UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Така, и за Нејмар и за Ибрахимовиќ, Кавани, Ди Мариа важи истото, нели?
Сите одат за пари, секаде каде што одат. Сите топ клубови даваат ептен високи плати. Може во моментот на трансферот ете тој клуб нудел најмногу. Тоа не значи дека во друг би зимал ептен помалце, или во одреден клуб оди само за пари, а во друг не би му било за пари.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Само тие што навиваат за тим од Премиер лигата користат деградирачки фрази за другите лиги.

Препотентност стотка, извини шо се видовме муабетов.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само тие што навиваат за тим од Премиер лигата користат деградирачки фрази за другите лиги.

Препотентност стотка, извини шо се видовме муабетов.
Зошто е на англиски изразот farmers league па го сведе заклучоков? Зошто од форумов ама баш ич немам добиено таква слика и генерализацијата е глупа. Мал срч на форумов од трансферите на Мбапе и Нејмар во ПСЖ ќе извади куп постови со дофрлања за лигата.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.418
Поени од реакции
3.250
И Ибрахимовиќ и Кавани и Ди Марија си ги оправдаа средствата и оставија белег во ПСЖ(за првиве 2-ца, излишен е секој коментар)... Да видеме Ериксен од клупа и не за пари каков белег ќе остави во Интер..

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.989
Поени од реакции
23.984
Сите одат за пари, секаде каде што одат. Сите топ клубови даваат ептен високи плати. Може во моментот на трансферот ете тој клуб нудел најмногу. Тоа не значи дека во друг би зимал ептен помалце, или во одреден клуб оди само за пари, а во друг не би му било за пари.
Да, прав си. ПСЖ доставиле најдобра понуда, а Монако не ги занима каде ќе оди он, туку цифрата која клубот е спремен да ја плати за него.
Ама пак ќе кажам, не го менува фактот дека игра во најдобриот клуб од најслабата од топ 5 лиги.
Овој твит негов му е само да се оправда демек ете, он Икарди и Нејмар играле во солидна лига.
Порто кога освои ЛШ, зашто никој не кажа дека португалската е јака лига? Зашто не била, еден клуб не е лицето на целата лига.
Шериф Тираспол, Д.Загреб и Лудогорец ти се супер пример за тоа.

И Ибрахимовиќ и Кавани и Ди Марија си ги оправдаа средствата и оставија белег во ПСЖ(за првиве 2-ца, излишен е секој коментар)... Да видеме Ериксен од клупа и не за пари каков белег ќе остави во Интер..
Ти друже за чиј клуб оставаш белег тука на форумов?
И Хулк заедно со Караско оставија белег во кинеската лига, ама кој го занима тоа?
Гледам од што е многу јака Лига 1, цута темата за француско првенство тука.
Ако не е летен преоден рок и да почнат да се поврзуваат тоа африканците со англиски, шпански и италијански клубови, нема да знаеме воопшто кој е добар во таа лига.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.912
Поени од реакции
7.492
И јас ова твоето ќе го чувам во букмаркс и ќе те потсеќам секоја наредна сезона кај шо ќе го допирате дното :D

Иначе мислев додека се со овој состав..можеби некогаш во иднина ќе ја сменат политиката,ќе купат играчи и ќе заличат на тим...којзнае шо ќе биди :D
Автоматски споено мислење:

Чудно е како му се смеат сите на Стерлинг заради промашениот зицер за 2-2, а забораваат дека првиот гол е буквално негов и беше најдобар играч вчера на Сити....ете толкава е меморијата на обичен фудбалски гледач...па дури го направија неписмен играч
Не знам на кого мислиш,за мене Стерлинг никогаш нема да биде прав напаѓач,а доста ја игра таа позиција.
Дечкото има само брзина,никаква завршница.
Апсолутно секогаш би го играл Рашфорд на таа позиција пред него,ама ај да не ја начнувам таа тема.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Овај Ерик Гарсија е најлош стопер што го имам видено, како може овај да ти игра прва постава во ваква утакмица покрај другите глупости, голем фејл на Пеп. Давид Луиз, Ловрен итн. се фудбалски царови за овај, уствари во нашава лига има многу подобри стопери. И сега ќе ни го продадат нас, за да продолжиме да пропаѓаме :(

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.418
Поени од реакции
3.250
Да, прав си. ПСЖ доставиле најдобра понуда, а Монако не ги занима каде ќе оди он, туку цифрата која клубот е спремен да ја плати за него.
Ама пак ќе кажам, не го менува фактот дека игра во најдобриот клуб од најслабата од топ 5 лиги.
Овој твит негов му е само да се оправда демек ете, он Икарди и Нејмар играле во солидна лига.
Порто кога освои ЛШ, зашто никој не кажа дека португалската е јака лига? Зашто не била, еден клуб не е лицето на целата лига.

Ти друже за чиј клуб оставаш белег тука на форумов?
И Хулк заедно со Караско оставија белег во кинеската лига, ама кој го занима тоа?
Гледам од што е многу јака Лига 1, цута темата за француско првенство тука.
Ако не е летен преоден рок и да почнат да се поврзуваат тоа африканците со англиски, шпански и италијански клубови, нема да знаеме воопшто кој е добар во таа лига.
Ако цути темата за италијанско во која рикате како мали деца версус Јуве.. Лигата ви цвета... Твојот клуб е синоним за кинеско *рање...Отпадот од Јун го собравте и фудбал ќе играте.. А Ериксен го избра Интер и италијанската лига оти се појаки од англиската...
Дно -Дна.... :facepalm:

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.912
Поени од реакции
7.492
Овај Ерик Гарсија е најлош стопер што го имам видено, како може овај да ти игра прва постава во ваква утакмица покрај другите глупости, голем фејл на Пеп. Давид Луиз, Ловрен итн. се фудбалски царови за овај, уствари во нашава лига има многу подобри стопери. И сега ќе ни го продадат нас, за да продолжиме да пропаѓаме :(
Ова јас го зборам,не до толку за Гарсија,младо е детето може ќе го биде.
Ама Пеп ,фрли 800 милиони на бекови и во најважната текма сезонава искача со деснак на лев бек,дете од 7 години ,средњак поистрошен од Голф 3ка ,ванаби шпиц а.к.а Жезус и Кајл даунов Вокер.
Затоа викам,уште 800 милиони па може ќе освојат ЛШ,никад.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.989
Поени од реакции
23.984
Ако цути темата за италијанско во која рикате како мали деца версус Јуве.. Лигата ви цвета... Твојот клуб е синоним за кинеско *рање...Отпадот од Јун го собравте и фудбал ќе играте.. А Ериксен го избра Интер и италијанската лига оти се појаки од англиската...
Дно -Дна.... :facepalm:
Смешки.
Збориш за Интер дека е кинеско срање, притоа бранејќи ги ПСЖ кои се финансирани од арапите.

Англиската е најјака лига, и немора да значи дека еден играч ако си отиде од таа лига во друга, дека е подобра другата лига.
Играчите бираат проекти или пари. Некогаш и двете...А Интер има добар проект, без разлика на што мислиш ти и кој ги финансира.
Хакими не потпиша случајно за тим кој нема ништо посебно направено последнава деценија. Знаат они да препознаат проект многу подобро од тебе.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Твитот секако и мене безвезе ми е, а и отсекогаш јас тука сум зборел дека ако на пример Шпанска екипа освои ЛШ, тоа не значи дека Ла Лига е најдобра Лига, туку дека тој еден клуб е најдобар во Европа. А во лигата има други 19 тимови. Не може тоа што еден од нив е најдобар во Европа, да значи дека цела лига е најдобра.
Си има квалитетни тимови во секоја лига, ама и секако кога ќе погледнеш некои кои играат во прва лига во Франција или Германија, а не би играле ни во втора во други држави...

Ми беше само за тоа со парите. Нормално дека секогаш се фактор, ама не може веќе таков наратив да се тера. Демек ако отиде играч во Сити или ПСЖ, оди за пари ама ако отиде во Јунајтед или Барса, оди од љубов. А вториве може и поголеми плати даваат. Низ цела Европа веќе топ тимовите даваат високи пари и кај и да отиде еден играч, ќе зима и повеќе од доволно. Ете конкретно за Мбапе, безвезе е да се погледне само факторот пари, а тотално да се негира се друго, како тоа дали друг клуб во моментот бил спремен да плати, визијата која му ја презентирале, фактот што е дете од Париз и игра за својот клуб, и слично.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.010
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Заслужува секаква критика за бламажите во ЛШ, ама ова е најголемата глупост пишана периодов на форумов. Пеп не само што го крена Сити бар 3-4 нивоа, го крена и нивото на лигата и тоа што е потребно за да си шампион. Ама гледам дека и понатаму си продолжил со истиот муабет, така да нема поента да пишувам понатаму.
:ROFLMAO:
Donev, za najgolemi gluposti pisani na forumov najmlce imas pravo da zboris.
Aj da ne go krene nivoto na ligata koga na veke jak tim, so oformen kostur, so igraci ko de brujne, silva, aguero, kompany, koi veke bea tuka, on potrosi preku 500m evra. Normalmo ako pelegrini so hart, klishi, sagna, teral do 86 poeni, pep bi teral nad 90 u prosek na toj tim, investicii i slaba konkurencija. Za mene poimpresiven e faktot sto lester osvoija titula, ili konte so celzi koi bea autsjderi spored site pred sezona a na kraj osvoija 93 poeni, ili sto klop od nisto kreirase pl i ls sampion, otkolku sto siti zemaa 2 u 4 godini, i sto terale i do 100.poeni a pritoa i imaa najdobar roster i istiot plus go bustaa so ubedlivo najgolemoto trosenje vo istorijata na pl.
Ko sea da mi reces ama i psg go krenle nivoto na francusko,.od nigde nikade go napraile i toa prvenstvo faktor u fudbalska evropa, odnosno deka toa go napraile blan ili tuchel, anceloti i ostali so im bile treneri. Toa e normalen tek na rabotite koga teras so takvi investicii sekoja godina i imas spektakulrni rosteri.

Da gi imase pep tie brojki so totenhem ke bese spektakl, vaka bese samo ispolnuvanje na ocekuvanjata , konte so daleku poslab roster od siti i daleku pomalce potroseni pari teral do 93 poeni taka da standartot za da bides prvak u anglija pred pep da stane sampion vise bil nad 90 poeni.

Добро Фергусон дека само во Манчестер беше преценет е? Или Меси дека само во Барса е преценет :D Глуп ти е муабетот пост Барса бил преценет, или го бива или не го бива.
Како збориш така шо напраил со Сити и Баерн, ЛШ не освоил и не го бивало. Знаеш колкав фактор е среќата у вакви натпреварувања, може да везат 10 години и никад да не освојат.
И тоа ајде да речеше не е во топ 3, топ 5, туку НАЈПРЕЦЕНЕТОТО нешто во светот на фудбалот бил Пеп.
Precenet e u momentov zaso ovie 4 godini na siti mozea da im gi dostavat i duplo poslabi treneri, ako gi imaa bukvalno istite uslovi i sloboda kako sto e slucaj i so nego. Glupo e da mi zboris za nemanje sreka vo ls, koga toa ne e pricina za negovite eliminacii tuku pricina e negovoto eksperimentiranje i ocaen takticki pristap. 6 gola od monako primeni, 4 od liverpul, 4 od totenhem, 3 od lion, ednostavno too much e ova i ne ke da e do nemanjeto srekja samo.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Со други зборови идиоти ги водат сите клубови што плаќаат толку многу пари за топ тренери, кога може да ги вложат тие пари во уште повеќе трансфери и да земат некој просечен кој ќе им донесе исти резултати (y)

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.418
Поени од реакции
3.250
Смешки.
Збориш за Интер дека е кинеско срање, притоа бранејќи ги ПСЖ кои се финансирани од арапите.

Англиската е најјака лига, и немора да значи дека еден играч ако си отиде од таа лига во друга, дека е подобра другата лига.
Играчите бираат проекти или пари. Некогаш и двете...А Интер има добар проект, без разлика на што мислиш ти и кој ги финансира.
Хакими не потпиша случајно за тим кој нема ништо посебно направено последнава деценија. Знаат они да препознаат проект многу подобро од тебе.
Маде ин чајна. .
Само да се пише нешто... Релативизирање до бескрај....
И јас сакам Интер да е јак клуб.... Ама сега за сега не е'... Кога ќе биде тогаш омаловажувај ги другите клубови и лиги и играчи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom