Идеја за прикривање на носач со гипс картон декор

• Креатор на темата Креатор на темата Flatter
  • Време на започнување Време на започнување
F

Flatter

Гостин
Здраво дечки ќе ми треба совет или идеја ваша како би можел наједноставно, најдобро и најкреативно да се сокрие овој носач со помош на кнауф/гипскартон декор и слично.

Висната на стано е 275cm а носачот е со висина од 25cm не сум сигурен ако ја спуштам висината на 250cm да не биде некако многу ниско. Ако имате ваша идеја или предлог добро би било.

Фала ви однапред

Еве ги сликите и димензиите кој се одприлика.

Attachments

• Capture_nosac.PNG
    Capture_nosac.PNG
    6,9 KB · Прегледи: 61
  • IMG_20190404_140526.jpg
    IMG_20190404_140526.jpg
    101,7 KB · Прегледи: 58
  • IMG_20190404_140539.jpg
    IMG_20190404_140539.jpg
    85,7 KB · Прегледи: 58
Извини, ама зошто да го покриваш воопшто? Спуштање на висината на 250 е лоша идеја и мене би ми се одразило „клаустрофобично“. Знам, затоа што во тоалетот имам спуштен плафон и со таква висина изгледа далеку „постиснато“ отколку било која соба во станот. Јас би го преместил само осветлувањето подалеку од столбот (на средина на едната половина поделена од столбот), а на другата (исто така на средина) би додал друго осветлување.

Извини, ама зошто да го покриваш воопшто? Спуштање на висината на 250 е лоша идеја и мене би ми се одразило „клаустрофобично“. Знам, затоа што во тоалетот имам спуштен плафон и со таква висина изгледа далеку „постиснато“ отколку било која соба во станот. Јас би го преместил само осветлувањето подалеку од столбот (на средина на едната половина поделена од столбот), а на другата (исто така на средина) би додал друго осветлување.
Имам размислувано и вакво нешто со спуштено светло слично.

dscf0272_0.jpg

Здраво дечки ќе ми треба совет или идеја ваша како би можел наједноставно, најдобро и најкреативно да се сокрие овој носач со помош на кнауф/гипскартон декор и слично.
Висната на стано е 275cm а носачот е со висина од 25cm не сум сигурен ако ја спуштам висината на 250cm да не биде некако многу ниско. Ако имате ваша идеја или предлог добро би било.
Фала ви однапред
Еве ги сликите и димензиите кој се одприлика.

kUkc1Ps.jpg

постави кос спуштен гипс картон!

DHQdaJZ.jpg

на средина и онака ја губиш висината, ама колку идеш кон крајот на собата добиваш висината која ја има собата! :)

images
metal-false-ceiling.jpg

1454789417205

или да се постават вакви елементи на таван !

traditional-basement.jpg

или пак ништо да не направиш, да ја оставиш така гредата !:toe:

60f53b9a7f2c0f0e4bd9d690fc6d40da.jpg

ST_20170902_NZTIPS02X_3390375.jpg

Последно уредено:
Послдната слика ми се допаѓа би можело нешто ваква варијанта. А тоа на косо гипс картон ќе личе како подкровје не делува практично.

Еј молимте стај онаков шабански римски стуб у сред соба ко на сликата погоре!
и сликај го !
(y)
ХАХА очи да искараш :) не бива на средина ќе има клуб маса од страните двосет и тросет и фотелја

kUkc1Ps.jpg

постави кос спуштен гипс картон!

DHQdaJZ.jpg

на средина и онака ја губиш висината, ама колку идеш кон крајот на собата добиваш висината која ја има собата! :)

images
metal-false-ceiling.jpg

1454789417205

или да се постават вакви елементи на таван !

traditional-basement.jpg

или пак ништо да не направиш, да ја оставиш така гредата !:toe:

60f53b9a7f2c0f0e4bd9d690fc6d40da.jpg

ST_20170902_NZTIPS02X_3390375.jpg
Stibot vo sred dnevna e mnogu interesen .. Pa za sto bi sluzel ?[DOUBLEPOST=1554394441][/DOUBLEPOST]
Еј молимте стај онаков шабански римски стуб у сред соба ко на сликата погоре!
и сликај го !
(y)
Bas me interesira za sto bi slizel ovoj spanski stolb vo sred dnevan prestoj[DOUBLEPOST=1554394696][/DOUBLEPOST]Eve jas da sum na tvoe mesto kako bi go sredil tvojot prostor so ubava nezna elegancija ubavi pastelni boi so gletovani zidove a i so led osvetluvanje. IMG-c54c40a60e3a248b6bced32502c46c1a-V.jpg

Последно уредено од модератор:
И кај мене во дневна е исто. Јас ставив „запче“ од половината на висината на носачот до таванот, по цела должина на ѕидот на сите 4 страни. Дневната дојде некако интересно, а тоа запче го искористив за лед светла над телевизорот. Не знам дали се гледа убаво, а и тука не е ни изглетовано, но мислам дека ќе ја доловиш идејата.

Attachments

• IMAG1008.jpg
    IMAG1008.jpg
    1 MB · Прегледи: 40

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom