UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
поентата е дека е лесно да кажуваш басни по утакмица иако он и у право беше, далеку подобри беа Сити по замените ама промашија зицери и казна си стигна

Sent from my iPhone using Tapatalk
Абе мајтап беше зато го чепнав, шо ти е :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Јуве во Италија... Порнхаб во Германија... Последниве години... хехее... Едвај освојуваат... ццц(коски испокршија... Само што немаат коски на тој дел)

... АМа ПсЖ....

Затоа сношти Мбапе стави кловн на твитот...(за сите што така размислуваат кловновски)
ПС
Исти *ур се сите лиги... Пул на сред сезона освоија... Селска лига пар екселанс.... Турново шампион пред Три чешми со 100 бода разлика:D
Да банираа на кајгана заради глупости, тебе ќе требаше компјутерот да ти го заклучат.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Кога правиш муабет за ниво на тим и клуб, правиш само за ПЛ, значи гледаш селективно, нивото на клубот се гледа според све, а не само како во ПЛ играл и толку, затоа и реков, у 4 години и послаби тренери од него можеа да освојат барем 2 титули ако егзистираа во идентични услови ко и он. Ете може немале 100 поени да освојуваат, ама нарочито првата негова сезона таму ( кога заврши трет ) и втората, кога освои 100 поени а најголема конкуренција му беше мурџо со јунајтед кои освоија 81, ова се сезони кои и други тренери, послаби од него, или приближно на неговото ниво, би можеле на крајот да се шампиони. Ако пелегрини со тој ростер терал до 86, може да се очекува дека он на пример со 300м потрошени у едно лето би идел и над 90ка и би освоил една-две титули, у 4 години, зашто ипак веќе една има освоено, а и во ЛШ е веќе докажано дека истерал подалеку од Пеп и далеку боље се прикажал таа година од сите овие 4 сезони на Пеп у тоа натпреварување, a притоа имал полош ростер.

Дај глеј све не само тоа што ти одговара у дискусијата, нормално иначе дека ќе го крене нивото, Пеп е у прашање, плус поише од пола миљарда евра потрошени, секој нормален фудбалски фан очекуваше дека ќе ги издигне сити, али све коа ќе му се земе у предвид, а не само ПЛ, он на крајот од денот ... Потфрла.

И тоа е она што ја сакам да го посочам, а не дека не е бољи од пелегрини или манчини, за нив е измислен у секој можен сегмент ама фактот што уште може да се влечат паралели на неговиот сити и оној на пелегрини, у поглед на успесите, доволно говори дека Пеп некаде сепак ја има промашено. Тргни го Пеп од овој тим, стаи го клоп, мурињо, зидан и притоа дај им ги истите услови што и пеп ги има... или и покетино еве стаи го тука, па ниеден од овие немаше вака инфериорен да биде во ЛШ, значи не овој што потфрла таму него неговиот тим како што делува на терен веќе не една, туку ебани 4 години, они искрено се светлосни години далеку од ЛШ титулата. Секоја година е едно 10 нивоа позади шампионот според тоа како се прикажале сити таму, нарочито у четврт финале, земи ги баерн од сезонава, и сеа земи ги сити, или реал кога зимаа 3 по ред или ливерпул лани. Кога сме кај последниве, имаа дуел директен пред 2 години у ЛШ, сити тогаш беа д-е-к-л-а-с-и-р-а-н-и. У ПЛ кренал ниво, тука уште не е на нивото на Лион ебате, лајпциг, атлетико мадрид , така иде зборот, oдносно, у ПЛ крена ниво, у ЛШ го спушти ( а беше донесен за спротивното ), јер сеуште не успеал да го стаса ебаниот пелегрини таму и што е најтрагично веќе 4 години се инфериорни и на све личат само не на шампионска екипа таму.

И донев, и сам си свесен дека ако место Пеп, сеа тренер беше Манчини, и притоа Манчини дa имаше идентично све напраено ко до сеа Пеп шо напраил, значи 200 бода у 2 сезони купчиња мупчиња игра топ и све остало, он после ваква сезона и вакво издание во ЛШ ќе беше ногиран, за да дојде токму некој со реномето на Гвардиола у фудбалот. :) Tака да не се понашај дека го фатил господ за муда со играта у ПЛ и поените освоени таму, со тој ростер, со над пола миљарда евра потрошени, се очекуваше мнооогу многу повеќе, односно се очекуваше она за кое и беше донесен тука а не го доставил сеуште, не само шо не го доставил, ко шо реков, делуваат ко да се светлосни години далеку од доставување на истото. И не викам дека под дифолт МОРА да освои ЛШ за да ја го возвишувам, ама според прикажаното у овие 4 години сити делуваат на све само не на екипа кадарна за ЛШ трофеј, значи прелоши се, кадарни за титула беа со Пелегрини алоУ, ова доволно кажува, сеа се некадарни четврт финале да поминат, не една, 4 ебани години ( првата осмина финале од монако испаднаа ).
И сега пак истото. Ептен безвезе е така да гледаш, еј освоиле со 86, нормално дека Пеп ќе оди над 90. И да не гледаш ни како дошле до над 90, ни како играле, ништо. Сити беа тим кој имаше квалитет, ама се до Пеп не беше кликнато се до крај. Еве јас ќе погледнам од другата страна и ќе кажам дека претходните титули не беа освоени како доминантен тим. Едната во 93та на гол разлика и затоа што КПР беа сигурни, другата по искористување на падот на Ливерпул во последните три кола. Нормално, пак си се титули ама ете и така може да се гледаат.
Покрај трофеите, Пеп беше донесен за да оформи конечно некаков идентитет во Сити, да започне некаква култура. И целосно успеа во тоа, Сити и после него верувам дека ќе продолжат по истиот пат, ќе носат тренери со сличен стил на игра, ќе зимаат играчи со сличен профил. Постави основа на која ќе градат и понатаму. Фудбалот кој го играше Сити изминативе три години е одличен.
И кога споредуваш тренери и викаш истите услови, не може никако да се истите услови. Ќе останеа сите квалитетни играчи доколку останеше Пелегрини? Ќе дојдеа истите играчи доколку не беше Пеп? Повеќето доаѓаат за да играат под Пеп. Кај скоро секој играч се виде индивидуално подобрување.

Како што реков, заслужува ептен остри критики за во ЛШ затоа што се бламира секоја сезона. Ич не ми е јасно што му се случува, дали поради притисокот мисли дека мора да излезе со некаков различен пристап кој го смета за посигурен. Да излезеше и да играше Сити вчера како што си игра стандардно, многу поразличен натпревар ќе гледавме. И за тоа е крив само Пеп и мора да се критикува за тоа. Ама со тоа и да му се негира и да му се плука по се друго што направи за Сити, не иде. А ич не го сакам ни јас Пеп.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.418
Поени од реакции
3.250
Интер, Псж 8/10 ќе го тепал:facepalm:... Оној 92 на мбапе сеир ќе му фаќа:facepalm:
в'чето- класика пост... :)
...
Интер - Hot for everyone!!!

Go Fuck Yourself 16082020145935.jpg

(од досада)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Некој кандидат/доброволец да го убие овој над мене?
Инбокс :D
Автоматски споено мислење:

Ајде сега уште Лајпциг да ги прегорат Псж и комплетна да е ЛШ :oleee:

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.785
Поени од реакции
8.567
Па и не е проблем да се тепа најголемиот тим во Франција!
Имаат само 2 класа фудбалери, Мбапе и Браво! Останатите се најдобри у сФет: Најдобар дајвер, најдобар Стаорец, најдобар Папучар.......
М*чај му се на пластичниот клуб кој го изоставува од јубелјниот билтен најдобриот стрелец, затоа што на бразилскиот дајвер му се меша во изведување панали :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.009
И сега пак истото. Ептен безвезе е така да гледаш, еј освоиле со 86, нормално дека Пеп ќе оди над 90. И да не гледаш ни како дошле до над 90, ни како играле, ништо. Сити беа тим кој имаше квалитет, ама се до Пеп не беше кликнато се до крај. Еве јас ќе погледнам од другата страна и ќе кажам дека претходните титули не беа освоени како доминантен тим. Едната во 93та на гол разлика и затоа што КПР беа сигурни, другата по искористување на падот на Ливерпул во последните три кола. Нормално, пак си се титули ама ете и така може да се гледаат.
Покрај трофеите, Пеп беше донесен за да оформи конечно некаков идентитет во Сити, да започне некаква култура. И целосно успеа во тоа, Сити и после него верувам дека ќе продолжат по истиот пат, ќе носат тренери со сличен стил на игра, ќе зимаат играчи со сличен профил. Постави основа на која ќе градат и понатаму. Фудбалот кој го играше Сити изминативе три години е одличен.
И кога споредуваш тренери и викаш истите услови, не може никако да се истите услови. Ќе останеа сите квалитетни играчи доколку останеше Пелегрини? Ќе дојдеа истите играчи доколку не беше Пеп? Повеќето доаѓаат за да играат под Пеп. Кај скоро секој играч се виде индивидуално подобрување.

Како што реков, заслужува ептен остри критики за во ЛШ затоа што се бламира секоја сезона. Ич не ми е јасно што му се случува, дали поради притисокот мисли дека мора да излезе со некаков различен пристап кој го смета за посигурен. Да излезеше и да играше Сити вчера како што си игра стандардно, многу поразличен натпревар ќе гледавме. И за тоа е крив само Пеп и мора да се критикува за тоа. Ама со тоа и да му се негира и да му се плука по се друго што направи за Сити, не иде. А ич не го сакам ни јас Пеп.
abe ok, ja ne sporam toa deka nametnal svoj sistem, toa pod difolt si odi so nego, kaj i da ide istiot fudbal ke nastojuva da go igra, pritoa ako mu dadat pola miljarda evra za trosenje za 3-4 godini, sekako deka ke go nametne toa sto go saka, i u baern go nametna istoto ama da biraat oni toa na pep, i ona na hajkens, sto ke odberat :). Ok e toa, nesporen fakt, ne se ni obiduvam da go demantiram, ama na krajot od denot titulite se brojat, impresivno e toa sto uspea u prethodni 2 godini, ama sto e so ovaa, sto e i so prvata negova godina u PL, sto e so site sezoni vo LS.
Kaj ja zavrsuva godinava bez golem trofej, on voopsto ne ni bese konkurenten za toa godinava, toa e golem udar i za nego kako golem trener, i za siti, narocito sto za da konecno uspee da stigne u polufinale u LS trebase da gi dobie sedmite od Francija. Ne samo sto ne gi dobi, ne ni bea voopsto bolja i dominantna ekipa na terenot, narocito prvi 45 minuti kade bea edno golemo Nisto, nit nekakov identitet imaa nit nisto od toa sto nametnal pep u siti, ednostavno izigraa totalno antifudbalski.

Ja go sakam Pep inace, i imam kazano sezonava na kraj koga izlegoa nekoi muabeti za zaminvuanje na Konte, bi go menjal samo so pep ili klop, nikoj drug, taka da imam golema pocit za nego ali sve sto kazuvam e deka potfrli u Siti sega za sega, ako se zeme Se vo predvid, i toa isto, e nesporen podatok. Ednostavno ne moze da mu se ignoriraat blamazive vo LS, too much e, aj edna sezona, se premizi deka monako go eliminiraa uste u osmina finale, ama 4 godini be, a osven so liverpul, site drugi ekipi protiv koi igrase bea realno ekipi so ponizok status u fudbalot ( zborime za 1/4 finalinjata, inace sezonava real gi eliminirase u osmina ).

Ne ja biva kako i da ja vrtime, kriv e i radi eksperimentite, ali i sto smetam deka mnogu investicii mu bea isforsirani i izbrzani, aludiram na onie koi se odnesuvaat na odbranata. Vo ovoj kontekst najmnogu go spomnnuvam mancini ko nivni bivsi trener koj so 250m evra mnogu podobra odbrana ke im kreirase na siti od ovaa sto sega ja imaat ( da ne zaboravime u sto sve investirase on, ture, silva, de brujne, aguero, dzeko, apla im gi pogodi ovie na dolg rok ), taka da ne deka ja utnuva samo so izdanijata u LS, i transferite ne mu se sjajni so ogled na potrosenite pari. Ko da go mava nekoj mozocen udar koga investira u odbrana, i u barselona od nigde nikade frli 25m evra za ebaniot Chigrinski.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.009
1231231.png

yup, bas taka, nestvarno promasuvanje, mozda i najgolemoto u negova kariera, melem za oci ako si fan na liverpul. Ne znam sto mi glumi kara, u sebe vakov e

unnamed.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom