UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Еве кажи ми ти, реално, не можеше истиве овие фрапантни успеси да им ги достави и Манчини ? Или некој не толку експониран и далеку поефтин тренер ... Ме боли кур како играат ( у ЛШ ништо посебно до душа не играат ) и колку поени освоиле, голем кур, на крај титулите се бројат, а у тој поглед воопшто не е подобар од тренери ко манчини и пелегрини.
Како тоа не е подобар тренер од Манчини и Пелегрини?..

Сакаш сега да глумам википедија и да ги пишам титулите на Сити во времето на тие двајцата шо ги спомнуваш и Гвардиола?..сигурен си дека Манчини со овај состав ќе играше онаков фудбал и ќе доминираа против помалите екипи?..или дека ќе освоеше 2 ПЛ со ред?..да не се лажиме....еден лвл погоре крена Сити кога ги смена Пелегрини со Гвардиола....драстична разлика се осети
Автоматски споено мислење:

И ти ќе бидеш понижен за ова мислење наредна сезона кога Артета ќе извади сезона без пораз :pos:
Ако остани Гуедунзи,Џака,Мустафи и Озил можно е да влезат во Топ 4...ама на Форт Најт

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
:ROFLMAO:

Сити освои Премиер 2 години по ред со вкупно 198 бода со гол разлика преку 150, во истите тие две сезони англичаните доминираа и во ЛШ и во ЛЕ.

Неам никаква намера да го бранам Пеп, се избрука денес за сите пари ама и ти се улета смешно.

И не му е сезонава без ниеден трофеј, го освоија првиот куп. Исто, од кога е во Сити нема никад испаднато од Реал во ЛШ, таа сезона беше Пелегрини тренер на Сити.
Тоа со Реал се однесуваше на периодот додека беше дел од Баерн, не кога дојде во Сити, додека е во Сити беше елиминиран од, кхм кхм, Монако, од кого све на све Пеп прими 6 гола, беше размонтиран од Клоп, елиминиран од Покетино и Тотенхем, размонтиран и до ебаните Лион.

Еве и до тебе истото прашање, што пеп направи посебно у поглед на освоени титули играње надвор од ЛШ, а не би го направил еве Манчини на пример, или некој друг второразреден тренер со кого дефакто Сити веќе освојуваа титули во ПЛ. Тоа со поените мање битно најискрено, типот потфрла у Сити, донесен беше за нешто многу повеќе од 2 титули у 4 години у ПЛ и дебакли во ЛШ од смешни екипи плус Ливерпул.

Како тоа не е подобар тренер од Манчини и Пелегрини?..

Сакаш сега да глумам википедија и да ги пишам титулите на Сити во времето на тие двајцата шо ги спомнуваш и Гвардиола?..сигурен си дека Манчини со овај состав ќе играше онаков фудбал и ќе доминираа против помалите екипи?..или дека ќе освоеше 2 ПЛ со ред?..да не се лажиме....еден лвл погоре крена Сити кога ги смена Пелегрини со Гвардиола....драстична разлика се осети

Ако остани Гуедунзи,Џака,Мустафи и Озил можно е да влезат во Топ 4...ама на Форт Најт
Нигде не пишав дека не е подобар од нив, туку дека и они со овие финансии и тим, нарочито Манчини за кој сум прилично убеден дека многу боља одбрана на таа пара ќе формираше, исто, ќе идеше на титули во ПЛ и истите ќе ги освојуваше, прилично убеден сум дека и со Манчини ако ништо друго ќе освоеа 2 титули у 4 години aко притоа бабанот имаше 200м евра за трошење, или над 100 само за одбраната.
Ме здоболе тоа дали полошо ќе играле или не, не гледам апсолутно никаква корист од нивната фрапантна игра во Европа, а и сезонава во ПЛ, инфериорни и у едното натпреварување и у другото.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.831
Поени од реакции
12.283
Ги крена во ПЛ, ама никад на некое спектакуларно ниво, макар и 200 поени освоиле. Голем кур колку титули освои, и пелегрини освојуваше титули со сити и Манчини, значи ништо невидено до сега, и тоа Манчини освои кога Фергунсон сеуште беше дел од лигата.
Останува фактот дека и не освојуваше титули, една изгуби од Конте со Челзи, кои таа сезона сите им предвидуваа топ 4 битка до задње коло, и сеа од Ливерпул кои после 100 години освојуваат ПЛ, и притоа тоа го направија убедливо со доста бодови пред Сити.

Ги кренал на повисоко ниво, ама не на она ниво кое можат да бидат со условите у кои они егзистираат, што значи сепак на крајот од денот све кога ќе му се сумира, потфрли, зашто истиве овие успеси можеше и Манчини на таа пара да им ги достави, да освои 2 ПЛ титули за 4 години и редовно да го шљакаат у ЛШ, односно јаки тимови коа ќе му дојдат да го размонтираат, ама и екипи кои не се дел од елитата, ко Тотенхем и Лион.

Еве кажи ми ти, реално, не можеше истиве овие фрапантни успеси да им ги достави и Манчини ? Или некој не толку експониран и далеку поефтин тренер ... Ме боли кур како играат ( у ЛШ ништо посебно до душа не играат ) и колку поени освоиле, голем кур, на крај титулите се бројат, а у тој поглед воопшто не е подобар од тренери ко манчини и пелегрини.
Абе секако дека можеа Манчини и Пелегрини. Освоија едвај по една титула и толку беше од нив. Особено во ваква конкуренција во ПЛ џам ќе свиткаа. Сега да си замини од Сити има сместа да ни олесни пошто 99% Ливерпул ќе е шампион. Вака со него се е можно. Патем, сега да го набркаат Конте и да има шанса Пеп да го наследи, сместа ќе смениш реторика и со две раце ќе прифатиш. Дај не заебавај. За во ЛШ си стои дека се избламира, има ваљда некој страв или психички проблем што го тера да се глупира :icon_lol:

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
gvardiola posle barsa e najprecenetoto nesto trenersko u svetot na fudbalot, titulite sto gi osvoi i nie od forumov ke gi osvoevme, so baern da ne zborime bolje ali i siti be, ne deka nesto dominira frapantno, mu zemaa tituli celzi so konte, liverpul sea, vtor pat zavrsuva sezona so 0 tituli na taa para i tim, deklasiran e u LS i veke navika mu stana ova, jedino so totenhem srekata mu svrte grb ama pak ... Totenhem, prethodno liverpul, real go masakriraa rutinski..

Od transferi ko kanselo i red drugi totalno nepotrebni a se frleni po 50m evra za igrac, do ovie besmisleni eksperimenti vo LS kade go pravea bukvalno inferioren protiv timovite od koi bese i eliminiran, koj kurac, precenet trener e u momentov ima mnogu bolji sto se od nego i stvarno e znak ? kako bi se ponasal vo ekipa koja treba da ja prai sampion od 0, i pritoa nema mnogu pari za troesenje a uz put i ima jaka konkurencija.
Гвардиола не го сметаат за најдобар или топ 3 тренери обични лаици.
Сите фудбалери кои ги има водено, тренери и новинари што на било кој начин се подлабоко навлезени во фудбалот од обичен телевизиски фудбалски фан, знаат за каков гениј се работи.
Може времето го има прегазено неговото гледање на фудбалот, ама тоа што го играше со Барса беше најдоминантната игра некогаш видена.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Абе секако дека можеа Манчини и Пелегрини. Освоија едвај по една титула и толку беше од нив. Особено во ваква конкуренција во ПЛ џам ќе свиткаа. Сега да си замини од Сити има сместа да ни олесни пошто 99% Ливерпул ќе е шампион. Вака со него се е можно. Патем, сега да го набркаат Конте и да има шанса Пеп да го наследи, сместа ќе смениш реторика и со две раце ќе прифатиш. Дај не заебавај. За во ЛШ си стои дека се избламира, има ваљда некој страв или психички проблем што го тера да се глупира :icon_lol:
Контрадикторен си со ова за конкуренцијата, зашто Манчини има освоено у појака конкуренција ПЛ за разлика од Пеп кој заврши трет, не втор, туку трет у сезона кога Челзи од нигде никаде освоија титула а тотенхем завршија втори, втората сезона јунајтед му беа главна конкуренција, нештата станаа сериозни таму тек од лани со Ливерпул кога 1 тон среќа имаше у решавачкиот дуел у Манчестер a сезонава му е колапс и таму .
Ај за Пелегрини ќе разберам ама и со Манчини можеа истите титули да ги освојат у задњи 4 години и убеден сум у тоа дека типот ќе им креираше 100 пати подобра одбрана од онаа која пеп ја искреира со 150м евра.

Пак ќе прашам, што посебно направи Пеп со Сити у поглед на она најважното, титулите, дали освоил 120 поени и лапал титула или истата некој ја освоил со 80 поени е стварно бесмислен муабет, иста е вредноста на трофејот на крај од година, дали е освоен у Март или у задње коло со гол на Агуеро во 92ра, ова до душа беше милион пати послатко за фановите на тој тим.
вововово имал 100 поени, 120 гола, пеп генијалецот, невиден успех до сега, тренерски бог. Уствари го праи истото што го праеше и Манчини, со тоа што има далеку поголема доверба, пари и одврзани раце, јер је пеп и е третиран баш ко господ у тимот од арапите. Со истиов третман и слобода и манчини ако ништо друго 2 титули у 4 години сигурно ќе им доставеше во ПЛ, али пеп беше земен за нешто поише и тоа ми е главната поента мене ... го достави истото ? У никој случај, всушност еве и 4та сезона завршува а не е ни приближно до тоа достигнување, типот уште нема ни полуфинале во ЛШ намирисано, нешто у кое додека е он тренер на сити ќе го осетат тимови ко Лајпциг, Лион, го осетија Тотенхем, Ајакс.

Гвардиола не го сметаат за најдобар или топ 3 тренери обични лаици.
Сите фудбалери кои ги има водено, тренери и новинари што на било кој начин се подлабоко навлезени во фудбалот од обичен телевизиски фудбалски фан, знаат за каков гениј се работи.
Може времето го има прегазено неговото гледање на фудбалот, ама тоа што го играше со Барса беше најдоминантната игра некогаш видена.
Затоа зборам во пост барса ерата, за Барса пишав веќе, измислени се еден за друг, односно, пеп можда не е најбољи тренер евр, т.е. не може него не е, али е убедливо најдобар за барса и нивната историја. Да останеше таму најверојатно и поише титули на конто ќе имаше ама ја стриктно правам муабет за Пеп после Барса.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.772
Поени од реакции
11.790
Еве и до тебе истото прашање, што пеп направи посебно у поглед на освоени титули играње надвор од ЛШ, а не би го направил еве Манчини на пример, или некој друг второразреден тренер со кого дефакто Сити веќе освојуваа титули во ПЛ. Тоа со поените мање битно најискрено, типот потфрла у Сити, донесен беше за нешто многу повеќе од 2 титули у 4 години у ПЛ и дебакли во ЛШ од смешни екипи плус Ливерпул.
Па ти буквално за истово се контраше пред недела дена со некој од јувенташите, само тогаш беше Конте у прашање и праеше друг муабет. Ако е така зошто Интер да му дава 12 милиони плата и да му ги носи сите играчи што ќе ги побара коа и со Спалети се пласираа у ЛШ и испаѓаа у групи?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Како што видов од 28 кола биле 28 бода позади ПСЖ кој имал и натпревар помалку, исто така накај 18 бода од второ место и 10 бода од место кое води во ЛШ, така да максимум до 4-то да догурале...
Па добро,за прво немаа шанси.тука ПСЖ беше неприкосновен..ама за погоре на табелата да..уште цели 10 кола имаше до крај.Лион секоја година завршуваше 2 или 3 место..откако ПСЖ го финансираат арапите.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Па ти буквално за истово се контраше пред недела дена со некој од јувенташите, само тогаш беше Конте у прашање и праеше друг муабет. Ако е така зошто Интер да му дава 12 милиони плата и да му ги носи сите играчи што ќе ги побара коа и со Спалети се пласираа у ЛШ и испаѓаа у групи?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.557
Истово му го зборев едно време сезонава 4то кога бевме ме напраи ментален, а и Манчини му го спомнав покрај Спалети и ме понижи и ми се смееше како да сум од Марс паднат, за сеа да рече дека Манчини би го доставил истото што и Пеп. Со ашов би го мавал у тил од што го мразам, крвенка му ебам.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
На толку потрошени пари да неможеш да склопиш солидна одбрана, која ке е уиграна и ке се знае кој што прави, како им успева само, сите три гола беа по грешка на одбраната за кои кумуваше и голман... јас да сум на место на гвардиола од морални причини сам отказ ке понудам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom