Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Бил затворен и тип со комплекси, лично тој ми го кажа тоа и дека се уште ги лекувал.
Абе глуматакање вакво, дома на мајка му.
Со вакви изјави сам себеси се смета за кутар и жртва, другите се розово ни е па дај попушти ми зш јас сум тој со болно минато. Пх.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе тоа почна да се бунат братучедами и дечко и (по влијание на мајка им). Па девојчево се искара дома (само незнам ради што муабети ваѓаа или што несакаат да има нешто помеѓу нас)... па на крај јас се ставив во многу незгодна ситуација кај што моравме да се откажиме од блискоста...

Иначе заборавив да напоменам дека таа има дечко али не им оди баш, почнаа како само за мување али незнам до кај стасаа, таа воопшто не го рецка, повеќе време проводува со мене него ли со него...
А да си се тргнете двајцата настрана ако сте во можност? Фамилијата ви е токсична, уште по првиот пост се сети тоа

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Не можеш ти да зборуваш за моите чувства кон него кога ниту ме познаваш ниту пак си бил запознаен за проблемите во нашата врска и ниту пак си бил таму да знаеш што точно се случи.
Како се осмелуваш да зборуваш за моите чувства кон човек кој знаеше што имав и што се' ризикував за него за тој да биде среќен? Во мојот мозок и срце си да знаеш што јас чувствувам?
Тој цело време се однесуваше незрело кон мене притоа лутејќи се за ситници зошто немаме отидено на одмор, зошто сум го пропуштила автобусот, зошто сум земала таква храна и ред триста глупости поради кој тој знаеше со денови да ми се лути и да не ми зборува наместо да постапи како секој нормален човек и да седне на маса и да ги каже сите работи кои му пречат кај мене а реално, тоа е глупост, ситниците за кои што се лутеше беа глупост а секој човек има граница до кај што може да се премине, тој ја премина со тоа што и неколку пати ме оставаше сама кај него и се однесуваше како јас да не бев присутна, никогаш не ме пречекуваше кога идев сама во туѓ град, ми префрлуваше за моите родители и да не кажувам уште многу работи поради кои јас молчев за да не начнувам караници. Моите родители ме оставиле кај него на негова одговорност а не да ме третира како задно piece of shit на светот. Сум го вадела последниот денар од џеб за автобуска карта да отидам кај него затоа што сум сакала да бидам со него а тој ќе ме игнорира.
Кој е овде човекот кој што се однесува незрело? Ти ќе третираш лошо некоја партнерка која поминала часови пат за да биде со тебе?
Да не очекуваш да го воспевам во песни и да пишувам поеми за него дека бил најдобриот партнер на светот кога реално не беше тоа?
Бил затворен и тип со комплекси, лично тој ми го кажа тоа и дека се уште ги лекувал.
Ако имал комплекси, и бурно минато што сум јас виновна овде секој негов неуспех и незадоволство да го истура врз мене?
Кој зрел човек бега од разговор? Нели во врската мора да постојат компромиси, разговори, комуникација меѓу двајцата партнери? Не можам јас цело време во врската да му вадам зборови од уста ниту пак јас читам мисли да знам што се врти во неговата глава и да знам како да постапам во дадениот момент.
Кога влегуваш во врска, биди подршка на партнерот за да опстане таа врска и борете се да опстане таа врска а не цело време едниот да се труди а другиот да не се замара воопшто, или ако воопшто не си бил за врска не почнувај воопшто бидејќи си играш со нечии чувства и ги повредуваш со некое детско однесување. Реално, детско однесување е, што сакаш кажи, I really don't care, јас се чувствував запоставено во таа врска, јас бев во врска со него, не ти.

Ме прашуваш што сум вложила јас а што тој? Дали си сериозен со прашањево?
Не може мене некој да ме третира како гомно а јас да имам високо мислење кон него и ќе ми зборуваш тука мене за љубов кога тој не се потруди воопшто околу мене туку цело време му беше секс, изморен од работа сум ќе седиме дома, а сега ниту е изморен, има време за се и сешто.

Те молам, немој да ме смееш.

Нека биде среќен, мило ми е што е среќен.
Се' е океј, симптоматично е што ти и понатаму даваш поединечен отчет на збир непознати на небитен форум. Испаднал ропак, јбг, се дешава, кому тоа му го докажуваш, ако не си го расчистила прво со себеси?! Животот оди понатаму, да бев на твое место досега ќе бев преселена во Дојчланд и ќе мував нов фраер. :P

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Се' е океј, симптоматично е што ти и понатаму даваш поединечен отчет на збир непознати на небитен форум. Испаднал ропак, јбг, се дешава, кому тоа му го докажуваш, ако не си го расчистила прво со себеси?! Животот оди понатаму, да бев на твое место досега ќе бев преселена во Дојчланд и ќе мував нов фраер. :P
Полека полека ми е сеедно.
Искрено до скоро време се нервирав и си ја барав грешката во себе, бидејќи ми беше криво и го сакав ама мразам кога некој зборува за мои чувства а не знае што се случувало и како сум јас била третирана.
За Немачка, летово :angel:

Тенкју.:backa:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Не можеш ти да зборуваш за моите чувства кон него кога ниту ме познаваш ниту пак си бил запознаен за проблемите во нашата врска и ниту пак си бил таму да знаеш што точно се случи.
Како се осмелуваш да зборуваш за моите чувства кон човек кој знаеше што имав и што се' ризикував за него за тој да биде среќен? Во мојот мозок и срце си да знаеш што јас чувствувам?
Тој цело време се однесуваше незрело кон мене притоа лутејќи се за ситници зошто немаме отидено на одмор, зошто сум го пропуштила автобусот, зошто сум земала таква храна и ред триста глупости поради кој тој знаеше со денови да ми се лути и да не ми зборува наместо да постапи како секој нормален човек и да седне на маса и да ги каже сите работи кои му пречат кај мене а реално, тоа е глупост, ситниците за кои што се лутеше беа глупост а секој човек има граница до кај што може да се премине, тој ја премина со тоа што и неколку пати ме оставаше сама кај него и се однесуваше како јас да не бев присутна, никогаш не ме пречекуваше кога идев сама во туѓ град, ми префрлуваше за моите родители и да не кажувам уште многу работи поради кои јас молчев за да не начнувам караници. Моите родители ме оставиле кај него на негова одговорност а не да ме третира како задно piece of shit на светот. Сум го вадела последниот денар од џеб за автобуска карта да отидам кај него затоа што сум сакала да бидам со него а тој ќе ме игнорира.
Кој е овде човекот кој што се однесува незрело? Ти ќе третираш лошо некоја партнерка која поминала часови пат за да биде со тебе?
Да не очекуваш да го воспевам во песни и да пишувам поеми за него дека бил најдобриот партнер на светот кога реално не беше тоа?
Ако имал комплекси, и бурно минато што сум јас виновна овде секој негов неуспех и незадоволство да го истура врз мене?
Кој зрел човек бега од разговор? Нели во врската мора да постојат компромиси, разговори, комуникација меѓу двајцата партнери? Не можам јас цело време во врската да му вадам зборови од уста ниту пак јас читам мисли да знам што се врти во неговата глава и да знам како да постапам во дадениот момент.
Кога влегуваш во врска, биди подршка на партнерот за да опстане таа врска и борете се да опстане таа врска а не цело време едниот да се труди а другиот да не се замара воопшто, или ако воопшто не си бил за врска не почнувај воопшто бидејќи си играш со нечии чувства и ги повредуваш со некое детско однесување. Реално, детско однесување е, што сакаш кажи, I really don't care, јас се чувствував запоставено во таа врска, јас бев во врска со него, не ти.

Ме прашуваш што сум вложила јас а што тој? Дали си сериозен со прашањево?
Не може мене некој да ме третира како гомно а јас да имам високо мислење кон него и ќе ми зборуваш тука мене за љубов кога тој не се потруди воопшто околу мене туку цело време му беше секс, изморен од работа сум ќе седиме дома, а сега ниту е изморен, има време за се и сешто.

Те молам, немој да ме смееш.

Нека биде среќен, мило ми е што е среќен.
Срце ти не ја сфаќаш поентата шо сакам да ти ја кажам. Ти тука на форум си ја кажуваш приказната од твоја гледна точка и се прикажуваш како жртва, како некој си за нас тука на форум непознат X дечко те третирал како гомно, како на тебе ти пропаднал влого, опишуваш банални ситници. Зашо ние треба да ти веруваме дека било така. Јас како шо гледам ти не бараш никаков совет! Бараше совет додека беше во врска тогаш обвинувајки ги родителите како не те подржуваат. Ти очигледно си љубоморна на дотичниот. Ти очигледно не бараш совет, туку едноставно сакаш да ја истуреш сета омраза кон него и бараш подршка од тука.
Мојта поента е, има една изрека. "Кога некој зборува лошо за други тој не ги опишува другите, туку уствари се опишува самио себе. " Или во превод, кога јадеш гомна за други се валаш сама себе, а не другите.
Значи ако сакаш да излезеш од кризата емотивна во која си, треба да престанеш да си негативна и да си го гледаш живото. Ако цело време некој друг ти е крив, никогаш нема да бидеш среќна у живото.

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Срце ти не ја сфаќаш поентата шо сакам да ти ја кажам. Ти тука на форум си ја кажуваш приказната од твоја гледна точка и се прикажуваш како жртва, како некој си за нас тука на форум непознат X дечко те третирал како гомно, како на тебе ти пропаднал влого, опишуваш банални ситници. Зашо ние треба да ти веруваме дека било така. Јас како шо гледам ти не бараш никаков совет! Бараше совет додека беше во врска тогаш обвинувајки ги родителите како не те подржуваат. Ти очигледно си љубоморна на дотичниот. Ти очигледно не бараш совет, туку едноставно сакаш да ја истуреш сета омраза кон него и бараш подршка од тука.
Мојта поента е, има една изрека. "Кога некој зборува лошо за други тој не ги опишува другите, туку уствари се опишува самио себе. " Или во превод, кога јадеш гомна за други се валаш сама себе, а не другите.
Значи ако сакаш да излезеш од кризата емотивна во која си, треба да престанеш да си негативна и да си го гледаш живото. Ако цело време некој друг ти е крив, никогаш нема да бидеш среќна у живото.
Ме мрзи да објаснувам по 100 ти пат, верувај во што сакаш.
За моите чувства кон него немаш право да зборуваш.

Фала.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Сами си го креираме рајо или пеколо у кој живееме колку и да е тешко да се согледа тоа и колку да е тешко да си признаеме сами на себе. Али ипак живото не е фер.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.794
Поени од реакции
37.796
Полека полека ми е сеедно. Искрено до скоро време се нервирав и си ја барав грешката во себе, бидејќи ми беше криво и го сакав ама мразам кога некој зборува за мои чувства а не знае што се случувало и како сум јас била третирана.
... никогаш нема да ти биде сеедно, па дури и тогаш кога ќе имаш друг дечко! твоето его, повредено дека ТОЈ ти раскинал и си заминал е всушност твојот карактер, ако го смениш ќе се смени и ситуацијата т.е. ќе го заборавиш!
... велиш, дека мрзиш некој кој зборува а не ти ги познава чувствата, па чупе ТИ дојде на форумов, и си напиша молбен пост за помош, колку толку кажа и толку членот @Govinda ти одговори и тоа доста воздржано па и многу љубезно и покрај твојата агресивност што се чита од твојот одговор кон него само затоа што не ти одговара неговото мислење и совет, со тоа ти се открива и твојот карактер на неприфаќање на туѓо мислење и совет иако го бараш, ама по твој критериум!
Кој зрел човек бега од разговор? Нели во врската мора да постојат компромиси, разговори, комуникација
... чист пример кон @Govinda коментарот што немаш компромис за туѓо мислење,а бараш други да имаат!
Се жртвував уште од самиот старт бидејќи мислев дека личноста вреди, пред да започнев врска со него сакав да бидам сигурна кој е и што е па се распрашав убаво за него и сите ми рекоа дека е дечкото на место, стабилен и добра личност.
... дали ти во врска влегуваш од љубов или ти треба заверена потврда од околината дека е „дечко на место“? зарем ако има да речеме лоша фамилија, татко пијаница дека мора по некое правило да е и тој ист? или ако ти речат дека се супер семејство,а тој стабилен и добар, дека така ќе биде навистина? зарем љубовната врска се случува со претходен план и програма? ...љубовта се случува неплански, наеднаш, непредвидлива и врската се почнува само поради лупањето на срцето и тие пеперутки што летаат во стомакот, ако немаш таква работа џабе ти е све - ти не го сакаш, тебе ти е повредено егото и тој и затоа те напуштил токму поради тоа што си таква, си ги потрошила последните пари за превоз до кај него дома??
те терал со сила се заканувал? па ти си била жртва со последните пари да патуваш? мислам ејјј зашто спомнуваш нешто што си го направила зошто си сакала така тогаш?
...би те прашала, ако ти се врати, раскинувајќи на моменталната негова женска, дали би го прифатила назад?

Последно уредено:
Член од
15 април 2019
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.578
iam eden Golem Problem znaci nemozam da se odljubam, 5 god. probuvam da mi pomine I nemoze nikako da go prebolam. kazete mi sovet sto da pravam?

Член од
15 април 2019
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво нов сум на форумот и ми треба помош, вљубен сум во една девојка, но незнам како да и кажам, бидејќи страв ми е како ќе изреагира.Совет?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.977
Поени од реакции
8.246
iam eden Golem Problem znaci nemozam da se odljubam, 5 god. probuvam da mi pomine I nemoze nikako da go prebolam. kazete mi sovet sto da pravam?
zdravo draga kajgana jas se vrativ posle dolgo vreme se nadevam deka ke imame ubava komunikacija I druzba :)
pozzz I I love u all :vozbud:
А таман си реков тука си за дружба и комуникација, неодљубена нема до никаде да стасаш

Член од
21 април 2019
Мислења
145
Поени од реакции
116
Кога бев заљубен и потоа бев во загуба, се чувствувам како глупак знаете?
Има ли тема за искуствата? Сакам да пишам некој збор.

Член од
22 април 2019
Мислења
14
Поени од реакции
5
Во брак сум 5 години и сексот никогаш не бил одличен ниту чест ама сега откако се породив па и во бременоста година и 7 месеци сме немале секс или точно десет месеци откако сум породена. Бременоста беше ризична па ајде некако проголтував што нема никаква блискост , сега живееме во двособен стан со две бебиња па и мајка ми спие со нас ... имавме неколку муабети зошто е така и одговоррот беше дека нема каде( иако тоа воопшто не е одговор затоа што има каде) . Никаква блискост, никаква интимност многу фрустрација затоа што ниту сум дебела нити грда и со пореметени хормони од бременоста толку многу потреба имам за секс и интима , си купив вибратор ам едвај ретко некогаш сум сама да го употребам. Купивме поголем стан кој е во изградба и ќе биде готов за некој месец , маж ми вика дека таму ќе се средат работите ама јас ептен се оладив до тој степен да веќе немам желба да имам секс со него. Да не те пипне мажот толку време или да шепне еднаш барем дека едвај чека да сме сами некогаш... на мајка ми станот е празен , кола имаме нова , место за секс има ако сакаш и се убаво ама ние како брат и сестра

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Како нема каде да живее, а има празен стан? Зошто уствари дозволивте да спие со вас и да ви ја растури блискоста?

Па и таа до толку нема осет дека на некој му треба да биде сам, дека пречи и поради тоа може да настанат кавги.

Него ако мажот ти сака има каде, не мора дома, ама изгледа и тој има некаков проблем и му одговара тоа што никогаш не сте сами.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom