Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Nema nishto od fuzija. Ochekuvajte ova godina da bidi edna od najmizernite i najbednite vo klubot i najverojatno play out i ochobol. Ahhh Pelistere ti ebaja majkata stanavme na nivoto na radovish za zhal.

Нема ништо од та работа, ви кажав. То беше сано лажна вест шо ја објави битолски весник а спортмедиа само ја копираше од нив.
Имат договорено 2 играчи а незнам зошто уште не ги официјализираат во јавноста, или пак можеби чекат да договорат тренер па после да ги објават играчите.
Не очекувајте ништо спектакуларно ова сезона од клубот.
Првата постава си замина комплетно, највероватно ќе биди заменета со некој анонимци од регионот како и досега.
Се збора дека Корлето бил тргнат од клубот. Ќе има изглеа нова постава и во управата.

Нема ништо од та работа, ви кажав. То беше сано лажна вест шо ја објави битолски весник а спортмедиа само ја копираше од нив.
Имат договорено 2 играчи а незнам зошто уште не ги официјализираат во јавноста, или пак можеби чекат да договорат тренер па после да ги објават играчите.
Не очекувајте ништо спектакуларно ова сезона од клубот.
Првата постава си замина комплетно, највероватно ќе биди заменета со некој анонимци од регионот како и досега.
Се збора дека Корлето бил тргнат од клубот. Ќе има изглеа нова постава и во управата.

Koj igrachi se dogovoreni imash informacija?

Изгледа падна договорот.
Даена му е на Циле салата под концесија, на 20 години.
Општината и Циле ќе го раководат Пелистер.
Е сега, дали ќе има фузија или не, то видеќемо.

Ova ke bidi nuklearna fisija ala chernobyl ... :)
Mene mi lici deka rabotnik ke si igra liga sampioni, a nie ke si bidime metalurg 2 za rabotnik...
Arno so ke igrame so sporting prvo kolo, barem tie ke igrat vo dresot na pelister...
Mozi i tamara da ja viknime na otvoranjeto na ligata na sampioni da pej za slavjeto da bidi kompletno... :)))
Gradot mozi da se obedini samo pod ime pelister eurofarm... se drugo ke bidi ogromna farsa...
Naredno ke ostani uste sat kulata da mu ja dajme na cile na koncesija.... :)

Па не гледам јас причина зошто да не ја земи салата под концесија, барем ќе ја среди и ќе заличи на нешто и ќе ги исполнува условите за СЕХА, сепак е за доброто на градот.....
И така Циле пола Македонија ја дрма, сега вие за салата се фативте :pos:

Друга работа е шо Општината се откажва од клубот, по секоја цена сака да се ослободи и највероватно акциите од општината, ќе ги земи Циле и ќе спонзорира во Пелистер, се збора за некои 300.000 кркачи годишно, плус сегашните спонзори Елем и остали барги наредени на дресојте (испаќа како повеќе спонзори од Веспрем да имаме ) :pos: би стигнале негде од околу 400-450 илјади евра годишен буџет, сума сумарум ист од ланската година.
Е сега тие имаат буџет од милион евра, ние ни половина од нив и после оти не газеле :pos:

Двата клуба ќе си играт посебно, тие ЛШ и СЕХА како Еурофарм Работник, а Пелистер за скоро време како нивна втора екипа, тоа што беше Вардар Јуниор и Металург 2 на првите екипи, односно Еурофарм Работник 2, во случајот КАЈ Е ПЕЛИСТЕР !?!?
РК Пелистер како помал брат на Еурофарм Работник :masa::sekc::sekc:

Ова ни лудило не е повеќе, само земјотрес како оние во Чиле и да не срамни сите до земја !

Ако биди работата сигурно ќе се оди со име Пелистер Еурофарм. Нема дискусија за тоа само не ми се верува дека ќе има договор. Многу интереси се во игра. Нема потреба од непотребни тензии дека Пелистер ќе е втора екипа и слични глупости, на сите ни е во интерес Пелистер да игра во ЛШ и пак да биди некаков фактор а Циле е единствениот спонзор кој можи да го напрај то. Дај боже само да биди работата.

Ако биди работата сигурно ќе се оди со име Пелистер Еурофарм. Нема дискусија за тоа само не ми се верува дека ќе има договор. Многу интереси се во игра. Нема потреба од непотребни тензии дека Пелистер ќе е втора екипа и слични глупости, на сите ни е во интерес Пелистер да игра во ЛШ и пак да биди некаков фактор а Циле е единствениот спонзор кој можи да го напрај то. Дај боже само да биди работата.
Fala bogu nekoj napisa kako sto treba... Tolku ne razbiraat deka se ova se pravi za Pelister da e nositel na pravoto vo LS, kakvi vtori ekipi, kakvi bakraci... Ima detali uste da se dogovorat ama celta e jasna, ne znam sto site gledaat toa sto ne treba... Ostana samo pravno da se sredi rabotata i gotovo. Ova e pusteno cisto onaka da se opipa pulsot za spojuvanjeto. I spojuvanje ne znaci deka Pelister ke ja izgubi istorijata i slicno, tie sto znaat pravo, znaat deka ima eden kup pravni opcii so koi imeto na Rabotnik ke se smeni vo Pelister Eurofarm i slicni i Pelister ke moze da igra LS I SEHA, znaci Pelister AD nema da bide izbrisan i nema da bide vtor tim na Rabotnik. Dzabe ne prajte tenzija i ne sirete dezinformacii....

Fala bogu nekoj napisa kako sto treba... Tolku ne razbiraat deka se ova se pravi za Pelister da e nositel na pravoto vo LS, kakvi vtori ekipi, kakvi bakraci... Ima detali uste da se dogovorat ama celta e jasna, ne znam sto site gledaat toa sto ne treba... Ostana samo pravno da se sredi rabotata i gotovo. Ova e pusteno cisto onaka da se opipa pulsot za spojuvanjeto. I spojuvanje ne znaci deka Pelister ke ja izgubi istorijata i slicno, tie sto znaat pravo, znaat deka ima eden kup pravni opcii so koi imeto na Rabotnik ke se smeni vo Pelister Eurofarm i slicni i Pelister ke moze da igra LS I SEHA, znaci Pelister AD nema da bide izbrisan i nema da bide vtor tim na Rabotnik. Dzabe ne prajte tenzija i ne sirete dezinformacii....
Би сакал да го видам Пелистер во ЛШ и да се врати во стариот сјај , но ајде бидете искрени и кажете со што Пелистер заслужил во моментот да игра во ЛШ . Се изборија со нешто . Работник се избори , па зошто да се се фузираат па и да го менуваат името во Пелистер Еурофарм . Ако се случи некаква фузија можи само да се вика Еурофарм Пелистер бидејки за моменталниот статус во ЛШ заслужни се Фармацефтите

https://bitolanews.mk/2019/07/05/би...&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Ова е вистината иако уште не ми е јасно како мислат да останат два клуб оти по ова иди дека сегашниот Пелистер ќе биди за малдинци а работник да добие име Пелистер во лш и сеха шо значи рокада а не фузија во првата сезона не знам што ќе биди но важно да средат се да биди легално и се разбира конечно да тргни нешто од мртва точка оти ни помина животот во неуспеси и мали радости

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Да бе, ова е рокада, а нашето беше фузија :D
Тебе песна не те веселиииии вчера Пелистер, денес Работниииик :icon_mrgr:
Шала на страна, навивам да пркнете малку, недостасува ривалство.

А што ви пречи толку ако се направи фузија?
Пак ќе си пеете песни за Пелистер, пак ќе си навивате...

Дури не излези на Циле зет му и да кажи шо точно се договориле, ништо не е готово и не требацда се земат серуозно изјави од шалабајзери како Корле и компанија.
И во 2012 вака се одеше со помпезни наслови, имаше состаноци цело лето и на крај не се договорија.
Понудата не значи спојување на двата клубови, него само соработка.
Се плашам дека можат да го напрат Пелиатер втор клуб нивни под името Пелистер Еурофарм а Работник да си тера како шо си е во ЛШ и Сеха. Како да сакат да му ги замачкат очите на јавноста со купувањето на акциите за да се заташка делот околу концесијата на салата.
Од информациите кои произлегуваат во јавноста, се плашам дека ќе станиме еурофарм џуниор со овај дил шо пробват да го истуркат со општината околу коннцесијата на салата.
Ако успеат таква глупост да напрат, тогаш мочај му се на клуботи и историјата.

https://bitolanews.mk/2019/07/05/битола-е-на-пат-да-добие-ракометен-гига/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Ова е вистината иако уште не ми е јасно како мислат да останат два клуб оти по ова иди дека сегашниот Пелистер ќе биди за малдинци а работник да добие име Пелистер во лш и сеха шо значи рокада а не фузија во првата сезона не знам што ќе биди но важно да средат се да биди легално и се разбира конечно да тргни нешто од мртва точка оти ни помина животот во неуспеси и мали радости

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Логично е да има два клуба нема ништо чудно тука. Правно ќе има повеќе смисла, а и спортски е поиздржано да се оди со "јуниор" концептите на Вардар и Металург.

Како и да е, правните работи во ваквите спојувања не се никогаш битни. Битна е логиката на нештата, маркетингот и брендот. Логиката е дека на долг рок ова треба да биде Пелистер Еурофарм (или Еурофарм Пелистер) со свој младински втор тим (како и да се вика тој), и овој тим ќе биде директно продолжение/наследик на историјата и успесите и на Пелистер и на Работник. Само не ми е најјасно колку од ова ќе може да се истера веднаш летово или ќе потрае процесот подолго.[DOUBLEPOST=1562352266][/DOUBLEPOST]
Како да сакат да му ги замачкат очите на јавноста со купувањето на акциите за да се заташка делот околу концесијата на салата.

Купување на 100% акции е де факто спојување. Кога имаат ист газда и двата клуба се практично ист клуб. Без да е така не би ни смееле да купат акции во друг клуб.

Се натаму е твоја лична одлука. Ако сакаш да го третираш "Јуниор" тимот како Пелистер, а јакиот тим како "Работник" тоа е твоја лична одлука. Во пракса тоа нема да функционира така.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom