavstvo.
Ako dvajcava se predadoa samo na Albancite, ostanaa samo na toa, ovoj od kolenici ne stana.
Ах, ти си ја вклучи логиката - штом велам дека Груевски и Црвенковски немаат право да приговараат никому за било какви предавства, ерго ми одговара тоа што Заев го прави и не е предавник.
:lolzz:

немој некој да кажал дека господинот Груевски е предавник
(или на Бане се тригерна ти?)
 

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.034
Поени од реакции
28.670
Еве и Бранко нешто паметно да каже, се надевам овие закоравениве комуњари ќе отворат очи.
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.381
Поени од реакции
8.910
Не се учи тоа кај нас во историските книги дека царот Борис и неговата влада се приклучиле на фашизмот (до овде учиме), но пред крај на војната кога комунистичката партија на Бугарија ја презема власта (по една година потоа го укинуваат царството), комунистичката влада менува страна. Така Бугарија во последните битки станува не-фашистичка.
На бугарските војски кои биле во Струмица, на пример, им било наредено да го напуштат градот, да се стационираат во околината, и да им помагаат на партизаните. Значи буквално десет дена пред ослободување на градовите во Источна Македонија се случува ова. Бугарските војници не правеле ништо само седеле и гледале, и со тоа на некој начин помогнале на нашите партизани (бар не се бореле против нив). Но ова не значи дека треба да се претстават как ослободители.
Тоа ти е исто како со некој да си имала анален секс, а да викаш еј јас сум се' уште невина.
Со оваа аналогија не мислам лично на тебе туку ти доловувам што значи муабетот "пу пу, не важи".

Моментално (најповеќе) т.е. веќе неколку години наназад сите комуњари, сите шарени куртони, сите лгбт несфатени и не знам какви глумат лудило и се прават патриоти - демек не знаеме што гомна просераваа наоколу па сега тешко им е да ги голтнат.

Од друга страна ДПМНЕ (навидум десничарска партија со десничарско раководство) глуми друго лудило као демек им смета сето ова но лапнаа промена на име на држава БЕЗ да мрднат со прст.

СО ЦЕЛ ПАМЕТ уште блокираат на фб пејџови да не можеш да им искоментираш или пратиш порака. Но нек не се грижат, ќе ни дојдат пак во град на трибина или митинг. Со љубезно зборови ќе ги пречека овој народ - бидејќи се поголеми предавници од муртинецот ЗЗ.

Ситуацијата ни е: магаре да ти го бапни или змија да те апни.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.709
Поени од реакции
15.578
Еве и Бранко нешто паметно да каже, се надевам овие закоравениве комуњари ќе отворат очи.
ништо не прават...Бране сакаше уште кога беше опозиција на Уставен суд да се поништи трампата на територии со Косово ( ја дадовме стратешки важната Кодра Фура за некој дел Луково поле, ѓоа ќе праиме централа), ама го викнаа на кафе во ембаси и замолкна..
Ови блгарски гомнарии имаат подршка од НЕКОЈ кругови во ЕУ кој се против проширувањето, инаку до сега и Каракачанов и Захарова ќе летаа... всушност убаво се сеќавам дека пред неколку години изби коруптивна АФЕРА со продавање ЕУ ( блгарски) пасоши на нонЕУ цитизен ( од повеќе држави) и тие двајцата беа замешани... како се извадија не ми е познато..
Бу тхе веј, еве на пример да излезе муртиноидот со идеја за Федерација со Блгарија, ОДМА ќе РИПНЕ ЕУ и ќе каже дека тоа не е можно, едино прво Блгарија да напраи Брекзит...
 

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.024
Поени од реакции
19.501

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.148
Поени од реакции
21.197
Еквиваленција на СДС и ДПНЕ е повеќе од несериозна и релативизирачка. Искрено навредлива е зошто со себе носи потценување на тие со кој што дискутираш.

СДС за овие 5 години ја зголеми корупцијата од ДПНЕ за најмалку 100% и плус на тоа додаде комплетна неспособност на секое ниво на администрација и потпишувања на предавнички договори со сите непријатели на Македонија. Во моментов:
  1. Целото здравство е во аут
  2. Целото образование е во аут
  3. Буквално сите вештачки езера се ИСУШЕНИ и од јануари те очекува масивно зголемување на цената на струја зошто реновирањето на ТЕЦ Битола било комплетно утнато.
  4. Ни следува втор бран на ПРИВАТИЗАЦИЈА, Пошта/Железница/Телеком/Земјоделско Земјиште/Туристички локации. Ајде пошта и телеком е едно, али железница/земјоделско земјиште и туристички локации не може да се направат нови, чим отидат толку е.
  5. Државниот апарат е комплетно нефункционален.
  6. На УЧК им е предадена целосна контрола врз економијата освен Транспорт и врски. Финансии/Економија/Земјоделие.
  7. Парламентот е руинирана институција.
  8. Судството и Обвинителството не ни постојат повеќе, не постојат едноставно.
  9. И за крај Тиранска платформа, Преспа, Бугарски договор, итн ...
Јас колку што се сеќавам Талат кога беше поставен за Министер за Одбрана имаше луѓе што протестираа од ДПНЕ пред парламент, на Кале со Груби се тепаа. Тоа што ДПНЕ ги предаде е недозволиво да се искористи за да се направи еквиваленција на гласач на СДС и на ДПНЕ. Каде се сега гласачите на СДС да излезат на протести, да повикаат на протести. Вечер Милчин, Шарените куртони и остала багра ќе дојдат на протест? Не, зошто гласач на СДС едноставно не е човечко суштество, и не ни треба да се третира како такво.

А ако сакаат СДС уште денеска може да го соборат Заев од власт, 2 пратеника се доволни за да се сруши владата.До вечер може да се стави крај на се. До сега во Македонската политичка историја формирање на влада со 61-62 пратеника било сметано како невозможна мисија. Али еве како што гледаме сега е возможна зошто СДС се секта и јас сум 100% убеден дека ниту еден пратеник на СДС нема да се избунтува и дека СДС ќе останат следните 4 години на власт без предвремени избори и ќе победат и на следните избори ако не им се стави крај на насилен начин.
Ne mi e cel da gi izednaca ednite so drugite. Site ni e jasno deka ovaa vlast pod Zaev e ubedlivo najloso zlo od koga i da e, sto ne znaci deka predhodnite bea dobri. Taka da ne se cuvstvuvaj navreden. I samiot vikas deka SDS ja zgolemi korupcijata od vremeto na DPMNE taka da sme na ista strana so procenkata. Fakt e deka SDS promeni ime, zname, ustav, napravi stetni dogovori itn. Ama i vladite na DPMNE subtilno i otvoreno potfrluvaa i pravea steti na drzavata i narodot. Taka da stojam na toa deka glasacite i clenovite i na dvete partii kjutaat dur se nivnite na vlast, za zal. Toa e i problemot slepo sledenje i prifakjanje raboti samo deka se napraveni "od nasite". Ako toa za tebe e izednacuvanje, ok. Ali za nekogo mozebi toa se samo fakti potvrdeni poslednite 30 godini.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.698
Поени од реакции
27.624
Леле, колку е слатка Шеќеринска без очила и со маска. Се стопив. Убава таа.
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.124
Поени од реакции
18.110
ај некој од Охрид нека каже, дали е сменета оваа мермерна плоча ??
Прегледај го приврзокот 276202
Автоматски споено мислење:


па и не бил, до скоро со Југо се возел :D
Оваа спомен куќа "ќе ја реновираа", е сега таблата дали е тука, прашање е.

Он топик

Јако се спремале и за минимален за протест
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
9.904
Поени од реакции
14.596
Бранко крена раце од ЗЗ
да видиме дали има уште некоја сила да проба да го разниша муртинецов.

Леле не ми се верува дека до ова дереџе дојдовме, на Бранко да се молиме.
Jok....

Da ne se zaboravi deka ima za sekogo po edno CD so privatni i nezgodni razgovori...

Gi čuva site vo džeb
 

Kajgana Shop

На врв Bottom