Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема ништо од та работа, ви кажав. То беше сано лажна вест шо ја објави битолски весник а спортмедиа само ја копираше од нив.
Имат договорено 2 играчи а незнам зошто уште не ги официјализираат во јавноста, или пак можеби чекат да договорат тренер па после да ги објават играчите.
Не очекувајте ништо спектакуларно ова сезона од клубот.
Првата постава си замина комплетно, највероватно ќе биди заменета со некој анонимци од регионот како и досега.
Се збора дека Корлето бил тргнат од клубот. Ќе има изглеа нова постава и во управата.

))

би стигнале негде од околу 400-450 илјади евра годишен буџет, сума сумарум ист од ланската година.

Fala bogu nekoj napisa kako sto treba... Tolku ne razbiraat deka se ova se pravi za Pelister da e nositel na pravoto vo LS, kakvi vtori ekipi, kakvi bakraci... Ima detali uste da se dogovorat ama celta e jasna, ne znam sto site gledaat toa sto ne treba... Ostana samo pravno da se sredi rabotata i gotovo. Ova e pusteno cisto onaka da se opipa pulsot za spojuvanjeto. I spojuvanje ne znaci deka Pelister ke ja izgubi istorijata i slicno, tie sto znaat pravo, znaat deka ima eden kup pravni opcii so koi imeto na Rabotnik ke se smeni vo Pelister Eurofarm i slicni i Pelister ke moze da igra LS I SEHA, znaci Pelister AD nema da bide izbrisan i nema da bide vtor tim na Rabotnik. Dzabe ne prajte tenzija i ne sirete dezinformacii....Ако биди работата сигурно ќе се оди со име Пелистер Еурофарм. Нема дискусија за тоа само не ми се верува дека ќе има договор. Многу интереси се во игра. Нема потреба од непотребни тензии дека Пелистер ќе е втора екипа и слични глупости, на сите ни е во интерес Пелистер да игра во ЛШ и пак да биди некаков фактор а Циле е единствениот спонзор кој можи да го напрај то. Дај боже само да биди работата.
Би сакал да го видам Пелистер во ЛШ и да се врати во стариот сјај , но ајде бидете искрени и кажете со што Пелистер заслужил во моментот да игра во ЛШ . Се изборија со нешто . Работник се избори , па зошто да се се фузираат па и да го менуваат името во Пелистер Еурофарм . Ако се случи некаква фузија можи само да се вика Еурофарм Пелистер бидејки за моменталниот статус во ЛШ заслужни се ФармацефтитеFala bogu nekoj napisa kako sto treba... Tolku ne razbiraat deka se ova se pravi za Pelister da e nositel na pravoto vo LS, kakvi vtori ekipi, kakvi bakraci... Ima detali uste da se dogovorat ama celta e jasna, ne znam sto site gledaat toa sto ne treba... Ostana samo pravno da se sredi rabotata i gotovo. Ova e pusteno cisto onaka da se opipa pulsot za spojuvanjeto. I spojuvanje ne znaci deka Pelister ke ja izgubi istorijata i slicno, tie sto znaat pravo, znaat deka ima eden kup pravni opcii so koi imeto na Rabotnik ke se smeni vo Pelister Eurofarm i slicni i Pelister ke moze da igra LS I SEHA, znaci Pelister AD nema da bide izbrisan i nema da bide vtor tim na Rabotnik. Dzabe ne prajte tenzija i ne sirete dezinformacii....

https://bitolanews.mk/2019/07/05/битола-е-на-пат-да-добие-ракометен-гига/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
Ова е вистината иако уште не ми е јасно како мислат да останат два клуб оти по ова иди дека сегашниот Пелистер ќе биди за малдинци а работник да добие име Пелистер во лш и сеха шо значи рокада а не фузија во првата сезона не знам што ќе биди но важно да средат се да биди легално и се разбира конечно да тргни нешто од мртва точка оти ни помина животот во неуспеси и мали радости
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Како да сакат да му ги замачкат очите на јавноста со купувањето на акциите за да се заташка делот околу концесијата на салата.